محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1855462785
تمام حواستان را طعمشناس کنید!
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
تمام حواستان را طعمشناس کنید!
خوردن خوراکیهای دارای بافت، از جمله انار، راهی برای بیدار کردن دوباره حواس است. پژوهشگران میگویند که ما هنگام انتخاب و خوردن غذا، بیش از حد روی یک یا دو حس، به ویژه حسهای لامسه و چشایی تکیه میکنیم.
برترین ها: خوردن خوراکیهای دارای بافت، از جمله انار، راهی برای بیدار کردن دوباره حواس است. پژوهشگران میگویند که ما هنگام انتخاب و خوردن غذا، بیش از حد روی یک یا دو حس، به ویژه حسهای لامسه و چشایی تکیه میکنیم.
پژوهشگران دانشگاه علوم غذایی پولنزو در ایتالیا میگویند مردم فراموش کردهاند که هنگام انتخاب و خوردن خوراکیها تمام حواس خود را به کار بگیرند. به این معنی که استفاده از این حواس را «قطع» کردهاند و حواسشان هم «تنبل» شده است.
آنها در حال بررسی راههایی هستند که مردم به جای تکیه بر یک حس، مثل حس بینایی، به تعامل با خوراکی بپردازند.
به گزارش برترین هات به نقل از بیبیسی، براساس مقالهای که در نشریه «آگاهی و شناخت» منتشر شده است، رنگ وسیله مهمی برای دادن اطلاعات در مورد طعم غذاست و وقتی ما به غذا نگاه میکنیم، این کار با دادن سرنخهایی درباره میزان خوراکی بودن، طعم غذا و شدت آن انجام میشود.
اما محققان میگویند که انتظارات مردم در ارتباط دادن رنگ با طعم یک خوراکی، از تجربیات پیشین آنها سرچشمه میگیرد.
شونا جیسون میلر، یکی از دانشجویان دانشگاه علوم غذایی پولنزو میگوید که پیشفرض مصرفکنندگان، تکیه بر نگاه کردن به غذاهاست، چون مدام هنگام خرید یا سر میز غذا با رنگ، سروصدا، نور و تصاویر تا ورای مرزهای حسی بمباران میشوند.
او میگوید: «به قدری اتفاقهای مختلف رخ میدهد که ما دیگر به جزییات کوچکی مثل بافت و بوی غذا توجه نمیکنیم.» هرچند به کار انداختن حواس دیگرمان میتواند مشکل باشد.
بعضی فروشگاهها مشتریان را به لمس محصولات تشویق نمیکنند و بو کردن یک خوراکی بستهبندیشده کار بسیار سختی است.
به هر روی، چشیدن یا فکر کردن درباره مزه یک خوراکی باید کاری شدنی باشد، همانطور که بسیاری از تولیدکنندگان اجازه میدهند مصرفکنندگان قبل از خرید، جنس مورد نظرشان را امتحان کنند. به هر صورت، چشایی چیزی نسبی است و تحت تاثیر عوامل محیطی قرار میگیرد.
پروفسور میرکو مارکونی از دانشگاه رجیو امیلیا میگوید که در حال حاضر شش نوع مزه وجود دارد که مردم میتوانند تشخیص بدهند و به شور، شیرین، تلخ، ترش، گوشتی (یا خوشمزه) و چرب تعبیر میشوند. اما شاید دانشمندان بتوانند مزههای بیشتری را پیدا کنند.
او میگوید: «ما دانش کمی در مورد مزه و طعم داریم، اما حافظه ما نحوه عملکرد حواسمان را شکل میدهد.»
شگفتزده کردن کام با استفاده از مزههای غیرمنتظره راهی است برای آن که مردم دوباره با آنچه میخورند ارتباط برقرار کنند.
به تازگی برای برنامهای در ایتالیا، تیم پژوهشی پروفسور نیکلا پرولو، نان فوکاچیا با طعم کوکتل نگرونی، بستنی ایتالیایی با طعم پنیر موزارلا، عصاره گوجهفرنگی و ریحان، و یک کوکتل با طعم تیرامیسو را ابداع کرد تا در این مورد بررسی کند.
به گفته ژاکلین بلازر، دانشجوی کارشناسی ارشد رشته تغذیه، یک فهرست غذای مدرن، از قطعات منفکی از غذاها درست میشود، طوری که جای بیشتری برای خوردن و آزمون غذاهایی با مواد اولیه غیرمتعارف و ناهمگون فراهم شود.
چگونه تمام حواس را طعمشناس کنیم؟
او میگوید: «من در چند رستوران کار کردم ... ما بستنی موزارلا یا سس با طعم آبنبات نعناعی درست کردیم. مثال معروفش یک آبنبات بادام سوخته بود که در آن پنیر کپکدار (بلوچیز) وجود داشت. خوب این چیزی است که مردم انتظارش را ندارند.»
شما ممکن است به راحتی قادر باشید یک خوراکی را براساس مزه، بو یا شکل آن تشخیص دهید. اما آیا میتوانید یک خوراکی یا نوشیدنی را براساس صدایی که تولید میکند، شناسایی کنید؟ بعضی خوراکیها هیچ صدایی تولید نمیکنند، اما صدای برخی غذاها برای مزه دادن آنها لازم است. برای مثال، چیپس را در نظر بگیرید.
پل وارلا و سوزانا فیسزمن در کتاب «آشپزخانه به مثابه آزمایشگاه» مینویسند: «درک ترد بودن یک غذا یا خوراکی، تا حدی به حس شنوایی مربوط است. همه غذاهای ترد موقع خورده شدن سر و صدا تولید میکنند.»
برخی پژوهشگران هم بر این باورند که صدای یک خوراکی با طعم آن در ارتباط است.
نتایج یک پژوهش دیگر که در نشریه «آگاهی و شناخت» منتشر شده است، نشان میدهد که درک مزه غذا نباید فقط با استفاده از یک حس تعریف شود، بلکه باید از تمام حواس استفاده شود و آنها را با عمل خوردن هماهنگ کنیم.
در این پژوهش آمده است که «برای توصیف ترکیبی از مزه و بو، سیستم عصبی سهگانه (یا همان عصب پنجم جمجمهای که مسوول احساس در چهره و به وجود آورنده حرکاتی مانند گاز زدن، جویدن و بلع است) به همراه حس لامسه، که به آنها نشانههای بینایی و شنوایی را هم اضافه میکنیم، بر درک ما از غذایی که میچشیم، تاثیر میگذارند.»
وقتی یکی از حواس پنجگانه ما مثل بویایی از دست رفته باشد، بقیه حواس باید به کار آیند.
دکتر کارل فیلپات در سال ۲۰۱۰ میلادی، یک کلینیک بو و مزه در بیمارستان جیمز پاجت گورلستون نورویچ راهاندازی کرد تا به افرادی که حس بویایی خود را از دست داده و دچار بیماری آنوسمیا (فقدان حس بویایی) شدهاند، کمک کند.
این مشکل میتواند بر اثر بیماری مزمن سینوسها، پس از ضربه شدید به سر، یا پس از سرماخوردگی ایجاد شود و مبتلایان ممکن است درجات مختلفی از حس بویایی خود را از دست بدهند.
او میگوید: «۸۰ درصد آنچه ما از مزه غذا احساس میکنیم بستگی به بوی آن دارد، ۲۰ درصد هم تنها به مزه مربوط است.» او اضافه میکند: «بیشتر مردم میگویند که اگر نتوانی آن (خوراکی) را بچشی، نمیتوانی بوی آن را حس کنی.»
دانکن بوک که عاشق غذا بود، از بالای پلهها زمین خورد و سرش ضربه دید. بعد از این حادثه، او متوجه شد که دیگر هیچ بویی را حس نمیکند.
او گروهی را به نام «حس پنجم» برای بیماران مبتلا به آنوسمیا تشکیل داده است.
دانکن که هنوز می تواند بعضی از مزههای خوراکیها را تشخیص دهد، میگوید که از دست دادن حس بویایی سبب شد او بیش از پیش از خود سوال کند که چرا ما فراموش کردهایم هنگام غذاخوردن همه حواسمان را به کار ببریم؟
او میگوید: «میخواهم بپرسم آیا ما واقعا و اساسا میدانیم که چه میخوریم؟»
دکتر فیلپات میگوید: «از دست دادن حس بویایی، مبتلایان آنوسمیا را وادار میکند نوع دیگری از ارتباط حسی را به وجود آورند و بیشتر تلاش کنند تا غذا برایشان خوشایند شود.»
برخی بیماران مبتلا به آنوسمیا غذاهای داغ و پرادویه را برای خوردن انتخاب میکنند و برخی دیگر، احساس میکنند که دیگر نمیتوانند از غذا لذت ببرند و دچار سوءتغذیه میشوند.
