تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):عدالت نيكو است اما از دولتمردان نيكوتر، سخاوت نيكو است اما از ثروتمندان نيكوتر؛...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826191231




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حفظ آثار باستاني در ايران در سايه اعتقاد مردم به مکتب تشيع


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۵ آبان ۱۳۹۳ (۱۰:۳ق.ظ)
دکتر ولايتي عنوان کرد: حفظ آثار باستاني در ايران در سايه اعتقاد مردم به مکتب تشيع جلسه 169 کميته فرهنگ و تمدن اسلام و ايران شوراي عالي انقلاب فرهنگي، روز شنبه 3 آبان 1393 به رياست دکتر علي‌اکبر ولايتي در محل دبيرخانه اين شورا برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج، در ابتداي اين جلسه گزارشي از روند انتشار يکي از کتب قديمي طب اسلامي به اعضا ارائه شد پس از ارائه اين گزارش اعضا ضمن تأکيد بر لزوم انتشار منقح و مستند اين آثار، مقرر کردند کتاب مذکور با مقدمه دکتر ولايتي منتشر شود.
در ادامه جلسه، گزارش تصويري وضعيت فعلي آثار باستاني واقع در محوطه تاريخي دانشگاه جندي شاپور توسط رئيس اين دانشگاه ارائه شد.
در اين گزارش تصويري اوضاع نامناسب فعلي اين محوطه تاريخي به تصوير کشيده شده است و بعد از ارائه اين گزارش، اعضا بر توجه بيشتر به اين محوطه تاريخي با عنايت به نقش دانشگاه جندي شاپور در انتقال علم از ايران به ساير کشورها تأکيد کردند.
پس از ارائه اين گزارش؛ يکي ديگر از اعضاي جلسه ضمن مرور کوتاهي بر تاريخ علم پزشکي و توسعه اين علم در دانشگاه جندي‌شاپور جمع‌آوري آثار نگاشته شده در اين دانشگاه را خواستار شد.
دکتر علي‌اکبرولايتي هم در اين جلسه طي سخناني گفت: در مورد حفظ آثار و ابنيه تاريخي تمدن اسلام و ايران، عليرغم فعاليت‌هاي انجام شده هنوز کار انجام نشده زياد است.
وي افزود: اعتقادات اصيل مردم ايران به مکتب تشيع موجب شد تا بسياري از آثار باستاني کشور که در قالب بقاع متبرکه وجود دارند، حفظ شده و از گزند تخريب در امان بماند.
ارائه گزارش روند برگزاري همايش بزرگداشت حکيم ناصر خسرو قبادياني دستور ديگر جلسه کميته فرهنگ و تمدن اسلام و ايران بود.
در اين گزارش با اشاره به تعداد مقالات واصل شده به دبيرخانه علمي همايش، روند بررسي و داوري علمي اين مقالات مورد بررسي قرار گرفت.
در اين گزارش همچنين اعلام شد: بيش از 130 مقاله ارائه شده به دبيرخانه علمي همايش، 13 مقاله از کشورهاي اسلامي مانند مصر به دبيرخانه همايش ارائه شده است.
ارائه گزارش روند برگزاري همايش حفظ و حمايت از هنرهاي فراموش شده و در حال فراموشي هم دستور ديگر جلسه بود.
تشکيل و تعريف يک نظام و سيستم مدون به منظور انتقال تجارب حرفه‌اي استادان هنرهاي سنتي به نسل جديد و توجه بيشتر به جنبه اقتصادي و درآمدزدايي اين هنرها از اهم موارد مورد اشاره در اين گزارش بود.
پس از ارائه اين گزارش اعضا به بيان نظرات خود پرداختند، که مهم ترين آن به شرح زير است: گسترده بودن حوزه هنرهاي در حال فراموشي در سطح کشور و لزوم توجه به اين موضوع، سياست گذاري ملي در زمينه هنرهاي سنتي فراموش شده، ايجاد بازار ملي براي فروش آثار هنري به منظور حفظ اين آثار هنري، اهميت آموزش چهره به چهره در اين هنرها و استفاده از ظرفيت سازمان‌هاي مردم نهاد.
دکتر ولايتي هم در اين مورد گفت: حمايت از هنرهاي سنتي يک امر ملي و محتاج به همکاري نهادهاي حکومتي و دولتي دارد و در همه اعصار تاريخ ايران هم هنرمندان و شعرا مورد حمايت حکومت‌هاي هم عصر خود بوده‌اند و امروز هم اين کار لازم است.
وي افزود: در کنار اين حمايت‌هاي دولتي، افراد خير هم مي‌توانند در قالب نهاد وقف و نهادهاي مشابه به حمايت از هنرهاي ملي بپردازند.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي ادامه داد: در زمينه ايجاد بازار براي آثار هنري هم کار اصلي بر دوش دولت و حکومت است و موضوع نظام نوآوري فرهنگي که مورد توجه و تأکيد مقام معظم رهبري «مدظله‌العالي» است، راهکار مناسب براي اين کار است.
رئيس مرکز تحقيقات استراتژيک مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: در همه کشورهاي دنيا هم اين موضوع مورد توجه دولت‌ها است.
در انتهاي اين جلسه، رئيس سازمان اسناد و کتابخانه ملي جمهوري اسلامي نيز گزارشي از روند ثبت ميراث فرهنگي معنوي در سازمان حافظه جهاني يونسکو ارائه داد.
دکتر صالحي اميري در اين گزارش با اشاره به ثبت 7 اثر از ميراث مستند ملي کشورمان، گفت: دوشنبه آينده 4 اثر ديگر نيز در اين زمينه ثبت جهاني خواهند شد.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن