واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۷ مهر ۱۳۹۳ (۱۲:۱۶ب.ظ)
پيمانکاران پس از رشد توليد، با بانک ها تسويه مي کنند؛ ضرورت تامين منابع نقدينگي بنگاه هاي اقتصادي از بدهي دولت به بانک ها دولت بايد بازي برد-برد را براي تسويه حساب خود با بانک ها آغاز کند اما؛ بدهي هاي خود به بانک ها را براي نقدينگي واحدهاي توليدي اختصاص دهد و سپس پيمانکاران و بنگاه هاي توليدي بدهي هاي دولتي را با بانک ها تسويه کنند.
محمد قسيم عثماني، عضو کميسين برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شوراي اسلامي درخصوص بدهي هاي دولتي بانک ها و پيمانکاران به خبرنگار خبرگزاري موج اظهارکرد: با توجه به اينکه وضعيت نظام بانکداري کشور بيشتر به سمت سرمايه گذاري خود معطوف است، دولت نبايد بدهي هاي خود به بانک ها را مستقيما در اختيار بانک ها قرار دهد؛ بلکه بايد معادل بدهي هاي خود را به پيمانکارن و بنگاه هاي اقتصادي پرداخت کند و پس از رفع مشکلات نقدينگي بخش توليد، اين بدهي دولت به بانک ها از طريق پيمانکاران و بنگاه هاي خصوصي پرداخت شود.
وي ادامه داد: اگر اين موضوع پي گيري و اجرايي شود، مطمئنا يک بازي برد - برد را براي رشد توليد و همچنين تسويه حساب دولتي با بانک ها انجام داده ايم.
نماينده مردم بوکان در خانه ملت افزود: اما اگر از سوي ديگر اين منابع در ابتدا در اختيار خود بانک هاي طلبکار قرار گيرد، احتمال انحراف و سرمايه گذاري بانک ها در بخش هاي غيرتوليدي فراوان است و با احتياجي که امروز بخش هاي توليدي به تزريق نقدينگي دارند، روش ذکر شده معقولانه ترين راهکار است.
سخنگوي فراکسيون نمايندگان اهل سنت مجلس با تاکيد بر اينکه توليد کشور در رکود دست و پا مي زند، تاکيد کرد: بايد رکود و تورم در کنار يکديگر برطرف شود، دولت در ابتدا تمرکز خود را بر کاهش تورم تحميلي بر جامعه قرار داد زيرا اين تورم براي تمامي اقشار کشور به خصوص قشر ضعيف به شدت قابل لمس شده بود و به همين منظور تمام تلاش دولت براي کاهش تورم به کار گرفته شد.
عثماني به بسته اقتصادي دولت اشاره داشت و گفت: اميدواريم نسخه اقتصادي دولت بتواند درمانگر بيماري هاي باشد که امروز اقتصاد را به سمت فلج کردن پيش برده است؛ دولت بايد همان طور که به عدم رشد شاخص تورم توجه مي کند، خروج از رکود را هم در دستور کار خود قرار دهد.
عضو کميسيون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شوراي اسلامي گفت: اينکه براي خروج از رکود تنها يک گام برداشته شود و منتظر باشيم که خروج برطرف شود، اين راهکار مناسبي نيست؛ بلکه دولت بايد گام هاي متوالي و اثربخشي را براي خروج از رکود طراحي و به مرحله اجرا در بياورد.
وي در پايان خاطرنشان کرد: دولت بايد به اين نکته نيز توجه ويژه داشته باشد که اکثر راه هايي که براي جلوگيري از تورم در دستورکار خود قرار داده است، به موازات آن راه افزايش شاخص رکود را مي گشايد که درمان اين موضوع بسيار دشوار تر و هزينه هاي تحميلي آن بر جامعه بسيار سنگين تر است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]