اما چگونه یک فرد مبتلا به آنوسمیا میتواند تجربه پخت و پز و خوردن را بهبود ببخشد؟
دکتر فیلپات پیشنهاد میکند که برای چنین کاری، از مقدمات تهیه غذا شروع شود و به جز افزودن طعم و ادویه، از مزه «گوشتی» که مزه پنجم ما بعد از شوری، شیرینی، ترشی و تلخی است، استفاده شود.
خرد کردن سبزی میتواند به بیماران مبتلا به آنوسمیا کمک کند تا دوباره از آشپزی لذت ببرند
دانکن بوک یک رویکرد عملی را نشان میدهد؛ در دست گرفتن خوراکیها و لمس و درک آنها در حالت پخته و خام، کلید کار است.
او میگوید: «با استفاده از تضاد و مزههای بنیادی در غذا از این کار (آشپزی) لذت میبرم. فکر میکنم یک راهش هم بافت خوراکیهاست.»
او توضیح میدهد: «خیلی اوقات مردم از کسانی که ناشنوا یا نابینا هستند، میپرسند که آیا حواس دیگر نظیر بویایی یا شنوایی به آنها در جبران حسی که ندارند، کمک میکند؟ در این مورد هم من گمان میکنم که به نسبت دیگران، آگاهی بیشتری در مورد حس چشایی خودم دارم.»
او اضافه میکند: «دوست دارم از خوراکی استفاده کنم تا از آن لذت ببرم. خرد کردن سبزی، حتی اگر مزه آن را نچشم، نفس کار خردن کردن و آب کشیدن سبزی، یک کار شعوری و آگاهیدهنده است. من اجزای آنها را درک میکنم و تاثیر آنها را روی بدنم و چگونگی لذت بردن از غذا را میفهمم.»
اما بقیه مردم برای ارتباط دوباره با خوراکیها چه میتوانند بکنند؟
شونا جیسون میلر میگوید: «من خیلی اوقات فکر میکنم که واقعا (برای خوردن) عجله داریم. وقتی زمان بیشتری صرف غذا خوردن بکنید، میتوانید از حواستان درک بهتری پیدا کنید و این واقعا اهمیت دارد.»
همکار او جسیکا پیرس گمان میکند که استفاده از تمامی حواس به طور همزمان، برای آنکه بفهمید واقعا چه میخورید، بسیار مهم است. او میگوید: «فقط براساس حس بینایی قضاوت نکنید، بلکه لمس کنید، گوش کنید، بو کنید و بچشید.»
آنوسمیا چیست؟
ابتلا به آنوسمیا (فقدان حس بویایی)، به معنای از دست دادن حس شامه به صورت کامل یا بخشی از آن است
• علل آن میتواند ضربه به سر، بیماریهای سینوسی و عفونتهای مجاری تنفسی باشد
• مبتلایان به آنوسمیا میتوانند در دراز مدت با از دست دادن حس بویایی، حس چشایی خود را هم از دست بدهند
طعمهای ششگانه
دانشمندان تاکنون کشف کردهاند که انسانها شش نوع مزه را درک میکنند:
• شیرینی: خوراکیهای شیرین نشاندهنده وجود کربوهیدرات هستند که منبع انرژی به شمار میرود
• شوری: میتوانیم تشخیص بدهیم که کلرید سدیمی که میخوریم برای تعادل میزان آب بدن ضروریست یا نه
• تلخی: بسیاری از مردم از غذای تلخ پرهیز میکنند و تصور میشود که این برای جلوگیری از خوردن سموم است که اکثرا هم تلخ هستند
• ترشی: به بدن هشدار میدهد که در خوراکیها اسید وجود دارد. غذاهای فاسد هم میتوانند حاوی اسید باشند. به هر صورت، پرهیز غریضی از غذاهای تلخ یا ترش میتواند به عمد نادیده گرفته شود، همانطور که در مورد قهوه یا جوهر لیمو هم عمل میشود
• گوشتی: مزه پنجم که در سال ۱۹۰۸ میلادی کشف شد، مزه خوشطعم یا خوشمزه است. عامل اصلی این طعم گلوتامات است و نشان میدهد که خوراکی حاوی پروتئین است
• چربی: در یک پژوهش دانشمندان متوجه شدند که انسان گیرندهای برای این طعم دارد و به عنوان ششمین مزه برای انسان در نظر گرفته شد
تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]
صفحات پیشنهادی
ضرغامی: مداحان رسانهای پرنفوذ هستند/ عدهای میگویند فتنه تمام شده بروید با هم روبوسی کنید!
