محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842502192
دو هزار تخلف بورسيه داشتيم نه 36 تا |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: دو هزار تخلف بورسيه داشتيم نه 36 تا
موضوع از دو منظر قابل رسيدگي است. يكي از نظر تخلفات اداري است كه خود وزارت علوم و هر وزارتخانهيي هيات رسيدگي به تخلفات اداري تا سطح كارشناسان دارد و بالاتر از آن در سطح معاونان وزير و خود وزير اگر تخلفي صورت بگيرد در هيات رسيدگي به تخلفاتي كه در رياستجمهوري وجود دارد ميتواند به آن رسيدگي كند.
کد خبر: ۴۴۴۹۶۴
تاریخ انتشار: ۰۵ آبان ۱۳۹۳ - ۰۶:۳۸ - 27 October 2014
مهدي دواتگري، عضو كميته بررسيكننده بورسيههاي تحصيلي در گفتوگويي با «اعتماد» انتقادات مطرح شده از گزارش اين كميته را «غير اخلاقي» و «تحريف» اصل موضوع عنوان كرده است.
او در گفتوگو با اعتماد ميگويد كه دولت و وزارت علوم با اغماض اين بورسيهها را بررسي و گزارش را منتشر كردهاند. به گفته دواتگري اصل موضوع يعني عدم برگزاري آزمون در بررسي اين بورسيهها و تهيه گزارش دخالت داده نشده است.
اختلاف نظر بر سر گزارش وزارت علوم از بحث بورسيهها زياد است و انتقادات جدي هم در اين زمينه مطرح شده است. موضع كميته بررسيكننده بورسيهها در اين رابطه چيست؟
صداوسيما در بخشهاي خبري خود به شكلي وانمود كرد كه فقط مشكل همان 36 نفر بوده درحالي كه اگر كل افراد مشكلدار را جمع بزنيم بيش از دو هزار نفر ميشوند. يعني هم آن 840 نفر، هم آن 400 نفر مربي و هم عدهيي ديگر تخلف كردهاند و من واقعا متاسفم كه صدا وسيما اخلاق حرفهيي را رعايت نكرد و با تحريف موضوع ميخواست به افكار عمومي نشان دهد كه مشكل فقط 36 نفر بودهاند. من ميپرسم اين 840 نفر مگر مشكل نيست، 1200 نفر مگر مشكل نيست؟ درباره 840 نفرآنها معدل 12در مقطع ليسانس و 14 در فوق ليسانس براي ورود به دوره دكترا را دارند اما در قانون بورسيه گفته شده است كساني ميتوانند بورسيه شوند كه معدل 14 در مقطع كارشناسي و 16 در مقطع كارشناسي ارشد داشته باشند. بنابراين اين افراد به هيچ عنوان شرايط لازم براي بورسيه را نداشتند و بورسيه آنها لغو است و اگر بخواهند در مقطع دكترا ادامه تحصيل دهند بايد هزينه تحصيل خود را بپردازند.
در انتهاي اطلاعيهيي كه صادر شده، تاكيد شده كه بايد با مسببين اين تخلف هم برخورد شود. آيا در كميتهيي كه شما هم عضو آن بوديد بحثي در اين رابطه شد كه چگونه با اين افراد متخلف برخورد شود؟
موضوع از دو منظر قابل رسيدگي است. يكي از نظر تخلفات اداري است كه خود وزارت علوم و هر وزارتخانهيي هيات رسيدگي به تخلفات اداري تا سطح كارشناسان دارد و بالاتر از آن در سطح معاونان وزير و خود وزير اگر تخلفي صورت بگيرد در هيات رسيدگي به تخلفاتي كه در رياستجمهوري وجود دارد ميتواند به آن رسيدگي كند. اين از نظر اداري قضيه است. از نظر كيفري هم قانون مجازات اسلامي موارد را تعريف كرده كه كسي كه برخلاف حق و با سوءاستفاده از قدرت بخواهد تصميمي بگيرد، قانون پيشبينيهاي لازم را انجام داده است. بنابراين بحث پيگيري همان است كه از طريق هيات رسيدگي به تخلفات اداري نهاد رياستجمهوري و وزارتخانه و هم از طريق مرجع قضايي قابل رسيدگي است.
آيا اين كميته تعيين مصاديق تخلف در بورسيهها در زمان وزير جديد هم به كار خودش ادامه خواهد داد؟ آيا در اين زمينه با آقاي نيلي صحبتي انجام شده است؟
نه، اين كميته كارش را ادامه نميدهد. اما ما آمدهايم يك طرح دوفوريتي تهيه كردهايم كه امروز صد امضا براي آن جمع كردهايم كه با توجه به خلأ قانوني كه من احساس كردم، لازم است تا جلوي اين ابهام قانوني را بگيريم. اگر ما جلوي آن را نگيريم ممكن است در آينده شاهد موارد مشابه باشيم و اگر هم سوءاستفاده و تخلفي صورت ميگيرد، چهبسا ناشي از ابهام قانوننويسي است. در ماده 7 اعزام دانشجو به خارج كشور در سال 64 آمده است كه وزارت علوم با انجام آزمون علمي بايد اين كار را بكند. ابهامي كه وجود دارد اين است كه برخي آقايان مدعي هستند كه منظور از آزمون علمي ميتواند مصاحبه شفاهي هم باشد. چون آزمون كتبي برگزار نشده است. انشاءالله اگر مجلس به اين طرح دوفوريتي ما راي بدهد، اين ابهام رفع ميشود، براي اينكه در آينده شاهد اين اتفاقات و تجارب تلخ نباشيم كه بزرگترين خدشه به حيثيت علمي كشور را وارد كرد.
برخي و از جمله اعضاي كميته پنج نفره كميسيون آموزش و تحقيقات ميگويند اگر اين بورسيهها بررسي شد بايد بورسيههاي دولتهاي قبل هم بررسي شود. نظر شما در اين رابطه چيست؟
من اطلاعي ندارم كه اين موارد در گذشته هم بوده يا نه. اما ميخواهم بگويم كه تخلف در هر دولتي كه صورت گرفته باشد بايد برخورد شود.
الان كميته پنج نفره مجلس ميگويند كه بايد نتايج گزارش وزارت علوم توسط آنها راستيآزمايي شود و اين نتايج بدون چنين بررسي قابل پذيرش نيست. الان آيا بدون اين راستيآزمايي، اين گزارش رسميت لازم را دارد؟
اولا حضور بنده در آن كميته به اعتبار حقوقدان بودن من بوده، يعني بر اساس شخصيت حقيقي بوده. البته اين مانع از فعاليت كميسيون محترم آموزش نميشود. به هر حال كميسيون يك وظيفه نظارتي دارد و ميتواند اين كار را انجام دهد و اين اختيار را هم دارد و كسي نميتواند مانع آن شود. اما اينكه عملكرد كميته وزارت علوم را زير سوال ببريم توجيه اخلاقي ندارد و نبايد فراموش كنيم برخي مدعي بودند كه حتي يك تخلف در بحث بورسيهها رخ نداده است و ميبينيم كه بيش از دو هزار نفر در پرونده بورسيهها مشكل دارند. صرف نظر از صدا و سيما كه سعي ميكند با 36 نفر موضوع را جمع كند، اما واقعيت اين 840 نفر، آن 1200 نفر يا آن 400 نفر چه بوده است؟ اينها همه در جريان همين بورسيهها اتفاق افتاده و ايراد هم در اين است كه اصلا آزموني برگزار نشده است. چون قانون ميگويد كه سالي يك بار بايد اين آزمون برگزار شود. اما به كرات در زمانهاي مختلف در سالهاي گذشته افراد معرفي شدهاند و اين فرآيند طي شده است و وارد بورسيه شدهاند.
الان مواردي در اين گزارش آمده و اختلافاتي سر آن وجود دارد. آيا نياز هست كه گزارش به قوه قضاييه برود يا اينكه وزارت علوم ميتواند راسا مواردي را چون جلوگيري از تحصيل و لغو بورس را اعمال كند؟
وزارت علوم خودش اختيار دارد، من اين جمله را تاكيد ميكنم كه يك اشكالي وجود دارد و آن بحث آزمون است. واقعيت اين است كه وزارت علوم و دولت به اين نتيجه رسيدند كه اگر بيايند روي آزمون دست بگذارند، ممكن است كل كار به هم بريزد. بنابراين آمدهاند و موضوع آزمون را به كلي ناديده گرفتهاند و گفتهاند فرض بر اين است كه آزمون برگزار شده است. اين نكتهيي است كه كسي آن توجه نكرده است.
يعني اگر قرار بود آن موضوع، يعني برگزاري آزمون هم لحاظ شود اصولا بايد همه آن سه هزار و 772 بورسيه به عنوان تخلف معرفي ميشدند؟
به هر حال قابل بررسي بود. اما سياست وزارت علوم و دولت اين بوده كه درباره آزمون متعرض نشوند. خب نتيجه اين چيست؟ ما يك قانوني داريم كه در سال 64 تصويب شده و يك آييننامه داريم كه در سال 68 تصويب شده است و يك دستورالعمل داريم كه از سوي شوراي عالي بوس تصويب شده كه هر ساله از سوي وزير و به پيشنهاد شوراي مركزي بورس به تصويب وزير علوم رسيده و بنابراين كاري كه كميته وزارت علوم انجام داده آن است كه آمده آن شرايط در دستورالعملهاي سالانه را ملاك گرفته. مثلا سال 85 يك دستورالعمل داريم، سالهاي 88 و 89 هم همينطور و هر سال يك دستورالعملي صادر شده. ما اين دستورالعملها را به عنوان يك شاغول و مقياس اندازهگيري گرفتهايم. مثلا يك سال گفتهاند كه معدل 14 كارشناسي و 16 كارشناسي ارشد ملاك است. يك زماني بحث سن را مطرح كردهاند. يعني ما اگر بحث آزمون را ناديده بگيريم، در خصوص تطبيق پروندهها بر اساس دستورالعملهاي سال مربوطه عمل كرديم.
روز شنبه آقاي قاسم جعفري، سخنگوي كميسيون آموزش در گفتوگويي با روزنامه «اعتماد» مدعي شد كه برخي رشتهها مثل انقلاب اسلامي يا مشابه آنكه در گزارش شما تصريح شده برخي افراد در اين رشتهها بورس خارجي گرفتهاند، عملا در دانشگاههاي اروپا و خارج از كشور تدريس ميشوند. در اين زمينه اطلاعات خاصي داريد؟
يك اشكال ديگري كه وجود دارد، اين است كه ما اينجا اسم بورس خارج را داريم. خب بورس خارج اين است كه فردي برود و از يك دانشگاه پذيرش بگيرد و پذيرش خود را بياورد و بعدا آن را تبديل به بورس داخل بكند. خيلي از موارد از روز اول اغلب بورس داخل بودهاند. يعني بورس خارجي نبودهاند. به هر حال فرد متقاضي بوده، مراجعه كرده و از يك دانشگاه داخلي پذيرش آورده و مشغول به تحصيل شده است. قانون ميگويد وزارت علوم بايد همه ساله ليست رشتههاي مورد نياز را در بياورد و نياز كشور را مشخص كند و بر اساس آن ليست اقدام لازم انجام شود. من عين قانون را ميخوانم؛ قانون اعزام ميگويد براي كمك به تربيت نيروهاي متعهد و متخصص و مورد نياز كشور و شناخت نوآوريهاي دنيا و آشنايي آخرين تجربيات كشورها در زمينههاي علمي و فناوري وزارت علوم اقدام به اعزام دانشجو به خارج از كشور ميكند. از اين حيث بر مبناي دستورالعملهاي سنواتي اين موارد در كميته بررسي شده است و ما بر اساس همان دستورالعملها به اين موارد تخلف رسيدهايم. قطعا اگر برگزاري آزمون را مبنا ميگرفتيم نتيجه بسيار متفاوت ميشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]
صفحات پیشنهادی
آنهایی که میگویند تخلفات بورسیه کم است، اعداد و ارقام نمیدانند! |اخبار ایران و جهان
آنهایی که میگویند تخلفات بورسیه کم است اعداد و ارقام نمیدانند اینکه دولت می خواهد از موضوع مذاکرات یا بورسیه ها بهره برداری انتخاباتی کند حرف غلطی است آقای روحانی می داند که بازشدن گره کور هسته ای شرط مهم پیشرفت و برنامه ریزی های توسعه اقتصادی کشور خواهد بود کد خبر ۴۴۴۸۷۶تعداد معدودی تخلف بورسیهای در حوزه پزشکی |اخبار ایران و جهان
تعداد معدودی تخلف بورسیهای در حوزه پزشکی وزیر بهداشت گفت در موضوع تخلف بورسیهای تعدادی هم در حوزه پزشکی بودهاند اما تعدادشان معدود بوده است کد خبر ۴۴۴۵۴۴ تاریخ انتشار ۰۳ آبان ۱۳۹۳ - ۱۴ ۵۸ - 25 October 2014 وزیر بهداشت گفت در موضوع تخلف بورسیهای تعدادی هم در حوزه پزشکی بیک نماینده: دو هزار نفر مشکل بورسیه دارند |اخبار ایران و جهان
یک نماینده دو هزار نفر مشکل بورسیه دارند نماینده مراغه و عضو کمیته تعیین مصادیق بورسیه ها در مجلس با ابراز تاسف از جوسازی و تحریف گزارش وزارت علوم تحقیقات و فناوری درباره گزارش بورسیه ها در صداوسیما گفت برخلاف تبلیغات بیش از دو هزار نفر مشکل بورسیه دارند کد خبر ۴۴۴۸۷۰ تاریخاحراز تخلف 840 نفر در پرونده بورسیهها |اخبار ایران و جهان
احراز تخلف 840 نفر در پرونده بورسیهها کد خبر ۴۴۴۴۹۸ تاریخ انتشار ۰۳ آبان ۱۳۹۳ - ۱۱ ۳۲ - 25 October 2014 عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس درباره اطلاعیه وزارت علوم نسبت به تخلف 840 نفر در پرونده بورسیهها گفت متاسفانه برخی در تلاشند تا تخلفات در پرونده بورسیه ها را بسیار محدودیوان محاسبات پیگیر برخورد جدی با متخلفان بورسیه باشد |اخبار ایران و جهان
دیوان محاسبات پیگیر برخورد جدی با متخلفان بورسیه باشد رئیس مجلس شورای اسلامی با تشکر از اقدام وزارت علوم برای اعلام نتایج بررسی پرونده بورسیه ها گفت در همین زمینه دیوان محاسبات مجلس شورای اسلامی از قبل تذکرات جدی به وزارت علوم داده بود که برخی از این بورسیه ها تخلف از قانون استدر پرنده بورسیهها یک تخلف هم زیاد است تا چه رصد به ۸۴۰ مورد |اخبار ایران و جهان
در پرنده بورسیهها یک تخلف هم زیاد است تا چه رصد به ۸۴۰ مورد اکنون این افراد میخواهند با هجمه شدیدی بگویند که هیچ اتفاقی نیفتاده در حالی که یک مورد تخلف هم تخلف است و باید به شدیدترین وجه با متخلفین برخورد کرد من در دفاع از وزیر آن زمان گفتم که حدود ۷۵۰ تن دچار مشکل هستندمجلس تخلفات پرونده بورسیهها را پیگیری میکند |اخبار ایران و جهان
مجلس تخلفات پرونده بورسیهها را پیگیری میکند رئیس کمیسیون آموزش گفت آئیننامه اعزام دانشجو به خارج بدون امتحان در زمان مدیریت چپترین وزیر علوم تاریخ بعد از انقلاب تدوین شده است چگونه آن را به دولت احمدینژاد نسبت میدهند کد خبر ۴۴۴۵۰۲ تاریخ انتشار ۰۳ آبان ۱۳۹۳ - ۱۲ ۱۲ - 25نجفی: پرونده متخلفان بورسیهها باز است |اخبار ایران و جهان
نجفی پرونده متخلفان بورسیهها باز است پرونده دانشجویان بورسیه بسته شده است اما پرونده مسئولان و افراد متخلف باز است کد خبر ۴۴۴۸۰۶ تاریخ انتشار ۰۴ آبان ۱۳۹۳ - ۱۳ ۱۳ - 26 October 2014 پرونده دانشجویان بورسیه بسته شده است اما پرونده مسئولان و افراد متخلف باز است به گزارش ایسنارئیس ۹۵ هزار کارمند توتال مشخص شد |اخبار ایران و جهان
رئیس ۹۵ هزار کارمند توتال مشخص شد پس از حادثه درگذشت مدیر قبلی توتال هیات مدیره این شرکت مدیری جدید برای یکی از بزرگترین مجموعه های اقتصادی جهان تعیین کردند کد خبر ۴۴۴۲۷۱ تاریخ انتشار ۰۲ آبان ۱۳۹۳ - ۱۱ ۴۷ - 24 October 2014 پس از حادثه درگذشت مدیر قبلی توتال هیات مدیره این شرهوشمندسازی 30 هزار کیلومتر از محورهای کشور |اخبار ایران و جهان
هوشمندسازی 30 هزار کیلومتر از محورهای کشور به گزارش خبرگزاری فارس از اراک سردار اسکندر مومنی ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت در راستای اجرای هر چه بهتر طرح انضباط ترافیکی در سطح کشور طرح هوشمندسازی 30 هزار کیلومتر از محورهای مواصلاتی در سراسر کشور اجرا میشود کد خبر ۴۴۲مهاجرت سالانه 150هزار جوان بیکار ایرانی |اخبار ایران و جهان
مهاجرت سالانه 150هزار جوان بیکار ایرانی بانک جهانی در گزارشی از اقتصاد ایران به بهبود چشمانداز اقتصادی ایران از سال گذشته کاهش تورم و افزایش رشد اقتصادی اشاره کرد و نوشت که جدیدترین پیشبینیها برای سال 2015- 2014 نشان میدهد اقتصاد ایران رشدی 5 1 درصدی را تجربه خواهد کرد وگزارش بورسیههای غیرقانونی محرمانه است |اخبار ایران و جهان
گزارش بورسیههای غیرقانونی محرمانه است رییس سازمان بازرسی کل کشور در رابطه با انطباق گزارش وزارت علوم و سازمان بازرسی کل کشور در رابطه با بورسیههای غیرقانونی گفت این گزارش محرمانه است کد خبر ۴۴۴۹۲۹ تاریخ انتشار ۰۴ آبان ۱۳۹۳ - ۲۰ ۵۸ - 26 October 2014 رییس سازمان بازرسی کل کشآقای رئیس جمهور جلوی تخلفات شهردار را بگیرید |اخبار ایران و جهان
آقای رئیس جمهور جلوی تخلفات شهردار را بگیرید کد خبر ۴۴۳۳۷۷ تاریخ انتشار ۲۸ مهر ۱۳۹۳ - ۱۵ ۲۵ - 20 October 2014 محمود کاشانی در خبر آنلاین نوشت فروش تراکم های ساختمانی از سوی شهردار تهران اکنون به ابزاری برای به دست آوردن درآمدهای نامشروع در شهرداری ها به ویژه در شهرداری تهرانبورسیههایی حق شکایت از وزارت علوم را دارند! |اخبار ایران و جهان
بورسیههایی حق شکایت از وزارت علوم را دارند کد خبر ۴۴۴۶۱۳ تاریخ انتشار ۰۳ آبان ۱۳۹۳ - ۲۱ ۰۵ - 25 October 2014 نماینده مردم تهران در مجلس گفت امروز آبروی بسیاری از نخبگان به واسطه انتشار نامشان از سوی وزارت علوم رفته و همه آنان را به چشم مجرم نگاه میکنند در حالی که طبق اعلاحداد: ربط دادن بورسیه و استیضاح اشتباه بود |اخبار ایران و جهان
حداد ربط دادن بورسیه و استیضاح اشتباه بود ماینده مردم تهران در مجلس گفت ربط دادن موضوع بورسیهها با استیضاح وزیر علوم و طرح این موضوع قبل از برگزاری جلسه رأی اعتماد به وزیر جدید علوم یک اشتباه بزرگ است کد خبر ۴۴۴۹۲۱ تاریخ انتشار ۰۴ آبان ۱۳۹۳ - ۲۰ ۳۸ - 26 October 2014 نمایندهفوتبالیستهای متخلف سرمایه ملیاند، بقیه جوانهای این مملکت نه؟! |اخبار ایران و جهان
فوتبالیستهای متخلف سرمایه ملیاند بقیه جوانهای این مملکت نه بازیکنان متخلفی همچون حسین ماهینی و سینا عشوری به دلیل اینکه سرمایه ملی تشخیص داده شدهاند نباید حتی برای دو ماه آموزشی هم در پادگانها آفتابی شوند حال آنکه این همه جوانان با هوش و تحصیلکرده و باسواد ایرانی درایرادهای محتوایی به پرونده بورسیهها |اخبار ایران و جهان
ایرادهای محتوایی به پرونده بورسیهها عدم برگزاری آزمون مهمترین ایراد محتوایی به این پرونده است و تا زمانی که وضعیت آن روشن نشود اعلام نتیجه بررسی ها از مبنا غلط است کد خبر ۴۴۴۲۶۶ تاریخ انتشار ۰۲ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰ ۴۲ - 24 October 2014 عضو کمیته بررسی پرونده تعیین مصادیق بورسیه ها-
سیاسی
پربازدیدترینها