واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت استان تهران مطرح کرد
روانسازی گردش مالی کشور با چک الکترونیکی / بانکها با دریافت بهره اضافی نیازی به دریافت کارمزد ندارند
مرتضوی گفت: مطمئناًً راهاندازی سیستم چک الکترونیکی موجب کمک به تولید است، زیرا همه ابزارهای مدرن مالی و بانکی کمک بزرگی به بهبود فضای کسب و کار و روانسازی گردش مالی کشور و در نتیجه رشد تولید خواهد کرد.
محمدرضا مرتضوی دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت استان تهران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران در خصوص مشکلات تولید با سیستم بانکی گفت: یکی از مهمترین مشکلات ما این است که متاسفانه با اقدامات غلطی همچون گران تمام شدن تولید با دخالتهای بیمورد در فضای کسب و کار، با بالا بودن نرخ هزینههای مالی، دریافت مالیات بر ارزش افزوده از تولیدات به جای دریافت از توزیع کننده و ... تولید را از صرفه اقتصادی انداختهایم و حال از بانکها که کل برنامه ریزی آنها بر اساس سوددهی است، بخواهیم به تولیدی که به دلیل سوء مدیریت در بخشهای اقتصادی دچار عدم صرفه اقتصادی است منابع پولی بدهد، انتظار غلطی است.
وی افزود: بزرگترین مشکل را باید در جایی جستجو کنیم که ما (تولیدکنندگان) و سیستم بانکی با دخالتهای بیمورد اقتصادی، تولید را از صرفه اقتصادی انداختهایم و مطمئناً اگر تولید به صرفه نباشد، هیچ بنگاهی حاضر به سرمایهگذاری نیست مگر اینکه دستوری برای انجام این اقدام باشد و طبق اطلاعاتی که من دارم بانکها از بسیاری از این موضوعات دستوری برای اختصاص منابع تبعیت نمیکنند.
باید تولید را سودآور کنیم
دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت استان تهران با بیان اینکه باید تولید را سودآور کنیم، اظهار داشت: اقدام نخست ما باید سودآورکردن تولید با اختصاص منابع خاص بانکی و افزایش بهرهوری باشد، که خیلی به آن توجه نشده است.
وی در ادامه افزود: به همین دلیل اولین چیزی که دولت به آن توجه کرد، توقف نرخ تورم، سپس اصلاح اختصاص منابع کافی به تولید است که دولت به کمک بانک مرکزی سعی در حل این مشکلات دارد، اما راه خروج از این بنبست رسیدن به تولید با صرفه اقتصادی، افزایش بهرهوری برای بهبود کیفیت و کاهش قیمت است که اگر این اتفاقات در کشور صورت نگیرد، حتی با منابع دستوری بانکی هم نمیتوان تولید خوبی داشت.
ابزارهای مدرن موجب بهبود فضای کسب و کار
محمدرضا مرتضوی در ادامه این گفتگو در خصوص راهاندازی سیسم چک الکترونیکی و کمک به تولید، گفت: مطمئناًً راهاندازی این سیستم موجب کمک به تولید خواهد شد، زیرا همه ابزارهای مدرن مالی و بانکی موجب کمک بزرگی به بهبود فضای کسب و کار و روانسازی گردش مالی کشور و در نتیجه رشد تولید خواهد کرد.
وی افزود: ما باید از سایر منابع مالی از جمله گشایش اعتبار اسنادی داخلی، خریدهای دیداری و اختصاص خطوط اعتباری در بانکها را راهاندازی کنیم.
با دریافت کارمزد موافقم
محمدرضا مرتضوی دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت استان تهران در خصوص دریافت کارمزد از پذیرندههای دستگاههای کارتخوان گفت: نظر من در این خصوص مثبت است، زیرا در همه جای دنیا برای خدمات بانکی کارمزد مناسبی را در نظر میگیرند و اگر ما بانکها را مجبور کنیم که همه عملیات بانکی را به صورت رایگان ارایه کنند، اصلا کار کارشناسی نیست، اما از طرفی باید با ساختار و منطق ایران همخوانی داشته و مشخص شود که چه کسی و چه میزانی باید برای این خدمات کارمزد پرداخت کند.
وی در ادامه اظهار داشت: اصولاً هیچ یک از عملیات بانکی در هیچ کجای دنیا رایگان نیست.
اما از سویی دیگر بانکهای ما با دریافت بهره اضافی که به دلیل نرخ باز توزیع پول از مردم میگیرند دیگر نیازی به دریافت کارمزد این تراکنشها ندارند.
مرتضوی افزود: اما هر عملیات بانکی یک کارمزد و هزینه مشخصی دارد که باید بر اساس یک منطق درست از سوی بانک مرکزی تعیین شود که مطمئناً موجب بهبود و سالم سازی سیستم بانکی و اقتصاد ما خواهد شد.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]