ضرغامی مداحان رسانهای پرنفوذ هستند عدهای میگویند فتنه تمام شده بروید با هم روبوسی کنید رییس سازمان صدا و سیما در مراسم اختتامیه دوازدهمین اجلاس بین المللی پیرغلامان حسینی که شامگاه پنجشنبه 24 مهرماه در مصلی امام خمینی ره در شهر اهواز برگزار شد نقش مداحان اهل بیت را بهمداحان رسانهای پرنفوذ هستند/ عدهای میگویند فتنه تمام شده بروید با هم روبوسی کنید!
مداحان رسانهای پرنفوذ هستند عدهای میگویند فتنه تمام شده بروید با هم روبوسی کنید رییس سازمان صدا و سیما در مراسم اختتامیه دوازدهمین اجلاس بین المللی پیرغلامان حسینی که شامگاه پنجشنبه 24 مهرماه در مصلی امام خمینی ره در شهر اهواز برگزار شد نقش مداحان اهل بیت را به عنوان یکپارازیتها را تمام کنید!
شنبه ۱۲ مهر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۰۳ آنچه مردم را در ماجرای ماهواره آزرد و بدبین کرد نه برنامههای ماهوارهای که اتفاقاً همین پارازیتهایی بود که داخلیها برای مهار امواج ماهوارهای ارسال کردند در واقع آنچه اتفاق افتاد دقیقاً مصداق بارزی از نقض غرض بود به گزارش ایسنا عصر ایران در یاددافتنه تمام شد؛ بروید روبوسی کنید!
فتنه تمام شد بروید روبوسی کنید رییس سازمان صدا و سیما در مراسم اختتامیه دوازدهمین اجلاس بین المللی پیرغلامان حسینی نقش مداحان اهل بیت را به عنوان یک رسانه مستقل و پرنفوذ بسیار مهم دانست به این مطلب امتیاز دهید به گزارش جام نیوز به نقل از مهر عزت الله ضرغامی در اینبا ربات جدید تمام منزلتان را به تلویزیون تبدیل کنید!
دوشنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۳ - ۰۰ ۴۸ نوعی ربات ابداعی ابداع شده که در سراسر خانه حرکت میکند و تصویر تلویزیون را توسط پروژکتور در هر جایی که کاربر بخواهد نشان میدهد به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا این ربات 1900 دلاری توسط برنامه گوشی هوشمند کنترل میشود سامانه ابفراهم شدن زیرساخت های درمانی برای تمامی نقاط کشور ضروری است
رییس مرکز پزشک خانواده بیمه سلامت فراهم شدن زیرساخت های درمانی برای تمامی نقاط کشور ضروری است نوشهر-ایرنا - رییس مرکز پزشک خانواده و نظام ارجاع درسازمان بیمه سلامت ایران گفت برای پرداخت خدمات عادلانه به افراد جامعه از محل اجرای طرح تحول نظام سلامت باید زیرساخت ها درمانی در تمفراهم شدن زیرساخت های درمانی برای ارائه خدمات در تمامی نقاط کشور ضروری است
رییس مرکز پزشک خانواده بیمه سلامت فراهم شدن زیرساخت های درمانی برای ارائه خدمات در تمامی نقاط کشور ضروری است نوشهر-ایرنا - رییس مرکز پزشک خانواده و نظام ارجاع درسازمان بیمه سلامت ایران گفت برای پرداخت خدمات عادلانه به افراد جامعه از محل اجرای طرح تحول نظام سلامت باید زیرساخت هتمام جامعه باید درگیر مبارزه با اعتیاد شود
تمام جامعه باید درگیر مبارزه با اعتیاد شود تهران - ایرنا - عضو شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه معضل موادمخدر یک آسیب اجتماعی چند وجهی است و تمام جامعه باید درگیر مبارزه با اعتیاد شود گفت معتاد را باید به عنوان فردی درنظر گرفت که از مشکلات یک بیماری مزمن رنج می برد به گزارشدوران بی دارویی تمام شد
مژده وزیر بهداشت دوران بی دارویی تمام شد وزیر بهداشت با عنوان این مطلب که انتقادات چند ماه اخیر از کیفیت مواد غذایی واقعیت دارد و توهم نیست تاکید کرد ممکن است وزارت بهداشت هم اشتباه کند دکتر سید حسن هاشمی در جلسه صبحانه کاری مشترک با اتاق بازرگانی ایران افزود قانون استانداردصادرات دارو به 13 کشور/ دوران کمبود دارو تمام شده است
