واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۸ مهر ۱۳۹۳ (۱۲:۱۷ب.ظ)
مشارکت بانک ها در برنامه ششم توسعه اغاز شد نخستين همايش تخصصي بانک ها و شرکت هاي فناوري اطلاعات با رويکرد برنامه ششم توسعه برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج، در اين همايش که با حضور مديران عامل و اعضاي هيأت مديره بانک ها و مديران و کارشناسان شرکت هاي بزرگ فناوري اطلاعات کشور برگزار شد؛ محمد ابراهيم مقدم، مدير عامل بانک تجارت، با اشاره به لزوم مشارکت فعال و جدي بانک ها و متخصصين فناوري در تصميم سازي خوب براي برنامه ششم توسعه يادآور شد: بايد با آسيب شناسي دقيق برنامه ها و اقدامات گذشته، يک نقشه راه جامع براي توسعه کمي و کيفي بانکداري الکترونيک در کشور شود که در آن ملاحظات فني، حقوقي، امنيتي و فرهنگي به دقت مورد توجه قرار گرفته و توسعه زيرساخت ها و نرم افزارها با سنجش دقيق نيازهاي مردم و اولويت هاي اقتصاد کشور صورت گيرد.
مقدم با اشاره به نقش تقويت دولت الکترونيک در توسعه و پيشرفت کشور گفت: برنامه ششم توسعه مي تواند و بايد دربرگيرنده هدفگذاري هاي دقيق و عملياتي براي ايجاد ارتباط برخط و مؤثر سازمان هاي اقتصادي کشور همچون بانک ها، بيمه ها، حوزه هاي مالياتي، گمرکات، بورس و... باشد.
دکتر پورمحمدي، معاون برنامه ريزي معاونت نظارت راهبردي رياست جمهوري، با اشاره به اقدامات صورت گرفته طي سال هاي اخير براي توسعه زيرساخت هاي فناوري اطلاعات افزود: خوشبختانه به لطف تلاش هاي صورت گرفته در دولت، بانک مرکزي، شبکه بانکي و شرکتهاي فعال در حوزه تأمين زيرساخت و ارائه ابزارهاي بانکداري الکترونيک، اهداف کشور در حوزه توسعه بانکداري الکترونيک بسيار بيشتر از پيش بيني هاي اوليه تحقق يافته و هم اينک بيش از هفتاد درصد تراکنش هاي بانکي کشور به صورت الکترونيک انجام مي شود، ولي؛ باور قطعي اين است که با توجه به ظرفيت هاي موجود هنوز تا پاسخگويي کامل به نيازهاي مردم در اين حوزه فاصله داريم و اقدامات زيادي قابل انجام است.
پورمحمدي با اشاره به اينکه تحول اساسي در حوزه بانکداري الکترونيک در کشور، نيازمند ترسيم افق هاي تازه و به کارگيري روش ها و ابزارهاي جديد است، يادآور شد: مطابق سند برنامه پنجم و سند چشم انداز، رشد بهره وري در کشور بايد تا دو و نيم برابر افزايش يابد که در اين ميان بانکداري الترونيک مي تواند نقشي کليدي در استفاده بهتر از عامل سرمايه و جلوگيري از هدررفت منابع کشور داشته باشد.
معاون برنامه ريزي معاونت نظارت راهبردي رياست جمهوري با اشاره به تحقق هرچه سريعتر اهداف شبکه بانکي در توسعه سامانه هاي بانکداري جامع اظهار داشت: روح حاکم بر برنامه ششم توسعه رشد توليد در کشور با ويژگي رقابتي و دانش بنيان بودن است و باور ما اين است که هم افزايي بانکها و شرکت هاي پيشرو کشور در حوزه فناوري اطلاعات مي تواند نقش مهمي در تحقق اهداف سند چشم انداز در توسعه اقتصادي و علمي و فناوري کشور داشته باشد.
پورمحمدي همچنين با اشاره به برنامه اين معاونت براي ايجاد شوراهاي مرتبط با توسعه بانکداري الکترونيک در روند تدوين برنامه ششم توسعه گفت: بانک هاي کشور مي توانند از طريق برقراري ارتباط مؤثر با اين شوراهاي تخصصي همچون شوراي برنامه ريزي پولي و ارزي، شوراي برنامه ريزي نظام تأمين مالي، شوراي برنامه ريزي اطلاعات و ارتباطات و... در مسير برنامه ششم ايفاي نقش کنند.
دکتر قاسمي، مدير عامل بانک پاسارگاد، نيز که به نمايندگي از بانک هاي خصوصي در اين همايش سخن مي گفت با اشاره به برخي از مهمترين چالش هاي بانکداري الکترونيک در کشور گفت: مهمترين و اولين چالش کشور در اين حوزه، جذب و نگهداري سرمايه هاي انساني خبره و متخصص است.
وي افزود لازم است تا با ايجاد شرايط مادي و معنوي مناسب در شرکت هاي فناوري اطلاعات، اقدامات لازم براي جذب سرمايه هاي انساني خبره و متخصص در کشور صورت گيرد.
قاسمي دومين چالش مهم بانکداري الکترونيک در کشور را چالش مهندسي و مديريت امنيت توصيف کرد و گفت: راهکار غلبه بر اين چالش، تخصيص هزينه مناسب براي آموزش مديريت امنيت فناوري و مديريت امنيت اطلاعات در کليه سطوح بانکي و متخصصين شرکت هاي فناوري اطلاعات بانکي است.
مدير عامل بانک پاسارگاد سومين چالش مهم اين حوزه را سواد اطلاعاتي عمومي مردم عنوان کرد و خواستار همکاري بيشتر رسانه هاي گروهي، مدارس، دانشگاه ها و فرهنگستان ها با بانک ها براي ارتقاي سطح سواد عمومي شهروندان در حوزه فناوري اطلاعات شد.
قاسمي چالش چهارم را ضعف سرمايه گذاري در بخش مهندسي نرم افزار عنوان کرد و گفت: راهکار غلبه بر اين چالش، تخصيص بيشتر منابع مالي براي خريد محصولات و خدمات از شرکت هاي فناوري اطلاعات داخلي هماهنگ با توسعه است.
در ادامه اين همايش پانل تخصصي "بررسي چالش ها و چشم انداز زيرساخت فرهنگي، اجتماعي و حقوقي فناوري هاي نوين بانکي" برگزار شد.
در اين پانل که مديران استاني شبکه بانکي کشور نيز بصورت ويدئوکنفرانس در آن مشارکت داشتند آقايان فاطمي، معاون مدير عامل بانک ملي، محمدبيگي، مدير نظام هاي پرداخت بانک مرکزي، منصوري، مدير عامل شرکت توسن، نجفي، مدير عامل شرکت خدمات انفورماتيک و بيات، مدير عامل مرکز فابا، به طرح نقطه نظرات خود در خصوص راهکارهاي توسعه بانکداري الکترونيک در کشور پرداختند. همچنين سه تن از مديران استاني بانک هاي کشور نيز مشکلات و مسائل موجود در ارائه خدمات بانکداري الکترونيک در کشور را مطرح کردند.
اين همايش با تقدير و تشکر از حاميان و اعطاي لوح يادبود و تنديس همايش به بانک ها، شرکت ها، اساتيد و نويسنگان برتر در حوزه فرهنگ سازي بانکداري الکترونيک خاتمه يافت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]