واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون رییس جمهوری: عدم تعادل جنسیتی از مشخصه های بارز بازار کار ایران است مشهد - ایرنا - معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده گفت: عدم تعادل جنسیتی از مشخصه های بارز بازار کار ایران است و علی رغم تمام پیشرفت ها در حوزه زنان همچنان تعادلی از این جهت در بازار کار دیده نمی شود.
شهیندخت مولاوردی روز چهارشنبه در گردهمایی مشاورین امور بانوان دستگاه های تابعه و ادارات کل استان های وزارت راه و شهرسازی در مشهد افزود : طی این سال ها شاهد پیشرفت هایی در حوزه آموزش زنان و رفع شکاف آموزش دختران و پسران، افزایش چشمگیر دانشجویان و دانش آموختگان دختر هستیم، اما تعادلی در بازار کار ایجاد نشده است.
وی عنوان کرد : به منظور ایجاد این تعادل توجه به ترکیب جنسیتی عرضه نیروی کار که در برنامه توسعه چهارم کشور هم مورد توجه قرار گرفته از جمله راهکارهای خروج از این وضعیت است.
مولاوردی افزود : از سویی در جامعه ما نظام رفاهی از جمله بیمه اشتغال محور است و زنان عملا برای برخورداری از این نظام رفاهی وابسته به مردان هستند زیرا در بازار کار نقش چندانی ندارند.
معاون رئیس جمهوری ادامه داد: در واقع با وجود همه تحولات سال های اخیر در حوزه زنان، بازار کار ایران تمایل مردانه دارد و نیروی کار اقتصادی زنان حاشیه ای محسوب می شود.
وی گفت : نمونه این امر تعداد نمایندگان زن حاضر در مجلس شورای اسلامی است که از 290 نماینده عضو مجلس فقط 9 نفر زن هستند.
وی ادامه داد : در این میان طی چند دهه اخیر زنان به تدریج حضور خود را در عرصه های اجتماعی افزایش داده اند اما همواره در برابر زنان در تمامی جوامع و کشورها موانعی وجود دارد که باید رفع شود و اقدامات زیادی نیاز است تا از توانمندی های این قشر بهره گرفته شود.
وی تصریح کرد : در عصر حاضر وضعیت زنان یکی از ملاک های اصلی ارزیابی سطح توسعه انسانی جوامع است که طیف گسترده ای از شاخص ها را در درون خود دارد .
وی با تاکید بر اینکه در توسعه پایدار یک جامعه باید همه گروه های اجتماعی مشارکت داشته باشند، گفت : در تحقق این توسعه زنان و نیروی بالقوه آنان عاملی بسیار مهم است که در کشورهای در حال توسعه نادیده گرفته شده است.
مولاوردی با اشاره به بحث توانمندسازی جنسیتی عنوان کرد : در دهه اخیر میزان پیشرفت زنان در عرصه ها و شاخص های مختلف در کشور ما یکسان نبوده است.
وی توضیح داد : بویژه در شاخص متغیر جنسیتی توسعه متوازنی را شاهد نبوده ایم چنانکه نسبت مدیران زن به کل مدیران جامعه از جمله مواردی است که در این توسعه متوازن جنسیتی موثر است که ما در این زمینه آمار خیلی خوبی نداریم.
مولاوردی ادامه داد : واقعیت این است که بر اساس تحقیقات بانک جهانی دولت ها با مشارکت فعال زنان رشد اقتصادی بیشتری را کسب می کنند که خود به مفهوم استفاده بهینه از نیروی کار است .
وی تصریح کرد : سرمایه انسانی محور توسعه پایدار است و با هیچ قیمتی قابل خریداری نیست و هنر کشورها در آن است که چگونه از این منابع بویژه در حوزه بانوان در توسعه کشور بهره گیرند.
مولاوردی تاکید کرد : باید در تدوین برنامه توسعه ششم کشور و تمامی برنامه های توسعه ای و اجرایی این واقعیت را مورد توجه ویژه قرار دهیم.
وی گفت : اگر قرار است در سال1404 کشوری توسعه یافته در سطح منطقه و بین المللی داشته باشیم ناگزیر از تغییر رویکرد از اقتصاد محور به اقتصادی دانش بنیان هستیم که زن و مرد نمی شناسند.
مولاوردی افزود : در واقع زمانی تداوم و رشد توسعه را خواهیم داشت که زن و مرد در کنار هم حضور داشته باشند و تا زمانی که زنان از این گردونه خارج و یا در حاشیه قرار داده شوند این توسعه دست نیافتنی خواهد بود.
پنجمین همایش دو روزه سراسری مشاوران امور بانوان دستگاههای تابعه و ادارات کل استان های وزارت راه و شهرسازی امروز چهارشنبه در مشهد آغاز شد.
2713/522 /1596
23/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]