تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 22 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):خداوند اِبا دارد از اين كه باطلى را حق معرفى نمايد، خداوند اِبا دارد از اين كه حق...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

خرید تجهیزات دندانپزشکی اقساطی

خانه انزلی

تجهیزات ایمنی

رنگ استخری

پراپ فرم رابین سود

سایت نوید

کود مایع

سایت نوید

Future Innovate Tech

باند اکتیو

بلیط هواپیما

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1799829025




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آیا جمعیت مسجدی‌ها برابر جمعیت نمازخوان‌ها است؟ |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: آیا جمعیت مسجدی‌ها برابر جمعیت نمازخوان‌ها است؟
در دین اسلام، نماز را تنها در مسجد اقامه نمی‌کنند و بسیاری از مردم در محل کار یا منزل به اقامه نماز می‌پردازند و این وضعیت در ایران نیز شدیدتر است و به همین دلیل جمعیت حاضر در مساجد، معیار مناسبی برای سنجش کاهش یا افزایش جمعیت نمازخوان در یک کشور مسلمان نیست و اگر چنین متری را به عنوان مبنای استدلال در نظر گرفت، نمی‌توان به یک نتیجه منطبق با واقعیات موجود در جامعه ایرانی دست یافت.
کد خبر: ۴۴۶۲۹۹
تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۲ - 01 November 2014




گزارشی که اخیراً در یکی از رسانه‌های دست راستی آمریکا درباره کاهش دینداری عموم مردم ایران منتشر شده، با یک استدلال عجیب درباره کاهش دینداری مردم ایران همراه شده که از اساس خطا است و از این منظر، موضوع کاهش دینداری عموم مردم سالبه به انتفاء موضوع است.

به گزارش «تابناک»، اخیراً یکی از مجلات دست راستی آمریکا اقدام به انتشار یک پرونده با موضوعیت ایران کرده که در بخشی از آن به سراغ حوزه دین و فرهنگ آمده و این حوزه از کشورمان را مورد نقد جدی قرار داده اما بنیان این نقد از اساس اشتباه است و نشان می‌دهد عاملان تنظیم این پرونده یا شناختی نسبت به فضای ایران ندارند و یا تعمداً برخلاف واقعیت‌های سیال جامعه ایران، به تحلیل وضعیت فرهنگی کشور پرداخته‌اند و در نهایت جمع‌بندی اشتباهی مبتنی بر داده‌های اشتباه ارائه کرده‌اند.

آنچه در این پرونده به عنوان تکیه گاه اصلی برای تحلیل فضای فرهنگی و مذهبی کشورمان مورد توجه قرار گرفته، نهاد مسجد است؛ نهادی که یکی از ارکان اصلی در اسلام بوده و خواهد بود و اصلی‌‎ترین کارکردش اقامه نماز است اما در گذشته دور کارکردهای بسیار وسیعی داشته، به گونه‌ای که بسیاری از مردم برای حل بسیاری از مشکلات‌شان به صورت روزمره به مسجد مراجعه می‌کردند. ایجاد نهادهایی در طول تاریخ، برخی از این نقش‌ها را که با محوریت مسجد بود، از این نهاد گرفت و اقامه نماز همچنان باقی ماند.

آیا جمعیت مسجدی‌ها برابر جمعیت نمازخوان‌ها است؟

با این حال در دین اسلام، نماز را تنها در مسجد اقامه نمی‌کنند و بسیاری از مردم در محل کار یا منزل به اقامه نماز می‌پردازند و این وضعیت در ایران نیز شدیدتر است و به همین دلیل جمعیت حاضر در مساجد، معیار مناسبی برای سنجش کاهش یا افزایش جمعیت نمازخوان در یک کشور مسلمان نیست و اگر چنین متری را به عنوان مبنای استدلال برای کاهش توجه عموم به مبانی دینی در نظر گرفت، طبیعی است که نمی‌توان به یک نتیجه منطقی و منطبق با واقعیات موجود در جامعه ایرانی دست یافت.

این نشریه دقیقاً از همین منظر به ماجرا پرداخته و ضمن اشاره به کاهش حضور مردم در مساجد در چند دهه اخیر و با نقل قولی از یک روحانی که نامی از وی نبرده، مبنی بر اینکه نمازخوان‌ها نادر شده‌اند، این غلو را درباره فضای فرهنگی و مذهبی کشورمان برای خوانندگانش ارائه کرده که هر ایرانی می‌داند تا چه میزان اشتباه است و چه نشانی غلط به مخاطب غربی داده می‌شود تا به اشتباه تصور کند، فضای جامعه ایرانی به کلی وارونه شده است.

البته این پیام مدت‌ها است که برای مخاطب اروپایی و آمریکایی مخابره می‌شود و دقیقاً در همین راستا گزارش‌های تصویری در رسانه‌های پرتیراژ و پرمخاطب غربی مورد توجه قرار می‌گیرد که ایرانی‌ها را مردمی مدام در پارتی و در حال سرو مشروبات و سوار بر خودروهای میلیاردی و... نشان می‌دهد و در واقع آنچه از نسل امروز ایرانی در رسانه‌های غربی می‌توان مشاهده کرد، تصویر طبقه بسیار کوچک از ایران است که شباهت قابل توجهی به «بچه پولدارها» دارد و طبیعتاً قرار است در مقابله گزاره ترک دین توسط جمعیت نزدیک به مطلق ایران مطرح شود.

در همین راستا بود که «تابناک» چندی پیش، پیشنهاد داد تا کارکردهای گذشته مساجد با آوردن ساختارهای جدید به همان فضای مسجد به این مکان بازگردد و جمعیت مسجدی‌ها نیز بدین شکل افزایش یابد و از این منظر می‌توان برای بازگرداندن مردم به مسجد و افزایش اهمیت این نهاد به عنوان یکی از محورهای تاریخی پاسخگویی به امور مسلمین، در درجه نخست شاهد تغییر ساختارهای مدیریتی مساجد باشیم و مدیران مساجد به عنوان یک دفتر کار به مساجد ننگرند و خدام به عنوان کلیدداران مساجد نیز با نگاه انتخابِ نگهبان و آبدارچی، برگزیده نشود و نسل تازه‌ای از خدام جوان، باهوش و دارای تحصیلات عالی دینی و علمی جایگزین برخی خدام شوند که حتی بازبودن زیاد در مساجد را اسباب زحمت خویش می‌دانند و مسجد را به نمازخوانه تقلیل درجه داده‌اند.

بهره برداری وسیع از مساجد برای برگزاری همایش‌های فرهنگی و ادبی و مذهبی، انتقال شوراهای حل اختلاف و شورایاری‌های محله به مسا بازگرداندن هیات‌های ساکن تکیه‌ها به مساجد و رفع نقاط دفع هیات‌های مذهبی از مساجد، استفاده از فضای مساجد به عنوان امکان بالقوه تبدیل هر مسجد به یک کتابخانه مجهز، توزیع دفاتر صندوق‌های قرض الحسنه در مساجد، توزیع واقعی دفاتر کمیته امداد و دیگر نهادهای خیریه در مساجد، گسترش طرح‌های سلامت نظیر پزشک خانواده با محوریت مساجد نیز از مهم‌ترین رویکردهایی است که می‌توان در پیش گرفت تا مسجد را در به جایگاه گذشته خود بازگرداند و طبیعتاً پیش از این تغییر نگاه و کارکرد، مسجدسازی به خودیِ خود حاصل چندانی در پی نخواهد داشت.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن