محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844946711
حرم امام حسین (ع) چگونه ساخته شد؟
واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: حرم امام حسین (ع) چگونه ساخته شد؟
نخستین نشانهی محل دفن پیکر امام حسین (ع) یک درخت سدره بود و امروز معماری باشکوه حرم این امام، یکی از پرازدحامترین مکانهای مقدس شیعیان است؛ بنایی که بارها مورد هجوم دشمنان قرار گرفت، اما امروز با نشانههایی از هنر هنرمندان ایرانی، مانند یک نگین در کربلا میدرخشد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر به نقل از ایسنا، چند روز پس از واقعهی عاشورا، پیکر امام حسین (ع) در همان محلی که به شهادت رسیده بودند، توسط قبیلهی بنیاسد به خاک سپرده شد. از همان زمان برای قبر سیدالشهدا (ع) یک درخت سدره را نشانه گذاشتند تا محل دفن این بزرگوار برای زیارت شیعیان مشخص باشد.
دربارهی ساخت نخستین بنای آرامگاه برای امام حسین (ع) اختلاف نظر وجود دارد؛ برخی معتقدند قبیلهی بنیاسد که پیکر شهدای کربلا را دفن کردند، ساختمانی هم برای آرامگاه امام (ع) ساختند و برخی دیگر میگویند، نخستین آرامگاه بهدست مختار ثقفی برای امام حسین (ع) ساخته شد.
هیچ کسی نتوانست نشانهی تو را از زمین کربلا محو کند
از زمان ساخت نخستین بنا بهعنوان آرامگاه امام حسین (ع) تا امروز، در دورههای مختلف، ساختمان حرم بارها مورد تجاوز دشمنان قرار گرفت. درخت سدرهای که نخستین نشانهی قبر بود، بهدستور هارونالرشید بریده شد. پس از به قدرت رسیدن مأمون عباسی و آزادی عمل نسبی شیعیان، بنای تازهای ساخته شد که چند سال بعد، متوکل عباسی دستور داد آن را ویران کنند، زمینش را شخم بزنند و در آنجا کشاورزی کنند. این بنا در زمان منتصر (فرزند متوکل) دوباره بازسازی شد.
حرم امام حسین علیه السلام
آنچه را که امروز بهعنوان بنای اصلی آرامگاه امام حسین (ع) در کربلا وجود دارد، به دورهی آل بویه متعلق میدانند. در آن زمان بهدستور عضدالدوله دیلمی، ساخت بنای آرامگاه امام حسین (ع) در سال 367 هجری قمری شروع شد و چهار سال زمان برد تا کامل شود. اگرچه از آن زمان تا کنون تغییرات زیادی در تزیینات داخلی و خارجی حرم انجام شده و بارها مورد تعمیر و تغییر قرار گرفته است و یکبار هم بهدلیل آتشسوزی خسارتهای بسیاری به بنا وارد شد، اما ساختمان اصلی را همان بنایی میدانند که در آن دوره ساخته شد.
سلطان اویس، مؤسس سلسلهی جلایریان، از جمله کسانی بود که در بازسازی و تعمیر حرم امام حسین (ع) نقش پررنگی داشت. دو فرزند او به نامهای سلطان حسین و سلطان احمد نیز در این بازسازی نقش داشتند.
نقش ایرانیها در بازسازی حرم سیدالشهدا (ع)
پادشاههای صفوی نقش مهمی در افزودن تزیینات به حرم امام حسین (ع) داشتند. نادرشاه از کسانی بود که در بازسازی و تزیین بارگاه امام حسین (ع) نقش داشت. پس از آن، قاجاریان وارد کار شدند. آغامحمدخان دستور نوسازی گنبد و تذهیب آن را داد و فتحعلیشاه هم ویرانیهای بنا براثر حملهی وهابیها را تعمیر کرد. در زمان ناصرالدینشاه هم طلاکاری گنبد تجدید شد.
همهی ضریحهای حرم امام حسین (ع) ساختهی دست هنرمندان ایرانی در دورههای مختلف بوده است. آخرین ضریح ساختهشده برای این حرم نیز در ایران ساخته شد. این ضریح که با ۱۱۸ کیلوگرم طلا همراه نقره و چوب درخت ساج ساخته شده، مانند ضریح قدیمی، ولی از نظر ارتفاع کمی بلندتر است و مساحت آن حدود ۳۴ مترمربع و تعداد پنجرههای آن ۲۰ باب است. علاوه بر این، بسیاری از تزیینات حرم از جمله آینهکاریها هم کار دست هنرمندان ایرانی است.
برای این بنا 10 ورودی به صحن داخلی با نامهای «القبله»، «الرحمه»، «زینبیه»، «راسالحسین»، «السلطانیه»، «السدره»، «الاسلام»، «الکرامه»، «الشهدا» و «قاضیالحاجات» تعبیه شده، دو طرف ایوان طلا هم دو منارهی بلند است.
ویژگی منحصربهفرد حرم امام حسین (ع) ششگوشه بودن ضریح است که براساس روایات گوناگون بهدلیل وجود قبر حضرت علیاکبر (ع) در پایین پای ایشان، حرم اینگونه ساخته شده است.
قرابت معماری ایرانی با معماری حرم امام حسین (ع)
حمیدرضا عظمتی - معمار و عضو هیئت علمی دانشگاه - در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، دربارهی معماری حرم امام حسین (ع) اظهار کرد: آنچه بهطور مشخص میتوان دربارهی معماری حرم امام حسین (ع) گفت، این است که این حرم بهشدت متأثر از معماری ایرانی ساخته شده است. بهطور کلی، معماری حرمها و بقاعی که در سطح کشور و در قلمرو ایران وجود دارد، بسیار نزدیک به معماری اینگونه بناها در خارج از کشور است.
او ادامه داد: عصر صفویه یکی از دورههایی بود که معماری در کشور ما گسترش خوبی داشت و تکنولوژیهای پیشرفتهتری به این عرصه وارد شد. این موضوع در معماری ساختمانهای مهم دولتی، آموزشی و مذهبی مشهود است. تأثیرات این تکنولوژی را میتوان در حوزهی معماری کشورهای اطراف جستوجو کرد. بسیاری از معماریهای کشورهای همجوار مانند پاکستان، افغانستان و کشورهای آسیای میانه و بهطور خاص، کشور عراق که قبور برخی ائمه (علیهمالسلام) در آنجا قرار دارد، تحت نفوذ معماری ایرانی در دورهی صفویه بودند.
سرپرست دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی دربارهی نزدیکی معماری این حرم با معماریهای مشابه در ایران نیز گفت: امروز وقتی یک ایرانی به حرم امام حسین (ع) و سایر بقاع متبرکهای که در کشور عراق وجود دارد، وارد میشود، به هیچ عنوان احساس غربت نمیکند، چون در معماری آنها قرابت بسیار زیادی با معماری بقاع داخل ایران وجود دارد. معماری ایران صد درصد در معماری اینگونه بناها در خارج از کشور نقش داشته است و معماران ایرانی از سالها پیش بهعنوان هنرمندان ممتاز این عرصه به کشورهای دیگر میرفتند و بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در ساخته شدن شاهکارهای معماری دنیا نقش داشتند. نمونهی این بحث، ساختمان تاجمحل در کشور هند است.
عظمتی ادامه داد: حتی همین حالا هم بهدلیل حساسیتهای خاصی که ایرانیها به امامان شیعه دارند، معماری ایرانی در ساخت و تعمیرات و تزیینات حرم مطهر امامان (ع) نقش پررنگی دارد.
نشانهای برای یک شهر
او دربارهی ویژگیهای معماری حرم امامان (ع) گفت: ساختمان این حرمها معمولا یک نشانه برای شهر است. این بناها همواره طوری ساخته میشوند که بهعنوان یک نشانه در شهر در نظر گرفته میشوند. در عین حال که بسیار باشکوه هستند، تناسبات انسانی هم در آنها رعایت شده است. از دیگر ویژگیهای معماری این بناها میتوان به محل نماز خواندن و نیایش زائران اشاره کرد که در آنها وجود سقفهای بلند نشان از نزدیکی به آسمان دارد. تزیینات متعددی که در این بناها بهکار برده میشود نیز ناشی از توجهات و تعلقات ویژه و تا حدودی وجود تکنولوژی در زمینهی معماری داخلی است.
این استاد دانشگاه همچنین به نقاط مشترک معماری حرم امام حسین (ع) با سایر حرمهای دیگر از جمله حرم حضرت ابوالفضل (ع) و امام علی (ع) در کشور عراق اشاره و اضافه کرد: ویژگی مشترک این بناها این است که یک بنای بزرگ هستند که روی آن یک گنبد مستقر است. اطراف گنبد رواقهای جانبی برای نیایش تعبیه شده و بلافاصله بعد از آن با یک حیاط مواجه میشویم و بعد هم دیوار بلندی که بهنظر میرسد نقش حفاظتی و امنیتی در برابر هجوم دشمنانی را داشته است که در دورههای مختلف به قصد تخریب بنا به آن حمله میکردند.
منابع:
- شهر حسین؛ سیدحسین مدرسی
- الکامل فی التاریخ؛ ابن اثیر
- تاریخ مرقد الحسین و العباس؛ سلمان هادی آل طعمه
- تاریخ منتظم ناصری؛ محمدحسنخان اعتمادالسطنه
یک شنبه ۱۱ آبان ۱۳۹۳ - ۱۶:۳۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[مشاهده در: www.irinn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]
صفحات پیشنهادی
همایش شیرخوارگان حسینی در حرم امام رضا (ع) + تصاویر
همایش شیرخوارگان حسینی در حرم امام رضا ع تصاویر تصاویری از همایش شیرخوارگان حسینی را در حرم امام رضا ع اینجا ببینید به گزارش خبرنگار خیمه گاه باشگاه خبرنگاران تصاویری از همایش شیرخوارگان حسینی را در حرم امام رضا ع اینجا ببینید برای دیدن سایر تصاویر اینجا کلیک کنیدانتهایلبیکهای یک شاعر به امام حسین(ع) باز مرا سوز دمادم بده/گریه بده اشک محرم بده
لبیکهای یک شاعر به امام حسین ع باز مرا سوز دمادم بده گریه بده اشک محرم بدهسید حبیب حبیب پور از شاعران کشورمان به مناسبت فرار سیدن ماه محرم اشعاری سروده است یکی از جدیدترین شعرهای این شاعر یک مثنوی بلند خطاب به حضرت عشق است به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات فارس سید حبیب حبیب پوهمسر جانباز موسوی چگونه خادم حرم امام رضا (ع) شد؟
یکشنبه ۴ آبان ۱۳۹۳ - ۱۳ ۰۸ همسر جانباز 100 درصد سیدنورخدا موسوی گفت همسر جانبازم زنده مانده است تا به ما درس خداشناسی بدهد به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه لرستان کبری حافظی در پنجمین یادواره شهدا که با عنوان یاران شیدای حسین با حضور خانوادههای شهیدان حسنمای زیبا از پرچم گنبد حرم امام حسین(ع) + عکس
نمای زیبا از پرچم گنبد حرم امام حسین ع عکس حاکمان ظالم در طول تاریخ برای محو آثار واقعه عاشورا تلاش خواهند کرد ولی پرچم شهدای کربلا باشکوه بیشتری به اهتزاز درخواهد آمد به گزارش خبرنگار معارف باشگاه خبرنگاران تاریخ انتشار ۰۹ آبان ۱۳۹۳ - ۰۱ ۵۷ششم محرم : اهالی طایفه بنی اسد به یاری امام حسین (ع) می آیند
روزشمار قیام عاشورا ششم محرم اهالی طایفه بنی اسد به یاری امام حسین ع می آیند در ششم محرم سال 61 هجری قمری 90 نفر از قبیله بنی اسد برای کمک به حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام راهی کربلا می شوند اما عمر بن سعد در میانه راه مانع از پیوستن آنها به امام می گردد به گزارش خبرنگاهداي پرچم حرم مطهر امام حسين (ع) به رسانه ملي
۲۸ مهر ۱۳۹۳ ۱۶ ۵۶ب ظ اهداي پرچم حرم مطهر امام حسين ع به رسانه ملي در آستانه فرارسيدن ماه محرم توليت حرم مطهر امام حسين عليه السلام پرچم حرم مطهر اين امام شهيد را به رسانه ملي اهدا ميكند به گزارش خبرگزاري موج روز يكشنبه 4 آبان و در اولين روز ماه محرم نمايندگاني از توليت حرعبیدالله بن حر چگونه به امام حسین(ع) پیشنهاد فرار داد؟
عبیدالله بن حر چگونه به امام حسین ع پیشنهاد فرار داد تاریخ انتشار شنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۴ ۵۱ برگرفته از سخنان امام موسی صدر در نماز جمعه مجتمع آموزشی العالمیه به نقل از خبر «امام حسین بن علی ع را به یاد میآوریم مواضع آن&zwnjمدیر امور مؤسسات سازمان دارالقرآن در گفتوگو با فارس: «امام حسین(ع) شیفته نماز و قرآن» برنامه قرآنی
مدیر امور مؤسسات سازمان دارالقرآن در گفتوگو با فارس امام حسین ع شیفته نماز و قرآن برنامه قرآنی هیأتها در محرم امسالمدیر امور مؤسسات سازمان دارالقرآن با اشاره به اینکه هیأتهای مذهبی باید پایگاه تمسک به ثقلین باشد از اجرای طرح امام حسین ع شیفته نماز و قرآن در محرم امسال خبر دداستان هایی از عنایت امام حسین(ع) به علما وشهدا/ تصاویر قدیمی از کربلا تا مداحی روز چهارم محرم93 + دانلود
بسته ویژه محرم 2 داستان هایی از عنایت امام حسین ع به علما وشهدا تصاویر قدیمی از کربلا تا مداحی روز چهارم محرم93 دانلود در بسته خبری ویژه محرم میتوانید مصاحبههای خواندنی با پیرغلامان و بازیگران و داستان های زیبا از عنایت امام حسین ع به علما و شهدا را مطالعه کرده و دانلودر روز هشتم محرم بر امام حسین(ع) چه گذشت؟
روزشمار عاشورا در روز هشتم محرم بر امام حسین ع چه گذشت خبر این ماجرای شگفت انگیز و اعجاب آمیز توسط جاسوسان به عبیدالله رسید و پیکی نزد عمر بن سعد فرستاد که به من خبر رسیده است که حسین چاه میکند و آب به دست میآورد و خود و یارانش مینوشند به گزارش خبرنگار خیمه گاه باشگاهلسانی به فارس خبر داد محافل قرآنی ویژه تاسوعا و عاشورای حسینی در حرم امامرضا(ع) برگزار میشود
لسانی به فارس خبر دادمحافل قرآنی ویژه تاسوعا و عاشورای حسینی در حرم امامرضا ع برگزار میشودرئیس اداره علوم قرآن و حدیث آستان قدس رضوی از برگزاری چند محفل قرآنی در ایام تاسوعا و عاشورا و با حضور قاریان ممتاز و بینالمللی قرآن کریم در حرم مطهر امامرضا ع خبر داد به گزارش خبرنگاچگونه در نذریهای امام حسین(ع) شریک باشیم
چگونه در نذریهای امام حسین ع شریک باشیماگر دغدغه رساندن نذورات حسینی خود به مردم مستمند فقیر و حتی یتیمان دارید تنها با یک تلفن میتوانید سفرهدار حرم عشق باشید به گزارش خبرگزاری فارس همزمان با ایام سوگواری سید و سالار شهیدان و برپایی هیأتهای عزاداری گروهی از مؤسسات خیریهپخش زنده و مستقیم حرم امام حسین(ع)
هر که دارد هوس کربلا بسم الله پخش زنده و مستقیم حرم امام حسین ع در ادامه گزارش می توانید حرم و ضریح مطهر حضرت ابا عبدالله ع را به صورت مستقیم زیارت کنید به گزارش خبرنگار خیمه گاه باشگاه خبرنگاران در ماه محرم الحرام و ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان با روح و جانمان به زیارتروزشمار سفر حسین بن علی (ع): 8 محرم 61 / پيوستن اميه بن سعد طايى به ياران امام
روزشمار سفر حسین بن علی ع 8 محرم 61 پيوستن اميه بن سعد طايى به ياران امامحسين ع امروز كجاست چه ميكند و چه ميگويد در روز هشتم محرمالحرام سال 61 هجرى قمرى با اینكه سپاه امام حسین ع در محاصره شدید قرار داشت امیه بن سعد طایی خود را به یاران امام رساعالمی که علم نجوم در حرم امام حسین(ع) به او افاضه شد
عالمی که علم نجوم در حرم امام حسین ع به او افاضه شد مرحوم آیت اللّه سیدعلی طباطبایی از دانشمندان بزرگ شیعه هنگام نوشتن کتاب ریاض المسائل برای نگارش احکام قبله با مشکل روبه رو شد به گزارش خبرنگار معارف باشگاه خبرنگاران مرحوم آیت اللّه سیدعلی طباطبایی از دانشمندان بزرگ شیعمراسم اولین شب عزاداری ایام محرم در حسینیه امام خمینی(ره)
مراسم اولین شب عزاداری ایام محرم در حسینیه امام خمینی ره اولین شب مراسم عزاداری سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین ع و یاران با وفای ایشان با حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی در حسینیه امام خمینی ره برگزار شد  مشاهده اهل حرم امام حسین(ع)
مشاهده اهل حرم امام حسین ع نمایشگاه عکس اهل حرم ویژه عزاداران امام حسین ع برگزار میشود مهدی سروی مدیر پایگاه اینترنتی عکس چیلیک در گفتگو با خبرنگار تجسمی باشگاه خبرنگاران گفت در دهه اول محرم نمایشگاه عکسهای محرم باعنوان اهل حرم از سوی پایگاه عکس چیلیک برگزار میشود-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها