واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تمام جامعه باید درگیر مبارزه با اعتیاد شود تهران - ایرنا - عضو شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه معضل موادمخدر یک آسیب اجتماعی چند وجهی است و تمام جامعه باید درگیر مبارزه با اعتیاد شود، گفت: معتاد را باید به عنوان فردی درنظر گرفت که از مشکلات یک بیماری مزمن رنج می برد.
به گزارش ایرنا از ستاد مبارزه با موادمخدر، «غلامرضا انصاری» افزود: امروزه آسیب اعتیاد در بسیاری از کشورها وجود دارد اما کشورهایی مانند ایران که در مسیر ترانزیت موادمخدر قرار دارند، آسیب پذیرتر هستند.
وی تصریح کرد: تولید بخش قابل توجهی از موادمخدر دنیا در کشور همسایه ما یعنی افغانستان صورت می گیرد و این تولیدات روانه بازار اروپا می شود که متاسفانه ما در این مسیر ترانزیتی قرار داریم و ناخواسته بخشی از این ترانزیت و قاچاق، وارد کشور ما می شود که خوشبختانه حجم بالایی از آن کشف و مابقی به مصرف می رسد.
وی افزود: هرچند که در سال های اخیر، اعتیاد ابعاد دیگری پیدا کرده و بحث موادمخدر شیمیایی به شدت آسیب زننده شده است، به گونه ای که امکان تولید و توزیع این مواد به سادگی فراهم است. به هر صورت هر روز مساله پیچیده تر می شود و اگر می خواهیم مقابله جدی کنیم، لازم است که ما هم رفتار و شیوه مبارزه را متناسب با نوع آسیب تغییر دهیم.
انصاری افزود: در مبارزه انتظامی و قضایی هم باید برخوردها به روز باشد و نهادهای اجتماعی که می خواهند به موضوع مبارزه ورود کنند، نقش خود را به درستی ایفا کنند.
عضو شورای شهر تهران ادامه داد: بنابراین نمی توان معضل اعتیاد را به عنوان یک موضوع منفرد در جامعه درنظرگرفت. اعتیاد و بحث موادمخدر، بیماری است که در درون جامعه قرار دارد و قطعا اگر قرار است که برخورد اصولی با این معضل و آسیب اجتماعی صورت گیرد، باید تمام عوامل و عناصر جامعه را برای این مبارزه درگیر کرد.
وی با اشاره به اینکه بدون شک در برخورد با معضل اعتیاد، پیشگیری مقدم بر درمان است، گفت: علاوه براین، فرهنگ سازی مقدم بر پیشگیری است و باید زمینه را طوری فراهم کرد تا کل نهادها، ارگان ها، دستگاه های دولتی و همه پایگاه های اجتماعی و مردمی در این امر به صورت جدی مداخله داشته باشند.
انصاری افزود: باید در سطح جامعه، اعتیاد به عنوان یک معضل عمومی مطرح و در مقابل، مبارزه با آن به یک خواسته عمومی تبدیل شود. برای این منظور باید اعتیاد از نظر مردم، یک ضد ارزش اساسی شود که برای این رسیدن به این هدف، کار فرهنگی می تواند بسیار موثر باشد.
وی با تاکید بر نقش شورای شهر به عنوان یک نهاد مدنی، افزود: شورای شهر هم به عنوان یکی از ارکان جامعه، می تواند صددرصد موثر باشد و حتی نهادهای مردمی هم باید در امر مبارزه مداخله کنند. وزارت رفاه شکل گرفت تا شیوه پرداختن به مقولات اجتماعی یکپارچه شود و در اجرای امور شاهد هماهنگی باشیم.
وی گفت: باید متولی اصلی برای رسیدگی به آسیب های اجتماعی مشخص شود و هر دستگاهی که دولت مشخص کرد پاسخگو باشد. در رابطه با موضوع اعتیاد نیز، با مشکل کوچکی روبه رو نیستیم، بنابراین باید علاوه براینکه دستگاه مسئول پاسخگو باشد، لازم است تا از تمام ظرفیت های دستگاه ها استفاده کرد که شورای شهر و شهرداری هم می توانند در این خصوص و سایر موضوعات اجتماعی، نقش کلیدی داشته باشند.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر در پاسخ به این پرسش که شورا چه بودجه ای برای کار فرهنگی و اجتماعی مبارزه با موادمخدر اختصاص داده است، گفت: متاسفانه چنین بودجه ای در نظر گرفته نشده است زیرا موضوع مبارزه با اعتیاد هنوز به یک خواست عمومی تبدیل نشده و به خصوص در 10 سال اخیر همواره به عنوان یک مساله حاشیه ای تلقی شده است.
وی اظهار داشت: این درحالی است که عزم عمومی برای مبارزه با اعتیاد می تواند موجب اتحاد در جامعه شده و برای انجام سایر امور نیز راه گشا باشد. زیرا وقتی چنین مقولاتی در دستور کار قرار گیرد، همه ورود پیدا می کنند و سیاه، سفید، مخالف و موافق ندارد. بلکه اهتمام جدی برای حل یک معضل اساسی اجتماعی ایجاد می شود و همه حاضر هستند که با دل و جان برای ساماندهی مساله، نقش آفرینی کنند.
انصاری خاطرنشان کرد: برای برخورد همه جانبه با مصرف موادمخدر، ضرورت دارد که هم آگاه سازی کرد و هم به مردم هشدار دارد. امیدواریم با همکاری دستگاه ها و تاکید درست وزیر کشور و دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر مبنی بر اجتماعی کردن مبارزه با اعتیاد، عزم جدی شکل بگیرد تا بتوانیم با این آسیب مهلک، در تمام ابعاد برخورد کنیم.
اجتمام**7268 ** 1418
23/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]