واضح آرشیو وب فارسی:ایلنا:
در گفتگو با ایلنا مطرح شد: قادر باستانی:مسئولیت اجتماعی رسانه، ماندن در كنار مردم است
1393-08-06, 09:35
فشار غیرقانونی به رسانهها و نامساعدكردن فضای فعالیت رسانهای، به نفع جامعه و نظام نیست و باعث خودسانسوری و نقصان در اطلاعرسانی عمومی می مشود.
قادر باستانی، نویسنده و مدرس علوم ارتباطات اجتماعی معتقد است که یك رسانه به جز اطلاعرسانی درست، دقیق و بموقع كه وظیفه ذاتی آن است، در قبال شهروندان مسئولیت اجتماعی دارد و مسئولیت اجتماعی رسانه، ماندن در كنار مردم و حمایت از امنیت اجتماعی و حیثیت عمومی شهروندان است.
قادر باستانی در گفتگو با خبرنگار ایلنا با شااره به نقش رسانه ها در انعکاس حوادث و رویدادها گفت: رسانهها در چارچوب قوانین و مقررات فعالیت میكنند و اطلاعرسانی از همه موضوعات موردعلاقه مخاطب، وظیفه آنهاست، اما یك نكته ظریف هم در اینجا وجود دارد و آن موضوع امكان جوسازی و بزرگنمایی رویدادها با هدف اثرگذاری بر تصمیمات و سیاستهاست. این اتهام را هر كسی میتواند به یك رسانه وارد كند، حتی در كشورهای غربی هم رسانهها را متهم میكنند كه آنها بعضی وقایع كم اهمیت را با اهداف خاص و تحت تأثیر لابیهای قدرتاف خ، مهم و بزرگ جلوه میدهند و از كنار بعضی رویدادهای مهم عبور میكنند.
باستانی تصریح كرد: به هرحال آنچه در همه جوامع از جمله كشور ما حاكم است، قوانین و مقررات است. همه باید در مقابل قانون خاضع باشند، اما كسی هم نباید فراتر از قانون، بخواهد برای اطلاعرسانی رسانهها محدودیت ایجاد كند. ما فرایند هیأت نظارت و هیأت منصفه و دادگاه مطبوعات را داریم. در صورتی كه رسانهای از چارچوب قانون خارج شد، قانونگذار پیش بینی نحوه برخورد قانونی با آن را مشخص كرده است، اما فشار غیرقانونی به رسانهها و نامساعدكردن فضای فعالیت رسانهای، به نفع جامعه و نظام نیست و باعث خودسانسوری و نقصان در اطلاعرسانی عمومی می مشود.
این كارشناس رسانه تاكید كرد: در ماجرای اسیدپاشی، به نظر من رسانهها به وظیفه خود عمل كردند و فضای به وجود آمده كنونی، حاصل كمكاری رسانه ملی است. هیچ رسانهای از نظر ظرفیت و حوزه عمل و پوشش، به گرد صدا و سیما نمیرسد. در این ماجرا، اگر رسانه ملی درست و بموقع اطلاعرسانی میكرد، هیچ وقت یك موضوع محلی و یك آسیب اجتماعی، به یك معضل فراگیر و مسأله امنیتی تبدیل نمیشد. كمكاری و نگاه غیررسانهای صدا و سیما به مسایل اجتماعی در اغلب رویدادها و البته همین رویداد، باعث پدیدار شدن فضای كنونی شد.
باستانی اضافه كرد: در دنیای كنونی، گستردگی رسانههای اجتماعی و پوشش خبری اغلب رویدادها توسط شهروند-خبرنگاران در فضای سایبر، دست رسانه های رسمی را برای كتمان رویدادها و بیتوجهی به موضوعات كاملاً بسته است. در شرایط جدید اگر رسانه ها بخواهند بخشنامهای عمل كنند و اطلاع رسانی نكنند، مخاطب خود را به سرعت از دست میدهند و از حیز انتفاع خارج میشوند.
این استاد دانشگاه از تصمیمگیران حوزه رسانهها خواست، شرایط كنونی دنیای خبر را مدنظر قرار دهند و قدر رسانههای نجیب و متعهد داخلی را بیشتر بدانند.
1393-08-06, 09:35
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]