اجتماعی بهداشت و سلامت صادرات دارو به 13 کشور دوران کمبود دارو تمام شده است وزیر بهداشت با عنوان این مطلب که انتقادات چند ماه اخیر از کیفیت مواد غذایی واقعیت دارد و توهم نیست تاکید کرد ممکن است وزارت بهداشت هم اشتباه کند به گزارش خبرگزاری مهر دکتر سید حسن هاشمی در جلسه صبحتمام معوقات گروههای پیراپزشکی و پرستاری پرداخت شد
چهارشنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۱۷ معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت از پرداخت کلیه مطالبات گروههای پیراپزشکی و پرستاری و تسویه این مطالبات مربوط به سال 92 و ماقبل آن خبر داد به گزارش سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا دکتر ایرج حریرچی ضمن اعلام این خبر گفت یکی از ممعاون حج مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر: تمام حجاج در سلامت کامل هستند/ فوت یک بانوی ۴۰ ساله به علت مشکلات تن
معاون حج مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر تمام حجاج در سلامت کامل هستند فوت یک بانوی ۴۰ ساله به علت مشکلات تنفسی در بازگشت از منامعاون حج مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر با تأکید بر این نکته که حجاج در سلامت کامل به سر میبرند گفت روز گذشته یک خانم ۴۰ ساله به علت مشکلات تنفسی دربا یک حرکت ساده عضلات ستون فقرات را تقویت کنید!
با یک حرکت ساده عضلات ستون فقرات را تقویت کنید مطالعات جدید دانشمندان نشان می دهد یوگا می تواند انحنای ستون فقرات در بیماران اسکولیوز را بهبود بخشد ادعاهای مطالعه جدید نشان می دهد انجام یوگا تنها برای 90 ثانیه برای حداقل 3 روز در هفته می تواند انحنای ستون فقرات در بیماران اسکولبزرگداشت مقام بازنشستگان رسالت تمام نهادها است
بزرگداشت مقام بازنشستگان رسالت تمام نهادها است تهران - ایرنا - سیدتقی نوربخش مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی روز شنبه به مناسبت روز خانواده و تکریم بازنشستگان تاکید کرد بزرگداشت مقام شامخ بازنشستگان رسالت تمام نهادها و سازمان های مدنی و اجتماعی است به گزارش ایرنا وی به همین مناسدفاع تمام قد وزیر بهداشت از کتاب جدید تعرفه ها/اولتیماتوم به زیرمیزی بگیران
اجتماعی بهداشت و سلامت دفاع تمام قد وزیر بهداشت از کتاب جدید تعرفه ها اولتیماتوم به زیرمیزی بگیران وزير بهداشت گفت كتاب ارزش نسبي خدمات سلامت حاصل ساعتها كار كارشناسي لذا با متخلفين چه در بخش دولتي و خصوصي به شدت برخورد خواهد شد به گزارش خبرگزاری مهر نشست مشترك وزير بهداشتچاقی کودکان معضلی رو به افزایش در تمام جهان
پنجشنبه ۲۴ مهر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۱۷ افتتاحیه بیست و ششمین همایش بین المللی بیماریهای کودکان و دوازدهمین همایش ملی پرستاری کودکان برگزار شد به گزارش سرویس سلامت ایسنا رئیس مرکز طبی کودکان در افتتاحیه بیست و ششمین همایش بیماریهای کودکان و دوازدهمین همایش پرستاری کودکان گفت این همایش رشکمتان را جراحی زیبایی نکنید!
شکمتان را جراحی زیبایی نکنید عضو انجمن جراحان پلاستیک ایران گفت انجام جراحی زیبایی شکم برای بیماران عوارض مخرب و در اغلب موارد جبران ناپذیری را به دنبال دارد دکتر نجات حسینی با اشاره به اینکه بسیاری از بانوان و حتی مردان که چربی اضافی شکم دارند بهترین راهکار رهایی از این معضل-
پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها