تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 10 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مؤمن چون خشمگين شود، خشمش او را از حق بيرون نبرد و چون خشنود شود، خشنوديش او را به ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803129959




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مشهورترین یقه‌سفیدها در دنیا چه کسانی هستند؟


واضح آرشیو وب فارسی:سافتستان:

برنارد مدوف
Bernard Madoff



بزرگ‌ترین کلاهبردار یقه‌سفید تاریخ، حالا ۷۵‌ساله است. فعلاً پنج سال از عمر خود را در زندان گذرانده و طبق حکم دادگاه ۱۴۵ سال دیگر از دوران محکومیت‌اش باقی مانده است. مدوف شرکت سرمایه‌گذاری خود را در سال ۱۹۶۰ تاسیس کرد و تا سال ۲۰۰۸ که دستگیر شد، مدیرعامل آن بود. کارمندان عمده این شرکت که خیلی زود تبدیل به یکی از مهم‌ترین شرکت‌های سرمایه‌گذاری وال‌استریت شد، برادر، دختر برادر و دو پسر مدوف بودند. شرکت سرمایه‌گذاری مدوف برای‌ سال‌ها یعنی بیش از ۱۵ سال با سودهای بالایی که به سرمایه‌گذاری‌های انجام‌شده می‌پرداخت، مشتریان بزرگ حقیقی و حقوقی را به خود جلب کرد. البته بعداً معلوم شد مدوف هیچ سرمایه‌گذاری با این پول‌ها نمی‌کرده و در واقع برای پرداخت این سودها از روش پونزی استفاده می‌کرده است. در روش پونزی سود سرمایه‌گذاری مشتریان اولیه با اصل سرمایه‌گذاری مشتریان آخری پرداخت می‌شود. در این روش صاحب صندوق سرمایه‌گذاری با تکیه بر این موضوع که معمولاً وقتی افراد سود بسیار زیادی در دوره‌ای کوتاه‌مدت کسب کنند، به سرمایه‌گذاری مجدد اصل و سود پول خود در همان بنگاه ادامه خواهند داد اتکا می‌کنند و پیشنهاد سودی بسیار بالا را به افراد می‌دهند. خود پونزی که مبدع این روش کلاهبرداری است سودی ۵۰‌درصدی در ۴۵ روز و سودی ۱۰۰‌درصدی در ۹۰ روز را وعده می‌داد اما مدوف به مشتریانش سودی ۱۷‌درصدی پرداخت می‌کرد. مدوف طی ۱۵ سال با این روش ۶۵ میلیارد دلار کلاهبرداری کرد که بزرگ‌ترین کلاهبرداری انجام‌شده توسط یک فرد حقیقی در طول تاریخ است. جالب‌تر از همه اینکه احتمالاً بزرگ‌ترین بازنده بحران سال ۲۰۰۸ مدوف بود. شرکت‌هایی که از روش پونزی استفاده می‌کنند به سادگی ورشکسته و رسوا نمی‌شوند. یکی از دلایلی که می‌تواند این شرکت‌ها را دچار مشکل کند، هجوم سرمایه‌گذاران برای دریافت اصل پول خود است. این اتفاق برای مدوف در سال ۲۰۰۸ و به دلیل بحران اقتصادی روی داد. شرکت‌ها و اشخاص بسیاری که در این بحران دچار مشکل شده بودند برای مدیریت شرکت‌های خود نیاز به پول داشتند و در نتیجه به مدوف مراجعه کرده و خواستار اصل پول خود شدند. پولی که دیگر در واقع وجود نداشت. کلاهبرداری مدوف، شرکت‌ها و بانک‌های زیادی را در سطح جهان تا مرز ورشکستگی برد. مدوف در دادگاه خود در سال ۲۰۰۹ اظهار داشت روش پونزی را از اوایل دهه ۹۰ میلادی آغاز کرده، موضوعی که البته بازرسان اف‌بی‌آی آن را باور ندارند. از نظر آنها این روش در بدترین حالت از دهه ۱۹۷۰ و در بهترین حالت از نیمه اول دهه ۱۹۸۰ آغاز شده است. او در دادگاه به ۱۵۰ سال زندان محکوم شد؛ حداکثر مجازاتی که ممکن بود برای این جرم در نظر گرفته شود.
 آلن استنفورد
Allen Stanford



این کلاهبردار ۶۳‌ساله که ملیت دوگانه آمریکایی- آنتیگوآ باربودایی دارد از سال ۲۰۱۲ دوران محکومیت ۱۱۰‌ساله خود را آغاز کرده است. او که علاوه بر کلاهبرداری متهم به پرداخت رشوه در سطح کلان هم شده است برای ‌سال‌ها مدیرعامل گروه مالی استنفورد بود. استنفورد نیز از روش پونزی برای کلاهبرداری استفاده می‌کرد و هنگامی به دام افتاد که یک سرمایه‌گذار مستقل که قصد سرمایه‌گذاری در شرکتش را داشت، تحلیلگر مالی ونزوئلایی آلکس دالمادی را استخدام کرد تا به او مشاوره دهد. دالمادی طی تنها چند ساعت شکافی ۵۰ میلیارد‌دلاری را در حساب‌های این شرکت کشف کرد و نه‌تنها موکل خود را از سرمایه‌گذاری در آن بر حذر داشت که مقاله‌ای نیز در این مورد در وب‌سایتی ونزوئلایی چاپ کرد. مقاله طی چند روز به انگلیسی هم منتشر شد و شرکت استنفورد را تحت بررسی‌های قضایی قرار داد. در نهایت در سال ۲۰۱۲ او محکوم شناخته شد. مجموع کلاهبرداری او هشت میلیارد دلار تخمین زده شد.
 ژروم کرویل
Jerome Kerviel



این کلاهبردار معروف که البته اتهام وارده به خود را هیچ‌گاه نپذیرفت از بسیاری لحاظ رکوردشکن است. او نه‌تنها در زمان دستگیری با ۳۱ سال سن یکی از جوان‌ترین کلاهبرداران بزرگ تاریخ بود که حالا عنوان بزرگ‌ترین شخص حقیقی بدهکار جهان را نیز در اختیار دارد. بخشی از حکم دادگاه در مورد او، بازگرداندن ۷/۶ میلیارد دلار زیان وارده به بانک سوسیته‌جنرال فرانسه بود. البته همه، حتی مقامات این بانک باور ندارند این پول برگردانده شود و این حکم را فقط سمبلیک می‌دانند. کرویل در واقع از سال ۲۰۰۰ به استخدام بانک درآمد و مقامات این بانک او را به دلیل هوشمندی در خرید و فروش به موقع سهام، یک نابغه می‌پنداشتند. اما در سال ۲۰۰۸ این موضوع کاملاً برعکس شد. او که نزدیک به پنج میلیارد یورو در معاملات سهام به بانک ضرر وارد کرده بود و توانسته بود این مبالغ را با دستکاری در حساب‌ها نزدیک به یک سال مخفی نگه دارد از سوی مقامات بانک به عنوان کارمندی خودسر معرفی شد که از اختیارات خود تجاوز کرده و از تجهیزات بانک نیز استفاده‌های غیرقانونی خارج از حدود اختیارات خود انجام داده است. اتهامی که هیچ‌گاه نپذیرفت. او قاطعانه اعلام کرد مقامات دادگاه از اقداماتش مطلع بوده و مجوز آن را صادر کرده بودند. کارشناسان مستقل هم اعتقاد دارند بسیار بعید است یک کارمند خودسر، به تنهایی بتواند این اقدامات را مدیریت کند و مانع دسترسی مقامات بانک به اطلاعات درست شود. او در حال حاضر مدت محکومیت خود را گذرانده و در استخدام مشاوران لومر و همکاران است که شرکتی در زمینه امنیت شبکه محسوب می‌شود.
 برنارد ابرز
Bernard Ebbers



پرونده ابرز و شرکت او، ورلد کام، تا قبل از مدوف، بزرگ‌ترین رسوایی حسابداری تاریخ ایالات متحده محسوب می‌شد. شرکت ورلد کام در سال ۱۹۸۳ با نام ال‌دی‌دی‌اس (LDDS) تاسیس شد و پس از تغییر نام در دهه ۹۰ میلادی، ارزش سهامی در حدود ۶۰ دلار به ازای هر سهم را در اواخر همین دهه تجربه کرد. اما این شرکت در اوایل قرن ۲۱ میلادی سقوط کرد و ورشکسته شد.
در واقع این شرکت با ریاست ابرز، وام‌های کلانی برای توسعه و تجهیز خود دریافت و استفاده کرد. پس از خرج کردن این وام‌ها معلوم شد میزان افزایش تقاضای بازار به آن میزان که مدیران پیش‌بینی می‌کردند اتفاق نیفتاده است. در سال ۲۰۰۲ حسابرسان داخلی شرکت متوجه شکافی نزدیک به چهار میلیارد دلار در حساب‌های شرکت شدند. پس از آن شرکت تحت بررسی‌های دقیق قرار گرفت که هر بار نتیجه سنگین‌تری از جمله استفاده شخصی از بعضی وجوه شرکتی داشت. در همان سال شرکت فرم‌های ورشکستگی را تکمیل کرد و بیش از ۲۰ هزار کارمند آن بیکار شدند. در سال ۲۰۰۵ ابرز به جرم فریب و ارائه گزارش‌های مالی غلط به سرمایه‌گذاران در سال‌های اولیه قرن ۲۱ محکوم شد. گفته می‌شود سرمایه‌ای که سرمایه‌گذاران در این بین از دست دادند بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار بوده است.
ابرز از ۶۳‌سالگی در حال گذراندن دوران محکومیت ۲۵‌ساله خود است و تا قبل از سال ۲۰۲۸ امکان آزادی او وجود ندارد.
 نیک لسن
Nick Lesson



نیک لسن در واقع کلاهبردار بسیار مهمی بود. کسی که توانست قدیمی‌ترین بانک سرمایه‌گذاری انگلستان را در میانه دهه ۹۰ میلادی کاملاً ورشکسته و تعطیل کند. لسن که کارگزار این بانک در سنگاپور محسوب می‌شد توانست در سال‌های آغازین دهه ۹۰، سود هنگفتی از طریق خرید و فروش به موقع و هوشمندانه سهام برای بانک بارینگ به ارمغان بیاورد. در واقع طبق حساب‌های این بانک در سال ۱۹۹۲ معاملات لسن که در آن زمان ۲۵ سال داشت برای بارینگ ۱۰ میلیون پوند سود داشت که برابر ۱۰ درصد از کل سود این بانک بود. در این مقطع زمانی لسن حقوق برابر ۵۰ هزار پوند در سال دریافت می‌کرد که با پاداش به بیش از ۱۵۰ هزار پوند می‌رسید.
 اما مدت زمان چندانی لازم نبود تا معلوم شود که لسن در واقع از طریق حساب‌سازی زیان‌هایی را که ایجاد کرده می‌پوشاند. او سعی کرده بود از طریق دریافت وجه بیشتر به بهانه معامله‌های بیشتر، زیان‌های ایجاد‌شده را جبران کند که نگفته پیداست باعث زیان‌های بیشتری شده بود. میزان ضرر و زیانی که او به بانک بارینگ وارد کرد ۴/۱ میلیارد دلار بود که دو برابر کل سرمایه بانک محسوب می‌شد و در نتیجه منجر به ورشکستگی آن شد. لسن در آلمان دستگیر و در سنگاپور در سال ۱۹۹۵ به ۵/۶ سال زندان محکوم شد اما به علت ابتلا به سرطان روده در سال ۱۹۹۹ از زندان آزاد شد.


۷ آبان, ۱۳۹۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سافتستان]
[مشاهده در: www.softestan.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن