واضح آرشیو وب فارسی:فارس: در دانشگاه اسلامی پونتیاناک مالزی مطرح شد
اندیشمند اهل تسنن: متأسفانه اهلسنت از نهجالبلاغه غافل هستند
رییس سنیمذهب دانشکده اصولالدین دانشگاه اسلامی پونتیاناک اندونزی، در سخنرانی خود، نهجالبلاغه را تفسیر قرآن نامید و گفت: متأسفانه ما اهل تسنن از این کتاب غافلیم و خیلی کم به مطالعه آن میپردازیم.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، رایزن فرهنگی ایران در اندونزی، به دعوت دانشگاه اسلامی پونتیاناک و سازمان اهل بیت اندونزی (ابی) شاخه پونتیاناک، در این دانشگاه حاضر شد و در سمینار «تبیین آموزههای نهجالبلاغه» سخنرانی کرد.
در ابتدای این سمینار، زینالدین معاون دانشگاه اسلامی پونتیاناک، با بیان اینکه درهای این دانشگاه به روی همه مذاهب و ادیان باز است، در سخنانی گفت: در این سمینار در خصوص موضوعی بحث میکنیم که مورد علاقه تمامی ماست. شخصیت علیبن ابیطالب(ع) جهانی است و بررسی کتاب ایشان توسط اساتید ایرانی و اندونزیایی فرصتی است که امیدواریم دانشجویان و اساتید نهایت استفاده از این فرصت را ببرند. سپس حجتالله ابراهیمیان، رایزن فرهنگی کشورمان در اندونزی، به ایراد سخن پرداخت. پس از آن شمسالهدایت رییس دانشکده اصولالدین این دانشگاه، به ایراد سخن پرداخت و گفت: نهجالبلاغه با چشمپوشی از دیگر ابعاد، بهترین کتاب ادبی در جهان محسوب میشود و حتی بهترین کتاب برای امت اسلامی در هر عصر و زمان است. بنابراین نهجالبلاغه را میتوان به عنوان میراث تمدن اسلامی دانست و به این نکته هم باید توجه کرد که این کتاب، سازگاری کامل با قرآن دارد و حتی میتوان آن را تفسیر قرآن گفت. وی در ادامه سخنان خود افزود: متأسفانه ما اهل تسنن از این کتاب غافلیم و خیلی کم به مطالعه آن میپردازیم؛ در حالیکه این کتاب محتوای عمیقی و کاملی مانند مباحث حقوقی، اقتصادی، کلامی و ... دارد. شمسالهدایت در ادامه اظهار کرد: اگر این کتاب را به صورت کلی ملاحظه کنیم، میتوانیم توحید، جهان، امتحان، حکومتداری، دین، اخلاق و معاد را از درون مباحث آن دریافت کنیم. در ادامه برگزاری این سمینار هم، استاد دانشگاه اسلامی پونتیاناک اندونزی، به تشکیک برخیها دربارهی اسناد نهج البلاغه پرداخت و اظهار کرد: البته گروهی به اسناد نهج البلاغه اشکال گرفتهاند. وی در پایان سخنان خود، به ارایه توضیحی مختصر دربارهی خطبهی 1 نهجالبلاغه که به بحث توحید اشاره دارد، پرداخت. بخش مهم این سمینار، پرسش و پاسخ بود. حجتالله ابراهیمیان، رایزن فرهنگی ایران در اندونزی، به بررسی مسانید نهجالبلاغه پرداخت و پاسخ تشکیک دیگران را داد و حتی پیشنهاد کرد که مطرحکننده این تشکیک سفری به ایران برای بررسی اسناد نهجالبلاغه داشته باشد. انتهای پیام/ک
93/08/01 - 15:04
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]