واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: شب شعر «بر آستان اشک» محفلی برای عزاداری شاعران آیینی است تهران بزرگ - ایرنا - دبیر شب شعر «بر آستان اشک» گفت: این برنامه محفلی است تا شاعران آیینی، ذاکران و مداحان اهل بیت(ع) به خیل عزاداران حسینی پیوسته و به عزاداری بپردازند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، محمود حبیبی کسبی روز یکشنبه در نشست خبری شب شعر «بر آستان اشک» با اشاره به روند تاریخی شعر آیینی در ادبیات فارسی اظهار کرد: شعر آیینی و شعر اهل بیت(ع) از دیرباز یکی از شاخه های ادبیات فارسی بوده و شاعران شیعه و سنی از گذشته تا به امروز اشعاری را با این مضامین سروده اند.
حبیبی کسبی افزود: شعر آیینی با دو انقلاب مواجه شده و در حقیقت دو واقعه تاریخی باعث تسریع و ارتقای این سبک شعری شده یکی از این تحولات پس از حکومت صفویه رخ داد که باعث بالیدن این سبک شعری شد و شاعرانی همچون نیر تبریزی، سروش و محتشم کاشانی نمونه ای از شاعران این دوران هستند.
این شاعر آیینی ادامه داد: انقلاب اسلامی نیز به عنوان دومین اتفاق باعث تحول شعر آیینی شد و این نوع شعر پس از دهه 70 و 80 از لحاظ کمی و کیفی با رشد خوبی مواجه شد و اکنون شعر آیین در جایگاه اوج خود قرار دارد و باید در این روزگار باید به این نوع ادبی پرداخت.
وی با اشاره به برگزاری شب های شعر «بر آستان اشک» اظهار کرد: این محفل در ادامه برنامه هایی همچون سیاه پوشان به استقبال و پیشواز ماه محرم می رود و شاید بهانه ای باشد تا ذاکران و مداحان اهل بیت(ع) به خیل عزاداران حسینی بپیوندند.
حبیبی کسبی افزود: شب های شعر «بر آستان اشک» در سه بخش، قبل از آغاز ماه محرم، پس از دهه اول ماه محرم و میانه ماه صفر و منتهی به اربعین حسینی به مدت 5 شب برگزار می شود.
وی گفت: این برنامه از روز سه شنبه (29مهرماه) ساعت 18 آغاز و تا شنبه (سوم آبان ماه) ادامه خواهد داشت که این شب شعر در روز نخست به موضوع حضرت مسلم بن عقیل(ع)، چهارشنبه30 مهر به موضوع اصحاب امام حسین(ع)، پنجشنبه یکم آبان به موضوع حضرت علی اصغر(ع)، جمعه 2 آبان به موضوع حضرت علی اکبر(ع) و شنبه 3 آبان به موضوع حضرت اباالفضل العباس(ع) اختصاص دارد.
وی با اشاره به حضور شاعران جوان صاحب سبک در شب های شعر «بر آستان اشک» افزود: در این شب ها شاعران پیشکسوت و ذاکرانی همچون حاج علی انسانی، حاج غلامرضا سازگار، حبیب الله چایچیان، محمد علی مجاهدی، حجت الاسلام رضا جعفری، جواد حیدری، سیدمجید بنی فاطمه، حاج علی انسانی، یوسفعلی میرشکاک، سعید بیابانکی، سید حمیدرضا برقعی، حسین طاهری و امیرحسین مدرس حضور خواهند داشت.
محمد صمیمی مدیر دفتر ادبیات سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران نیز در این نشست گفت: «بر آستان اشک» براساس اهداف و استراتژی های سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران برگزار می شود.
صمیمی با اشاره به وضعیت نامناسب ادبیات در جامعه امروز افزود: بزرگان ما در گذشته هنگام سخن گفتن از ضرب المثل و شعر استفاده می کردند اما امروزه ارجاعات ادبی در سخنان محاوره کمتر شده و دیگر از ظرفیت های ادبیات استفاده نمی شود.
وی افزود: ادبیات در بهبود زندگی اقشار و آحاد مردم و سبک زندگی که دغدغه مقام معظم رهبری است، نقش مهمی را ایفا می کند.
مدیر دفتر ادبیات سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران با اشاره به ویژگی بازتابی ادبیات گفت: ادبیات کم هزینه ترین، مستقیم ترین و بومی ترین ویژگی فرهنگی ایران است که در ادبیات آیینی متجلی می شود و ادبیات هیچ کشوری به اندازه ادبیات ایران، متکامل تر و پیشرفته تر نیست.
وی گفت: ما در تلاش هستیم که در خدمت جامعه ایرانی و شهر تهران باشیم و هر کسی به ادبیات خدمت کند ما از آنان حمایت می کنیم.
سجاد نوروزی مدیر فرهنگسرای اندیشه نیز در این نشست با اشاره به جایگاه ویژه پیشواز از ماه محرم در ادبیات آیینی اظهار کرد: این شیوه از لحاظ ادبی شیوه مشخصی دارد و همواره مورد تاکید شاعران قرار گرفته و حس و حال خاص شاعران در این ماه متجلی می شود.
نوروزی گفت: شب های آیینی «برآستان اشک» یکی از ویژه ترین برنامه های آیینی است که براساس تاکید ریاست سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران بر برگزاری مراسم های فاخر مذهبی و دینی برگزار می شود.
وی افزود: در این برنامه «برآستان اشک» بعضی از اشعار برای نخستین بار خوانده می شوند و در پایان این 5شب کتابی از این اشعار منتشر خواهد شد.
مدیر فرهنگسرای اندیشه اظهار کرد: برگزاری مسابقه «عکس عاشورایی» و همایش نوگلان حسینی از دیگر برنامه های این فرهنگسرا در ماه محرم است.
تهرام/7245/1348
27/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]