واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: روز مباهله روز اثبات حقانیت نبوت و امامت شهرری - ایرنا - به مناسبت 24 ذی الحجه، روز مباهله حقانیت نبوت و امامت را به همه ادیان الهی اثبات کرد.
به گزارش ایرنا، " نجران " تنها منطقه مسیحی نشین حجاز بود که به عللی ساکنین آن از بت پرستی دست کشیده و به آیین نصرانی گرویده بودند و رسول اکرم (ص) در ابتدا ظهور اسلام به موازات مکاتبه با سران دولت های جهان و مراکز مذهبی، به منظور دعوت به اسلام نیز نامه ای به رهبر دینی آن دیار مرقوم فرمودند.
نمایندگان پیامبرگرامی اسلام پس از وارد به منطقه نجران نامه پیامبر(ص) را به رهبر مسیحیان دادند، که مضمون آن چنین بود: " به نام خدای ابراهیم و اسحاق و یعقوب از محمد فرستاده خدا به سوی اسقف نجران. خدای ابراهیم و اسحاق و یعقوب را حمد و ستایش می کنم و شما را از پرستش بندگان به پرستش خدا دعوت می کنم که از ولایت بندگان خدا خارج شوید و در ولایت خداوند وارد آیید و اگر دعوت مرا نپذیرفتید، باید به حکومت اسلامی مالیات و جزیه بپردازید. در غیر این صورت، به شما اعلام خطر خواهم کرد."
اسقف پس از قرائت نامه برای تصمیم گیری، شورایی مرکب از شخصیت های بارز مذهبی و غیر مذهبی تشکیل داد. یکی از افراد طرف مشورت " شرجیل " بود که به عقل و درایت و کاردانی معروفیت داشت.
وی گفت: ما مکرر از پیشوایان مذهبی خود شنیده ایم که روزی منصب نبوت از نسل اسحاق به فرزندان اسماعیل انتقال خواهد یافت و هیچ بعید نیست محمد که از اولاد اسماعیل است، همان پیغمبر موعود باشد. بعد از سخنان شرجیل، شورا نظر داد که گروهی به عنوان هیات نمایندگی نجران به مدینه برود تا از نزدیک با محمد(ص) تماس گرفته و دلایل نبوت او را مورد بررسی قرار دهد.
بدین ترتیب، هیاتی مرکب از شصت نفر به سوی مدینه رهسپارشدند که در راس آنها " ابوحارثه بن علقمه" حاکم نجران و دو پیشوای مذهبی دیگر به نام های عبدالمسیح و ایهم قرارداشت.
نجرانیان در حالی که لباس های فاخر بر تن داشتند وارد مدینه شدند و در مسجد به حضور پیغمبر اسلام(ص) آمدند. پیامبر با مشاهده هیات آنان از ایشان روی برگرداند.
چند روز به همین منوال گذشت تا آن که نجرانیان متوجه شدند با سر و وضعی که آنان دارند امکان گفت وگو با رسول الله وجود ندارد، لذا با لباسی ساده خدمت پیامبر رسیدند. طی جلساتی که با پیامبر اسلام داشتند با آن حضرت به بحث و مناظره پرداختند و علی رغم دلائل قوی و محکمی که پیامبر ارائه می فرمود، آنها همچنان به حقانیت آئین و اعتقادات خود پافشاری می کردند.
این امرسبب شد تا پیامبر براساس حکم پروردگار، آنان را به مباهله دعوت کند، که طرفین در پیشگاه خداوند لب به نفرین بگشایند و هر کدام که برحق نیستند و دروغ می گویند، به عذاب الهی گرفتار شوند. نصارا پذیرفتند و اجرای آن را به روز بعد موکول کردند.
بامداد روز بعد، اجتماعی عظیم از مردم مدینه در بیرون شهر دیده میشد و گروهی بی شمار برای تماشای مباهله جمع شدند. در آن حال مشاهده کردند که پیغمبر (ص) در حالی که کودکی را در آغوش داشته و دست کودک دیگری را در دست دارد به همراه بانو و مردی که پشت سرایشان حرکت می کردند، از راه رسیدند و محلی را برای مباهله درنظر گرفتند.
مسیحیان که از دور ناظر ورود رسول اکرم (ص) بودند، بر خلاف انتظار خود دیدند که آن حضرت با جمعیت کثیر نیامده و فقط یک مرد و یک زن و دو پسر با خود آورده است.
مسحیان پرسیدند که همراهان پیغمبر با او چه نسبتی دارند؟ گفته شد که اینان محبوب ترین مردم نزد رسول خدا هستند؛ یکی فاطمه دختر پیامبر و دیگری علی داماد و پسرعمش و آن دو پسر، فرزندان دختر او، حسن و حسین می باشند. اسقف اعظم نصرانی که متحیر شده بود، خطاب به جمعیت نصارا گفت: بنگرید که محمد چگونه با اطمینان تمام و ایمان راسخ به میدان آمده و بهترین عزیزان خود را برای اجرای مباهله به همراه آورده است! به خدا سوگند اگر او در این امر تردید و یا خوفی داشت، هرگزعزیزان خود را انتخاب نمی کرد.
من در چهره آنان معنویت و روحانیتی می یابم که اگر از خدا درخواست کنند، کوه ها را از جای خود حرکت خواهند داد. پس از مباهله با آنان برحذر باشید که عذاب و بلا دامن ما را خواهد گرفت. به دنبال آن، پیامی خدمت رسول اکرم(ص) فرستادند که از مباهله درگذر و تو خودت در میان ما حاکم باش و کار را با مصالحه خاتمه بفرماید، رسول اکرم(ص) با پیشنهاد آنها موافقت کرد و صلح نامه ای به خط امیرالمومنین علی(ع) و تعیین جزیه سبک و آسانی که سالیانه بپردازند، تنظیم و کار خاتمه یافت.
آیه مباهله در قرآن کریم: به آنها (نصارای نجران) بگو؛ بیایید ما فرزندان خود را دعوت می کنیم شما هم فرزندان خود را، ما زنان خویش را دعوت می نماییم شما هم زنان خود را، ما از نفوس خود دعوت می کنیم شما نیز از نفوس خود، آنگاه مباهله می کنیم و لعنت خدا را بر دروغگویان قرار می دهیم. (آیه 61 آل عمران)
/1724/687
27/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]