تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):هرچیز بهاری دارد و بهار قرآن ماه رمضان است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843538084




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تندیس حکیم خیام نیشابوری با حضور معاون رییس جمهوری رونمایی شد


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تندیس حکیم خیام نیشابوری با حضور معاون رییس جمهوری رونمایی شد مشهد- ایرنا- تندیس حکیم عمر خیام نیشابوری روز شنبه با حضور "مسعود سلطانی فر" معاون رییس جمهوری و شماری از مدیران و مسوولان میراث فرهنگی خراسان رضوی در نیشابور رونمایی شد.


مدیر عامل سازمان فرهنگی و ورزشی شهرداری نیشابور در حاشیه این مراسم به خبرنگار ایرنا گفت: تندیس حکیم عمر خیام نیشابوری توسط استاد "حسین نعیمی" در مدت چهار سال طراحی و ساخته شده است.
ناصر نبی زاده افزود: هزینه ساخت این تندیس چهار میلیارد ریال می باشد که از سوی شهرداری تهران به عنوان هدیه پرداخت شده است.
وی ارتفاع تندیس خیام را دو و نیم متر عنوان کرد و گفت: جنس این تندیس به طور کامل از سنگ مرمر بوده و در طراحی آن از نمادهای ریاضی به کار رفته است.
به گفته وی، تندیس خیام در حوالی پروژه در دست احداث افلاک نمای نیشابور که بزرگترین افلاک نمای جهان به شمار می رود، نصب شده است.
نبی زاده در پایان خاطر نشان کرد: استاد نعیمی تاکنون سه تندیس خیام شبیه به هم را ساخته که دو اثر از این تندیس ها در شهرهای منهتن آمریکا و مسکو قرار دارد.
حکیم ˈعمر بن ابراهیم خیام نیشابوریˈ بزرگ اندیشمند ایران، شاعر، ریاضی دان، منجم و فیلسوفی از خطه نیشابور خراسان رضوی است که آوازه اش از قلمرو پارسی زبانان فراتر رفته و پس از گذشت قرنها هنوز جای خود را در قلب و ذهن شعردوستان جهان حفظ کرده است.
خیام در سال 427 خورشیدی در نیشابور خراسان بزرگ متولد شد و دوران زندگی وی مربوط به قرن پنجم تا اوایل قرن ششم هجری (432 هجری قمری) و در زمان زمامداری سلجوقیان می باشد.
خیام را به عنوان فیلسوف و شاعر در جهان می شناسند که رباعیات وی به چند زبان ترجمه شده است اما در ایران بیشتر وی را به علت دانش و تبحرش در ریاضیات و نجوم می ستایند.
وی دروس مقدماتی از جمله فارسی، خواندن قرآن، عربی، حساب، احکام فقهی را در نیشابور آموخت، سپس در محضر استاد خواجه ˈابوالحسن انباریˈ مبانی و اصول هندسه و ریاضیات را فراگرفت و برای تحصیل علوم حکمت، عرفان، اخلاق و تکمیل معلومات قرآنی به مکتب ˈامام موفق نیشابوریˈ رفت تا از دانش و اخلاق مهذب وی بهره گیرد.
خیام توانست در جوانی در فلسفه و ریاضیات تبحر یابد و پس از گذراندن دروس مختلف به قصد فراگیری بیشتر علوم در سال 461 هجری نیشابور را ترک کرد و به سمرقند رفت و در آنجا تحت حمایت ابوطاهر قاضی در بخش جبر به مطالعه پرداخت که تالیفاتی نیز در این زمینه دارد.
وی پس از سمرقند به اصفهان رفت و طی 18 سال اقامت در این شهر در رصدخانه ای که به دستور ملکشاه تاسیس شده بود به انجام تحقیقات نجومی پرداخت.
به دلیل آشوب ها و درگیری های بین بازماندگان ملکشاه بر سر سلطنت، مسائل علمی و فرهنگی که قبلا از اهمیت خاصی برخوردار بود به فراموشی سپرده شد و عدم توجه به امور علمی و دانشمندان و رصدخانه، خیام را بر آن داشت که اصفهان را به قصد خراسان ترک کند.
خیام باقی عمر خود را در شهرهای مهم خراسان بویژه مرو که محل زمامداری پسر سوم ملکشاه بود، گذراند، در آن زمان مرو یکی از مراکز مهم علمی و فرهنگی دنیا به شمار می رفت و دانشمندان بسیار در آن حضور داشتند و بیشتر کارهای علمی این دانشمند پس از مراجعت از اصفهان در این شهر انجام گرفت.
خیام فیلسوف بزرگی است و فلسفه وی هیچوقت تازگی خود را از دست نخواهد داد، وی در نتیجه مشاهدات و تحقیقات خود به این حقیقت دست می یابد که فهم بشر محدود است و قدرت ایزد متعال بی انتها.
رباعیات خیام نیز از نظر فلسفی، آنچنان عمیق و پر مغز و گویاست که براستی حیرت انگیز می باشد، اسرار ازل، راز وجود آفرینش، معمای هستی و مواردی از این دست از جمله مسائل فلسفی است که فکر خیام را در اشعارش به خود مشغول ساخته است.
رباعی کوچکترین وزن شعری است که انعکاس فکر شاعر را تمام و کمال می رساند، خیام در سروده هایش، رباعی را به نهایت درجه اعتبار و اهمیت رسانیده و این وزن مختصر را انتخاب کرده و افکار خویش را در نهایت زبردستی در آن گنجانیده است.
رباعیات خیام به قدری ساده، طبیعی و ادبی گفته شده که هر فرد را شیفته آهنگ و تشبیهات قشنگ خود می کند.
رباعیات وی که از بهترین نمونه های شعر فارسی به شمار می رود، در جهان شهرت داشته و به زبان های مختلف نیز ترجمه شده است.
علت عمده شهرت جهانی خیام طی دو قرن اخیر نتیجه رباعیات دل انگیز اوست که نخستین بار توسط ˈفیتز جرالدˈ به انگلیسی ترجمه و در دسترس جهانیان قرار گرفت و نام او را در ردیف چهار شاعر بزرگ جهان یعنی هومر، شکسپیر، دانته و گوته قرار داد.
خیام منجم بود و تقویم امروز ایرانی، حاصل محاسباتی است که او و عده ای از دانشمندان دیگر در زمان ملکشاه سلجوقی انجام دادند که ˈتقویم جلالیˈ خوانده می شود، وی در باب چگونگی محاسبات نجومی خود رساله ای نیز نوشته است.
شهرت خیام در زمان خودش به خاطر کارهای وی در ریاضیات بود، او پایه گذار هندسه تحلیلی است و در هندسه و جبر به موفقیت های بزرگی دست یافت که حل معادلات جبری به روش هندسی، معرفی روشی برای حل معادلات درجه سوم و چند معادله از درجات بالاتر و روش ترسیم مقاطع مخروطی از جمله اینهاست.
خیام تا آخر عمر و لحظه وداع از زندگی یک معتقد مذهبی بود و اندیشمندان وی را انسانی معتقد به حکومت دینی می دانند که مدیریت جامعه را در دست افرادی لایق و تابع امر الهی می خواهد.
خیام سرانجام در سال 1123 میلادی در نیشابور چشم از جهان فروبست و در همان شهر به خاک سپرده شد.
آرامگاه وی در نیشابور اینک پذیرای خیل گردشگران و هنردوستان می باشد.
/522/7487


26/07/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن