واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۹ مهر ۱۳۹۳ (۱۸:۸ب.ظ)
تأکيد سرپرست وزارت علوم به لزوم اعمال دقت در آمارهاي توليد علم رئيس مرکز منطقهاي اطلاع رساني علوم و فناوري گفت: در بازديد سرپرست وزارت علوم، وي در جريان پيشرفت موسسات يادشده و روند توسعه علمي کشور قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاري موج، در اين بازديد دکتر نجفي در سخناني به نقش مهم مرکز منطقهاي اطلاع رساني علوم و فناوري و ISC در تامين اطلاعات علمي کشور و منطقه، همچنين سنجش عملکرد پژوهشي کشورهاي اسلامي اشاره کرد و گفت:جامعه علمي و دانشگاهي کشور با دسترسي به اين اطلاعات امکان تحقيق بيشتر و بالاتر را به دست مي آورد.
سرپرست وزارت علوم به لزوم اعمال دقت در آمارهاي توليد علم اشاره کرد و گفت: به خاطر نقش و اهميتي که آمار در جامعه علمي و اجرايي کشور دارد، ضروري است که در تهيه اين آمارها دقت بيشتري شود.
دکتر نجفي حمايت از پژوهش هاي داخلي و منطقه اي در تمام زمينه هاي دانش و تکنولوژي را از وظايف مهم مرکز منطقه اي اطلاع رساني علوم و فناوري عنوان کردو ترويج اطلاعات توليد شده با توجه به نياز مستمر محققان مراکز علمي و پژوهشي داخلي و منطقه اي را ضروري دانست.
دکتر جعفر مهراد سرپرست ISC در اين ديدار طي سخناني گفت: پايگاههاي اطلاعاتي مرکز منطقهاي در نوع خود بي نظير و شامل پايگاههاي اطلاعاتي عمومي و تخصصي از فرمهاي مختلف اطلاعاتي فارسي و انگليسي است.
وي افزود: در پايگاههاي اطلاعاتي مرکز منطقهاي تمام اطلاعات مکتوب کشور کنترل و هر روز بر تعداد رکوردها افزوده ميشود و اين پايگاهها عموما تمام متن است و سرعت دسترسي به اطلاعات قابل توجه است.
سرپرست ISC ادامه داد: پايگاه استنادي علوم جهان اسلام (ISC) سومين پايگاه معتبر بينالمللي است که بعد از تامسون رويترز و اسکوپوس با موقعيت جغرافيايي شيراز در جمهوري اسلامي ايران تاسيس شده است.
دکتر مهراد گفت: رکوردهاي موجود در ISC نيز برخلاف دو نظام تامسون رويترز و اسکوپوس تمام متن است و پژوهشگران ميتوانند به نسخه تمام متن مقالات مجلات و همايشهاي ملي و بينالمللي دسترسي پيدا کنند.
دکتر مهراد خاطرنشان کرد: مرکز منطقهاي و ISC بر اساس سياستهاي وزارت علوم مجلات علمي دانشگاهها، مراکز تحقيقاتي و انجمنهاي علمي را نيز چاپ ميکند و بر اين اساس ضمن انجام خدمات اطلاعات علمي به يک بنگاه بزرگ انتشاراتي نيز مبدل شده است.
سرپرست ISC از برگزاري دومين همايش بينالمللي سردبيران نشريات علمي کشورهاي اسلامي در تاريخ 10 و 11 آذر امسال در شيراز خبر داد و گفت: در اين همايش بينالمللي سردبيران نشرياتي شرکت دارند که مجلات آنها از ضريب تاثير بالا برخوردار است.
دکتر مهراد، درحالي که به توسعه منابع انساني اشاره داشت، يادآور شد که در اين موسسه تعداد 200 نفر به عنوان عضو هيأت علمي و شاغل تحقيقاتي مشغول به کار هستند.
وي در بخش ديگري از سخنان خود به رصد و پايش علم اشاره کرد و افزود: علم سنجي اساس فعاليتهاي ISC را تشکيل ميدهد و در نتيجه آمارهايي که پيوسته در مورد ميزان توليدات علمي منتشر ميشود، عمومأ بر انداره گيري علم و مقايسه توليدات علمي ايران با کشورهاي منطقه و جهان دلالت دارد و نظر به دسترسي به پايگاههاي استنادي، آمارهاي منتشر شده نشان دهنده رشد کمي و کيفي موسسات آموزش عالي و پژوهشي درجمهوري اسلامي ايران دارد.
دکتر مهراد ضمن اشاره به رتبه بندي دانشگاه ها گفت: دانشگاهها لازم است سند چشم انداز، نقشه جامع علمي کشور، قانون پنج ساله و قانون تصويب وزارت علوم، تحقيقات و فناوري و نيز سياستهاي کلي علم و فناوري را به عنوان نقشه راه براي نيل به پيشرفتهاي علمي و پژوهشي مدنظر قرار دهند.
گفتني است؛ در پايان اين برنامه، دکتر نجفي و هيأت همراه از موزه کتاب و قرآنهاي نفيس مرکز منطقه اي اطلاع رساني علوم و فناوري بازديد کردند و سرپرست وزارت علوم توصيه کرد تا جمعيتهاي مختلف به ويژه دانش آموزان از اين موزه پيوسته بازديد کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]