واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ آبان ۱۳۹۳ (۱۱:۴۳ق.ظ)
تبلور فرهنگ عاشورا در قالب مباحث محتوا محور مساجد حضور کارشناسان ديني و فرهنگي در مساجد در طول ايام محرم، سبب بيان ابعاد و زواياي متعددي از واقعه کربلا در قالب مباحث محتوا محور مي شود.
به گزارش خبرگزاري موج، حجت الاسلام ابوالفضل ساجدي، عضو هيئت علمي پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي با اشاره به شيوه عزاداري سيدالشهدا(ع) در ماه محرم، اظهار کرد: برپايي مجلس سوگواري در مساجد بايد همراه با توجه تام به حرمت اين مکان باشد به هرحال هر فردي با هر شرايطي نمي تواند وارد مسجد شود بنابراين با در نظر گرفتن چنين مواردي عزاداران حسيني مي توانند در مساجد حضور يابند و به سوگواري براي حضرت بپردازند.
وي ادامه داد: با توجه به وضعيت فعلي جامعه همچنين کمبودهاي فرهنگي و تغييرات گرايشاتي که در جوانان اتفاق افتاده است و در عين حال گرايشات مادي و معنوي که توسط فرهنگ سازان بيروني در جامعه ايجاد شده است.
بنابر اين بايد برنامه اي که در مساجد در طي ماه محرم طراحي مي شود متناسب با اين شرايط بوده و تاکيد بر محتوا باشد تا الگوگيري جوانان ما نسبت به واقعه وقايع کربلا افزايش يابد.
مدير قطب فلسفه دين اسلامي تصريح کرد: ماه محرم و حضور در مسجد يکي از مهمترين و در عين حال تاثيرگذارترين مقاطع زماني براي فرهنگ سازي حسيني است، به هرحال اگر براي تحول در گرايش نسل جوان بخواهيم حرکتي داشته باشيم ماه محرم الحرام از جمله زمان هايي است که مي توان در آن برنامه ريزي داشت.
وي با اشاره به تاثير برگزاري سخنراني هاي متعدد پيرامون نهضت کربلا، اظهار کرد: اين مباحث بايد محتوامحور و پاسخگوي شبهات ذهني جوانان باشد، بنابراين در بُعد گرايشي مسجد مي تواند تاثير به سزايي در قشر جوان داشته باشد و انديشه و شناخت آنها را نسبت به جريان واقعه کربلا و اثر آن در طول تاريخ اسلام افزايش دهد.
حجت الاسلام ساجدي ادامه داد: ايجاد پيوند ميان فرهنگ عاشورايي و فرهنگ انقلاب در سير انقلاب اسلامي از جمله مهمترين اهداف بود و امروز نيز اين فرهنگ در قالب مسجد تبلور خواهد يافت و سبک زندگي حسيني را با سبک زندگي اين روزگار پيوند خواهد داد.
وي در اين راستا افزود: مسئله ديگري که در طول ماه محرم در مساجد بايد طرح شود شبهاتي است که پيرامون واقعه کربلا بيان مي شود از جمله سير نگاه خشونت بار نسبت به عاشورا که مطرح شده است و اين نياز جدي است که علت قيام کربلا و مظلوميت حضرت در اين واقعه بيان شود.
اين محقق تصريح کرد: با توجه به گسترش اسلام فوبيا يا اسلام هراسي که به ويژه اين روزها از طريق داعش مطرح شده است و حرکت گروه هاي ترويست به نام اسلام، بايد بيش از پيش نسبت به ارايه حقيقت دين تلاش شود چرا که هدف آنان نشان دادن وجهه اي مغاير با حقيقت از اسلام است و مي خواهند اسلام را دين ترور و خشونت مطرح کنند.
وي ادامه داد: بنابراين سخنراني هاي مساجد علاوه بر حفظ شاکله سنتي و بايد ابعاد متعددي از شرايط جامعه کنوني جهان را بررسي کرده و به ويژه در ايام محرم اهداف حرکت امام حسين(ع) رابيان کند و اين که حضرت مولد خشونت نبود بلکه در آن کارزار در مظلوميت تمام براي احياي دين جنگيد، لذا نياز است که مساجد از اين فرصت استفاده کرده و علاوه بر طرح موارد ياد شده در رابطه با جنگ و صلح و نگاه اسلام به اين دو توجه داشته باشند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]