تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 2 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):به زيادى نماز و روزه و حج و احسان و مناجات شبانه مردم نگاه نكنيد، بلكه به راستگويى و...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842615285




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نجفی: پرونده متخلفان بورسیه‌ها باز است |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: نجفی: پرونده متخلفان بورسیه‌ها باز است
پرونده دانشجویان بورسیه بسته شده است اما پرونده مسئولان و افراد متخلف باز است.
کد خبر: ۴۴۴۸۰۶
تاریخ انتشار: ۰۴ آبان ۱۳۹۳ - ۱۳:۱۳ - 26 October 2014


پرونده دانشجویان بورسیه بسته شده است اما پرونده مسئولان و افراد متخلف باز است.


به گزارش ایسنا، دکتر محمد علی نجفی در نشست خبری " نتیجه بررسی وضعیت بورسیه‌های بدون آزمون" که در محل وزارت علوم برگزار شد با اعلام این خبر گفت: اسامی متخلفین استخراج شده و نامه‌های رسیدگی به پرونده آن‌ها به مراجع قضایی و هیأت‌های انتظامی، دستگاه‌های اجرایی و هیأت علمی ارسال شده است.


دکتر نجفی در ادامه افزود: جلسه رای اعتماد به دکتر نیلی وزیر پیشنهادی علوم روز چهارشنبه برگزار می‌شود و سرپرست دانشگاه تهران نیز بزودی تعیین خواهد شد.


سرپرست وزارت علوم در ادامه اظهار داشت: برای جلوگیری از تکرار تخلفاتی مانند بورسیه‌ها باید به تضمین و اجرای درست قانون بازگشت. قانون نحوه استفاده بورس‌ را به طور دقیق مشخص کرده و تمام افراد باید از طریق آزمون بورسیه دریافت کنند.


وی با اشاره به اعزام بورسیه‌های خارج در سال جاری گفت: تمام متقاضیان بورسیه‌های خارج، در آزمون دکترای داخل شرکت کردند و پس از آن 115 نفر درخواست بورسیه خارج دادند که این افراد بلااستثنا جزو نفرات اول تا چهارم رشته خود هستند و رشته‌ها نیز براساس اولویت در نقشه جامع علمی کشور انتخاب شده‌اند.


نجفی با بیان اینکه متاسفانه در دوره گذشته اولویت بخشی به برخی رشته‌های بورسیه شده بیشتر شبیه به طنز بوده است گفت: در دوره گذشته برای رشته‌های ادبیات، معارف اسلامی، نهج البلاغه بورسیه به خارج صادر شده که بیشتر شبیه به طنز است و پس از آن بورسیه‌های خارج را به داخل تبدیل کردند تا قانون را دور بزنند.


سرپرست وزارت علوم با اشاره به اینکه برخی از مسئولان گذشته اظهار می‌کنند که آزمون برگزار نکردیم اما مصاحبه علمی انجام شده است گفت: این در حالی است که دیوان محاسبات اعلام کرده بود که باید آزمون برگزار شود. در دستورالعمل‌های وزارت علوم نیز همواره آزمون و مصاحبه با هم ذکر شده است.


نجفی با اشاره به یکی از پرونده‌های بورسیه گفت: در اینجا پرونده‌ای دارم که هر سه نفر اساتید، صلاحیت علمی این فرد را در مصاحبه رد کردند اما به او بورسیه داده شده است. این به این معنا است که حتی مسئولان وقت وزارت علوم نظرات استادهای خودشان را نیزدر نظر نگرفتند در حالیکه اگر قانون ملاک عمل قرار گیرد هیچگاه چنین اتفاقاتی نخواهد افتاد.


نجفی با تاکید بر اینکه داستان بورسیه‌ها بسیار پیچیده و سیاسی شده بود اظهار کرد: برخوردهای صورت گرفته پس از گزارش نهایی وزارت علوم نیز بیشتر سیاسی است. گزارش وزارت علوم کاملا شفاف است و من متوجه برخوردهای سیاسی برخی افراد نمی‌شوم.


وی با تاکید بر اینکه ابتدای ورود به مساله بورسیه‌ها توسط دستگاه‌های نظارتی انجام شده است گفت: دیوان محاسبات با ارسال نامه‌ای به وزیر وقت دستوربررسی پرونده‌ها و تخلفات صورت گرفته را صادر کرده است.


وی با اشاره به مطالب برخی از مطبوعات گفت: تا به حال هیچ کسی در وزارت علوم اعلام نکرده است که 3000 یا 3700 نفر بورسیه غیرقانونی دریافت کردند، بلکه همواره گفته شده که تعدادی از این 3000 بورسیه تخلف داشته و هیچ گاه از سوی هیچ فردی در وزارت علوم اسمی درباره تخلفات اعلام نشده است.


وی افزود: اکنون لیست بلندی از افرادی که با روابط خاص بورسیه دریافت کرده‌اند در دست من است البته همه متخلف نیستند. لیست بلند بالای دیگری نیز دارم که افرادی هستند که از طریق روابط خاص بورسیه دریافت نکردند، اما دچار تخلف شدند.


نجفی با ابراز تعجب نسبت به اینکه باید وزارت علوم از چه چیزی باید عذرخواهی کند گفت: عده‌ای سال‌ها بدون آزمون تحصیل کردند و دولت هزینه آن‌ها را داده است حال چرا وزارت علوم باید عذرخواهی کند.


سرپرست وزارت علوم با اشاره به اینکه افرادی که بورسیه دریافت می‌کنند سه امتیاز برای آن‌ها در نظر گرفته شده گفت: در ابتدا این افراد بدون آزمون وارد رقابت دکترا شده بودند و این امتیاز بزرگی است چرا که در آزمون امسال از هر 20 نفر یک نفر وارد دوره دکتری شده است. امتیاز دیگر این است که هزینه شهریه این افراد و کمک هزینه زندگیشان از سوی دولت پرداخت شده و دیگر اینکه پس از فارغ التحصیلی عضو هیئت علمی دانشگاه‌ها می‌شوند.


وی با ابراز تأسف نسبت به اینکه برخی آقایان در صدا و سیما اعلام کرده‌اند که فقط 36 نفر تخلف انجام داده‌اند گفت: این 36 نفر افرادی هستند که خودشان اطلاعات غلط داده‌اند و اگر می‌خواستیم آن‌ها را اخراج نکنیم خیلی زور داشت به‌طور مثال فردی که 210 واحد گرفته تا 140 واحد را با معدل 11 پاس کند، معدل خود را به وزارت علوم 14 اعلام کرده بود.


نجفی با اشاره به اینکه 840 نفر نیز وجود دارند که اطلاعات درست داده‌اند اما شرایط لازم برای بورسیه را نداشته‌اند گفت: علی‌القاعده باید بورسیه این افراد نیز لغو می‌شد اما دو الی سه سال تحصیل کرده‌اند و ظرفیت و هزینه دانشگاه‌ها صرف آن‌ها شده. اجازه دادیم تا به ادامه تحصیل بپردازند به شرط آنکه هزینه‌های صرف شده از سوی دولت را باز گردانند به عبارت دیگر امتیاز اول را به آن‌ها داده‌ایم و امتیازهای دیگر را از آن‌ها گرفته‌ایم.


وی با اشاره به این‌که در برخورد با این افراد با تسامح و تساهل برخورد کرده‌ایم گفت: چون به این افراد گفته شده است که با این مدل بورسیه بگیرید آن‌ها هم مشغول به تحصیل شده‌اند و ما نمی‌توانیم اثبات کنیم که آن‌ها تخلفی انجام داده‌اند، به همین دلیل به تحصیل خود ادامه می‌دهند.


نجفی با اشاره به اینکه در بحث تخلفات بورسیه باید سه نکته را در نظر گرفت گفت: در ابتدا دستورالعمل‌هایی وجود داشته که ایرادهای قانونی دارند. قبل از سال 85 تنها صلاحیت علمی ملاک بوده اما از آن سال بندی به آیین‌نامه اضافه شده، کسانی که دارای سوابق فرهنگی هستند و به تأیید یک سری مراجع نیز رسیده‌اند می‌توانند برای دریافت بورسیه معرفی شوند.


سرپرست وزارت علوم با اشاره به اینکه در فرایند بررسی پرونده‌ها نیز تخلفات زیادی صورت گرفته است افزود: به‌طور مثال صلاحیت علمی افراد در مصاحبه‌ها مورد تأیید قرار نگرفته یا شرط سنی رعایت نشده است. این مسئله به تخلف مسئولان و مجریان این پرونده‌ها باز می‌گردد که باید نسبت به آن‌ پاسخگو باشند.


وی افزود: در دوره گذشته یک نفر در وزارت علوم به تنهایی 750 نفر را برای بورسیه معرفی کرده است و یا مسئول دیگری 90 نفر را برای اعطای بورسیه معرفی کرده است.


نجفی با بیان اینکه نمی توانیم فردی که اطلاعات درست داده اما در هنگام بررسی پرونده اش تخلفات صورت گرفته را متخلف بشماریم گفت: محروم کردن فردی که چند سال سرمایه‌های عمومی کشور خرج تحصیل او شده، یک تنبیه سنگین است.


نجفی با اشاره به اینکه تخلفات صورت گرفته در پرونده بورسیه‌ها به چهار گروه تقسیم‌بندی می‌شود گفت: یک گروه بورسیه‌های خود را تبدیل به داخل کرده‌اند که باید این افراد شرایطی را می‌گذراندند از جمله شرکت در آزمون زبان و پذیرش از سوی دانشگاه که مورد تأیید وزارت علوم باشد اما هیچ‌کدام از این فرایندها طی نشده و مطابق این فرایند 1860 نفر تخلف انجام داده‌اند. پس از بررسی‌های انجام شده 508 نفر حتی شرایط اولیه آیین‌نامه را نیز نداشته‌اند و 36 نفر نیز نه تنها شرایط را نداشتند بلکه اطلاعات خود را دروغ عنوان کرده‌اند.


سرپرست وزارت علوم با بیان اینکه این یک مغالطه است که برخی می‌گویند فقط 36 نفر تخلف بوده، گفت: اگر از 3772 نفر بورسیه نیز 3770 تخلف اعلام می‌شد باز هم عده‌ای می‌گفتند که همه دچار تخلف نشده‌اند.


وی با بیان اینکه 448 نفر نیز مربی دانشگاه‌ها بوده‌اند که پیمانی استخدام شده‌اند و طبق قانون نمی‌توانستند از بورس استفاده کنند گفت: افرادی طی یک ماه استخدام پیمانی شده‌اند و پس از آن بورس دریافت کرده‌اند که حتی استخدام آن‌ها خود جای سؤال دارد. به طور مثال خانمی مدرک با مدرک کارشناسی تغذیه از دانشگاه پیام نور و کارشناسی ارشد زبان از دانشگاه آزاد استخدام دانشگاه علامه طباطبایی شده و عضو هیأت علمی دانشگاه علم و صنعت شده است.


نجفی افزود: از آنجا که نخواستیم حق همه تضییع شود ادامه تحصیل 448 نفر را به هیئت امنای دانشگاه‌ها ارجاع دادیم تا آن‌ها ادامه تحصیل این افراد را تأیید کنند.


نجفی با اشاره به اینکه 165 نفر نیز به عنوان ایثارگر بورسیه شده‌اند گفت: زمانی که وارد پرونده ایثارگران شدیم قلباً دوست داشتم که همه‌شان شرایط بورسیه را داشته باشند اما متأسفانه 23 نفر آن‌ها شرایط را نداشتند و بورس آن‌ها لغو شده است. برای ادامه تحصیل مابقی نیز با دیوان محاسبات در حال مذاکره هستیم که در صورت توافق آن‌ها هزینه مابقی پرداخت شود. 












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن