پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1849692984
اسیدپاشی به رسانه ها!
واضح آرشیو وب فارسی:سیمرغ: اسیدپاشی به رسانه ها!
متأسفانه روزنامههای ما از نگاه جناح خود به مشکلات میپردازند، نه از نگاه مردم.
علی گرانمایهپور با اشاره به اینکه بحرانهای اجتماعی متولی ندارند، میگوید، رسانهها گاهی مجبور میشوند بار سنگین نبودن کانونها و متولیها را به دوش بکشند؛ بنابراین این تهمت به رسانه زده میشود که به دنبال سیاهنمایی است.
او با اشاره به مسائل مختلف کشور مانند اختلاس میگوید، اگر قرار باشد روزنامهنگار به مشکلات و مسائل جامعه نپردازد، پس چه چیزی را بنویسد؟
از چند هفته گذشته تا کنون وقوع چند حادثه پی در پی اسیدپاشی در اصفهان، توجه افکار عمومی و رسانهها را برانگیخته است. معمولا در کشور ما به هنگام بروز حوادث اینچنینی و هر ماجرایی که نوعی بحران محسوب میشود، یکی از اولین اقدامات این است که رسانهها را عامل تشویش اذهان عمومی معرفی کنند و این ابزارهای جهتدهنده به افکار عمومی را به روشهای مختلف وادار به سکوت کنند، اما پرسش این است که آیا با سکوت رسانهها در برابر فجایعی همچون اسیدپاشی، این مسائل از جامعه ریشهکن میشوند و امنیت به جامعه بازگردانده میشود، یا اینکه مسئولان باید چاره امر را در یافتن علل اصلی این مسائل جستوجو کنند و برای حل آنها اقدام کنند تا جامعه بیش از این شاهد تکرار آنها نباشد؟
پرسش دوم این است که رسانهها باید چگونه به سراغ طرح چنین مسائلی بروند تا در کنار انجام وظیفه اطلاعرسانی، بتوانند در جلوگیری از رواج خشونت و ادامه آن نقشی مؤثر ایفا کنند؟
علی گرانمایهپور، مدرس ارتباطات ، در پاسخ به این پرسش که وظیفه رسانهها در هنگام بروز چنین مسائلی چیست؟ گفت: در ارتباط با پرداختن به مسائل و موضوعات اجتماعی، رسانه باید همیشه رعایت شئونات اجتماعی و اخلاقیات اجتماعی و اخلاق رسانهای را مد نظر داشته باشد، اما وقتی جامعهای بحرانهای متنوع سیاسی، اقتصادی و اجتماعی دارد، چه باید کرد؟
او در ادامه اظهار کرد: ما در کشورمان یک روز بحث اختلاس را داریم، روز دیگر بحث خشکسالی و خشک شدن سدها را داریم، یک روز بحث تحریمها و شکست خوردن مذاکرات هستهای را داریم، یک روز بحث نزدیک شدن داعش به مرزهایمان را و روزی دیگر بحث دخالت و مشارکت مدیران دولتی در تصاحب زمینهای ملی را داریم. اگر قرار باشد روزنامهنگار و روزنامهنگاری به مشکلات و مسائل جامعه نپردازد، پس چه چیزی را بنویسد؟
گرانمایهپور همچنین گفت: اینکه روزنامهنگاران باید با نوعی بیطرفی و در حد اعتدال به خبر بپردازند، یک نوع عینیتگرایی در خبر است، اما ما باید ببینیم ریشه این مشکلات کجاست. یکی از مشکلاتی که بعضی افراد با روزنامهنگاری دارند، این است که روزنامهنگار به سراغ ریشهیابی بعضی مسائل میرود. به همین دلیل هم رسانه همیشه متهم به تشویش اذهان عمومی میشود. اگر ما به سراغ اختلاس برویم، میگوییم که در اختلاس، چند مقام دولتی، غیردولتی و چند مقام بانکی وجود داشته است. اگر به سراغ سدها میرویم و میگوییم سدها در حال خشک شدن هستند، این را هم میگوییم که 40 یا 50 درصد شبکه آب شهری در شهرهای بزرگی که مشکل آب دارند، بخصوص در تهران فرار آب دارند؛ یعنی شبکه آبرسانی پوسیده است، اما کسی به فرار آب نگاه نمیکند، فقط مصرف زیاد مردم را میبینند.
او افزود: روزنامهنگار زمانی که از جنبه انتقادی و روزنامهنگاری تحقیقی به این مسائل میپردازد، همیشه در مظان اتهام قرار میگیرد؛ البته در این بین بعضی از روزنامهنگاران بد به موضوعات میپردازند؛ بزرگنمایی و برجستهنمایی هم میشود، اما یک نکته وجود دارد و آن این است که چرا این مسائل وجود دارند و چطور بهوجود آمدهاند. مسئولان باید بیشتر به این پرسشها فکر کنند تا به برجسته شدن مطالب در روزنامهها. چون ما باید علتیاب باشیم نه معلولیاب. روزنامهها خروجی هستند. وظیفه رسانهها انعکاس است.
این مدرس دانشگاه اضافه کرد: نمیخواهم از کسانی که میگویند رسانهها بد به مسائل میپردازند، دفاع کنم اما رسانهها هم باید بدانند از چه بُعدی و چطور به موضوعی بپردازند. در مقابل هم باید توجه کرد که اگر روزنامهنگاری تحقیقی در رسانهای نباشد، رسانه میخواهد به چه چیزی بپردازد. من قبول دارم که رسانهها گاهی بد یا ناشیانه به مسائل میپردازند. آن هم به خاطر این است که حرفهایگرایی در رسانههای ما جایی ندارد. وقتی حرفهایگرایی نباشد، روزنامهنگاران بلد نیستند با چه تیتر و با چه نوع روزنامهنگاری به مسائل بپردازند، اما یک نکته وجود دارد و آن این است که متأسفانه روزنامهنگاری تحقیقی در کشور ما همیشه با دردسر روبهروست.
او ادامه داد: موقعی که ما میخواهیم خبر، گزارش یا مصاحبهای در ارتباط با یک پدیده یا معضل اجتماعی تهیه کنیم، همیشه در مظان اتهام هستیم که شما بزرگنمایی میکنید. شاید این موضوع تا حدی درست باشد، اما مسأله این است که اگر قرار باشد روزنامهنگاران به بحرانهای اجتماعی نپردازند و آنها را برجسته نکنند، چه میشود؟ حتما باید مثل قضیه روغن پالم، مسائل از زبان یک مقام مسئول مملکت گفته شود و بقیه سکوت کنند؟ اگر کسی که خبری را میدهد، به جای مقام مسئول، یک روزنامهنگار باشد، باید روزنامهنگار را تحت فشار قرار داد؟
گرانمایهپور سپس اظهار کرد: به نظر من چون روزنامهنگاری ما علمی نیست و روزنامهنگاران تجربی هستند، نیاز هست روزنامهها و سردبیران دقت بیشتری داشته باشند. متأسفانه روزنامههای ما از نگاه جناح خود به مشکلات میپردازند، نه از نگاه مردم. اگر از نگاه مردم به مشکلات بپردازند، خیلی از تهمتها به آنها زده نمیشود.
او در ادامه در پاسخ به این پرسش که وقتی رسانههایی مثل ایسنا، از نگاه مردم به مسائل میپردازند، تحت فشار قرار میگیرند، چه باید کرد، گفت: من در دفاع از ایسنا میگویم اگر ایسنا به معضلات نپردازد، چه کسی به این مسائل بپردازد؟ به مسئولان میگویم شما بروید مشکلات را حل کنید. جامعه ما کم کم دارد به جامعهای با مردم عصبانی و خشمگین تبدیل میشود. اگر مردم جامعهای خشمگین هستند، به خاطر سرکوب عاطفهها، احساسات و آرزوهاست، چون مردم به آینده امید ندارد و دچار مشکلات اقتصادی و فرهنگی هستند. شاید ما یاد نگرفتهایم خشم خود را کنترل کنیم و یاد گرفتهایم هنگام خشم، طرف مقابل را نابود کنیم.
این مدرس دانشگاه درباره این موضوع که چرا مسئولان هنگام وقوع بحرانهایی مثل اسیدپاشی سخنگویی ندارد که پاسخگویی و اطلاعرسانی درباره مسائل را بر عهده بگیرد، گفت: تاریخ حوادث و پدیدههای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در 20 تا 30 سال گذشته نشان میدهد که وقتی بحرانی شکل میگیرد، هیچکس پاسخگو نیست، اما موقعی که یک افتخار سیاسی، اقتصادی، ورزشی یا فرهنگی کسب شود، همه برای گرفتن مدال و تشویق شدن صف میبندند و عکس میگیرند. بعضی بحرانها مثل الآن در کشور ما پاسخگوهای کمی دارند یا پاسخگوهای غیرشفافی دارند؛ بنابراین زمانی که بحران رخ میدهد، شما سخنگویی پیدا نمیکنید، اما اگر یک تیم ورزشی موفق شود یا موفقیتی در یک گفتوگوی سیاسی پیش بیاید، همه پاسخگو هستند و واکنش نشان میدهند. باید مسئولان مملکت فکری برای پاسخگو بودن بکنند و حداقل در بحرانهای کشور سخنگو داشته باشند.
او همچنین گفت: با کنترل و سانسور رسانهها بحرانهای اجتماعی سرکوب و منکوب نمیشوند. بحرانهای اجتماعی ریشه در مشکلات اجتماعی دارند. با سانسور و جلوگیری از انتشار اطلاعات مشکل حل نمیشود. با پاک کردن صورت مسئله یا کمرنگ کردن مسئله اتفاقی نمیافتد.
گرانمایهپور همچنین اظهار کرد: در جلوگیری از انتشار اخبار در بحرانهای اجتماعی یکی از نظریههایی که در علم ارتباطات وجود دارد این است که اگر در ارتباط با موضوعی زیاد اطلاعرسانی کنید، جنبه آموزشی پیدا میکند، یعنی اگر در ارتباط با یک رفتار اجتماعی که تا قبل از این مورد پذیرش نبوده، زیاد اطلاعرسانی شود، نوعی رسمیت به آن داده میشود و آن موضوع به یک نوع رفتار تبدیل میشود. کسانی که میگویند اخبار بحرانها منعکس نشود، بهخاطر این است که بحرانزایی نشود و اخبار جنبه آموزشی پیدا نکند، چون براساس نظریه برجستهسازی این رسانهها هستند که تعیین میکنند مردم به چه چیزی فکر کنند.
این مدرس دانشگاه در ادامه در پاسخ به این سؤال که آیا منظورتان این است که رسانهها کاری کنند که مردم کمتر به مسئلهای مثل اسیدپاشی فکر کنند، گفت: نه، من با کنترل و سانسور رسانه مخالفم. اما میگویم اگر قرار است سانسور رخ دهد، این مسائل در چه کانون و محفلی باید بررسی شوند؟ آیا ما کانون حمایت از معتادان یا کانون حمایت از قربانیان حوادثی مثل اسیدپاشی داریم؟ وقتی بحرانهای اجتماعی متولی ندارند چطور باید به این بحرانها پرداخت؟
او ادامه داد: باید نظامهای اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی برای این موضوع فکری کنند که اگر مصلحت امور بر این است که بحرانهایی مثل اسیدپاشی، خودکشی و آمار طلاق و مواد مخدر در رسانهها منعکس نشود و آسیبشناسی صورت نگیرد، پس در کجا مطرح شود؟ چه کانون، نهاد و سازمانی وجود دارد که این مسائل را منعکس کند و برای آنها فکری کند. رسانه گاهی اوقات مجبور است بار سنگین نبودن کانونها و متولیها را به دوش بکشد. بنابراین این تهمت به رسانه زده میشود که به دنبال سیاهنمایی است.
1393/07/30
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
اسیدپاشی به چهره رسانهها!
دوشنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۳ - ۱۳ ۱۶ علی گرانمایهپور با اشاره به اینکه بحرانهای اجتماعی متولی ندارند میگوید رسانهها گاهی مجبور میشوند بار سنگین نبودن کانونها و متولیها را به دوش بکشند بنابراین این تهمت به رسانه زده میشود که به دنبال سیاهنمایی است او با اشاره به مسائل مختلف کشکیهان، اسیدپاشی و «رسانههای بیتقوا»!
سهشنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۳ - ۰۸ ۴۳ ماجرای اسیدپاشیهای اصفهان که طی آن شخص یا اشخاصی با هویت فعلا نامعلوم به چهره چند زن و دختر بیگناه اسید پاشیدند در روزهای اخیر موضوع رسانهها و محافل شده و روز به روز دامنه و موج تازهای پیدا میکند به گزارش ایسنا روزنامه کیهان در شماره امروزاسیدپاشی روی بدحجاب ها؛ چهل کلاغ رسانه های همسو در داخل و خارج +تصاویر
موجسواری روی اخبار جعلی اسیدپاشی روی بدحجاب ها چهل کلاغ رسانه های همسو در داخل و خارج تصاویر پیوندزدن موضوع اسیدپاشی به مقوله بدحجابی در حالی از سوی این خبرگزاری داخلی در دستور کار قرار گرفت که در چند روز گذشته شاهد موج سواری و انتشار اخبار گسترده و پرحجم در این رابطه ازتصمیم جدید باشگاه پرسپولیس خبرنگاران هفتهای یک بار به تمرینات پرسپولیس میروند/ سهمیهبندی برای رسانهها!
تصمیم جدید باشگاه پرسپولیسخبرنگاران هفتهای یک بار به تمرینات پرسپولیس میروند سهمیهبندی برای رسانهها به گفته سرمربی پرسپولیس قرار است خبرنگاران فقط هفتهای یک جلسه در تمرینات این تیم حاضر شوند به گزارش خبرگزاری فارس طبق اظهارات حمید درخشان در نشست خبریاش پیش از دیدار با سادر گفتوگو با فارس مطرح شد ورود آگاهانه نهادهای مسئول به جریان رسانهای حادثه اسیدپاشی
در گفتوگو با فارس مطرح شدورود آگاهانه نهادهای مسئول به جریان رسانهای حادثه اسیدپاشیاستاد دانشگاه اصفهان گفت نهادهای مسئول باید به جریان رسانهای حادثه اسیدپاشی در اصفهان به صورت آگاهانه ورود کنند به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان اطلاعرسانی درباره اخبار اسیدپاشی بر صورت زنانماجرای جنجال رسانهای اسیدپاشی در اصفهان
تجلیل از صادرکنندگان غیرنفتی کشور استفاده از حساب ذخیره ارزی برای طرحهای عمرانی بررسی طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر ماجرای جنجال رسانهای اسیدپاشی در اصفهان آزادسازی تعدادی از شهرهای عراق از عناوین مهم بخش خبری ساعت 20 30 امشب یکشنبه 27 مهر بود منبع شبکه دتکذیب خبر برخی رسانه ها درباره اسیدپاشی
تکذیب خبر برخی رسانه ها درباره اسیدپاشی رییس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت کشور ادعای برخی رسانه ها مبنی بر افزایش قربانیان اسید پاشی در اصفهان را کذب دانست و گفت مردم و رسانه ها اخبار صحیح را از مراجع ذی صلاح دریافت کنند خبرگزاری ایرنا رییس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمورئیس بسیج کشور: مرتبط کردن جنایت اسیدپاشی به نهی از منکر مأموریت عوامل رسانهای بیگانه است
رئیس بسیج کشور مرتبط کردن جنایت اسیدپاشی به نهی از منکر مأموریت عوامل رسانهای بیگانه است سیاست > نظامی - رئیس سازمان بسیج مستضعفین گفت وزارت ارشاد و هیأت نظارت بر مطبوعات نباید بگذارند رسانههای فاسد و غربزده این جنایت را با مقدسات و واجباتی مثل امر به معروف و نهسردار نقدی: مرتبط کردن جنایت اسیدپاشی به نهی از منکر مأموریت عوامل رسانهای بیگانه است
سردار نقدی مرتبط کردن جنایت اسیدپاشی به نهی از منکر مأموریت عوامل رسانهای بیگانه است رئیس سازمان بسیج مستضعفین گفت وزارت ارشاد و هیأت نظارت بر مطبوعات نباید بگذارند رسانههای فاسد و غربزده این جنایت را با مقدسات و واجباتی مثل امر به معروف و نهی از منکر مرتبط کنند و به این بهاپایان مهلت ده روزه ریحانه جباری برای گرفتن رضایت/ گلایه عجیب م. ر از رسانهها/ آیا مجرمان اسیدپاشی اعدام میشو
خبرخونه حقوقی پایان مهلت ده روزه ریحانه جباری برای گرفتن رضایت گلایه عجیب م ر از رسانهها آیا مجرمان اسیدپاشی اعدام میشوند خبرخونه حقوقی با خبرهایی از جمله آخرین خبرها از پرونده میلیاردر نفتی ماجرای رضایت گرفتن ریحانه جباری گلایه عجیب م ر از رسانهها و همراه شمرسانهها در خصوص واقعه اسیدپاشی صعه سدر داشته باشند/ پیگیر هستیم
استانها جنوب اصفهان سرهنگ حسینزاده رسانهها در خصوص واقعه اسیدپاشی صعه سدر داشته باشند پیگیر هستیم اصفهان – خبرگزاری مهر جانشین فرمانده انتظامی استان اصفهان گفت رسانهها درخصوص اطلاع رسانی واقعه اسیدپاشی و ریشه یابی آن صعه سدر داشته باشند سرهنگ حسین حسین زاده در گفتگو بناخرسندی رسانه جبهه پایداری از نحوه انتشار اخبار اسیدپاشی؟!
ناخرسندی رسانه جبهه پایداری از نحوه انتشار اخبار اسیدپاشی روزنامه ایران نوشت رجا نیوز رسانه حامی جبهه پایداری در گزارشی اسید پاشیهای اصفهان را پروژه ضد انقلاب توصیف کرد و در اقدامی معنادار به بازخوانی ضرب و جرح آمران به معروف و ناهیان از منکر پرداخت این سایت با تأیید تلومهمترین اخبار رسانههای مجازی کشور معاون رئیسجمهور: داشتن بیش از یک یا دو فرزند عقلانی نیست/ منشا شایعه ارت
مهمترین اخبار رسانههای مجازی کشورمعاون رئیسجمهور داشتن بیش از یک یا دو فرزند عقلانی نیست منشا شایعه ارتباط اسیدپاشی با دختران بدحجاب مختصات دقیق کمپ منافقینمعاون رئیسجمهور داشتن بیش از یک یا دو فرزند عقلانی نیست شایعه ارتباط اسیدپاشی با دختران بدحجاب از کجا کلید خورددر گفتوگو با یک استاد دانشگاه مطرح شد آسیبشناسی مدیریت رسانهای در حادثه اسیدپاشی اصفهان
در گفتوگو با یک استاد دانشگاه مطرح شدآسیبشناسی مدیریت رسانهای در حادثه اسیدپاشی اصفهانفرصتطلبی برخی بیماران اجتماعی و بزرگنمایی برخی رسانهها و انفعال مسئولین باعث فراگیری موج رسانهای اسیدپاشی در اصفهان و لطمه به امنیت عمومی این کلانشهر شد به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهامرتبط کردن جنایت اسیدپاشی به نهی از منکر، مأموریت عوامل رسانهای بیگانه است
سردار نقدی مرتبط کردن جنایت اسیدپاشی به نهی از منکر مأموریت عوامل رسانهای بیگانه است رییس سازمان بسیج مستضعفین گفت وزارت ارشاد و هیئت نظارت بر مطبوعات هم نباید بگذارد رسانههای فاسد و غربزده این جنایت را با مقدسات و واجباتی مثل امر به معروف و نهی از منکر مرتبط کنند و به این بمرتبط کردن جنایت اسیدپاشی به نهی از منکر مأموریت عوامل رسانهای بیگانه است
مرتبط کردن جنایت اسیدپاشی به نهی از منکر مأموریت عوامل رسانهای بیگانه است رئیس سازمان بسیج مستضعفین گفت وزارت ارشاد و هیأت نظارت بر مطبوعات نباید بگذارند رسانههای فاسد و غربزده این جنایت را با مقدسات و واجباتی مثل امر به معروف و نهی از منکر مرتبط کنند و به این بهانه به تضعیفآغاز پنجاه و یکمین مجمع عمومی ABU/ هدایت رسانهای جهان را بدست بگیریم
فرهنگ و هنر رادیو و تلویزیون آغاز پنجاه و یکمین مجمع عمومی ABU هدایت رسانهای جهان را بدست بگیریم پنجاه و یکمین مجمع عمومی ABU اتحادیه رادیو و تلویزیونهای آسیا و اقیانوسیه از دو روز دیگر 21 اکتبر مطایق با سه شنبه 29 مهرماه در منطقه ماکائو چین آغاز به کار خواهد کرد به گزارش-