واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ مهر ۱۳۹۳ (۱۶:۴۵ب.ظ)
با ميزباني شهرداري کرمانشاه برگزار شد نشست تخصصي فني و شهر سازي شهرداري کلان شهرهاي کشور بيست و ششمين نشست تخصصي فني و شهر سازي شهرداري کلانشهرهاي کشور با ميزباني شهرداري کرمانشاه در هتل پارسيان اين شهر برگزار شد
به گزارش خبرگزاري موج کرمانشاه؛ در اين نشست دو روزه که با حضور معاونين و کارشناسان فني و شهرسازي 14 کلانشهر کشور برگزار شد، رئيس شوراي اسلامي شهر کرمانشاه ضمن خير مقدم به ميهمانان شرکت کننده در نشست گفت: کرمانشاه شهر پرافتخاري است که در طول دوران 8 ساله دفاع مقدس، بيش از 1200 بار مورد حمله بمباران و موشکباران دشمن قرار گرفت و تقديم 9 هزار و 800 شهيد، 18 هزارجانباز و 20 هزار آزاده در راه دفاع از آستان ميهن اسلامي برگ زريني بر افتخارات خود افزود.
سالار احمدزاده گفت: خدمات بسيار ارزنده اي در دوران سازندگي و عمران، با دستان توانمند مديران، مهندسان و خادمان کرمانشاه صورت گرفت.
وي به عدالت پروري و توسعه مناطق شهري کرمانشاه از 6 به 8 منطقه و انجام اقدامات فرهنگي اشاره کرد و افزود: بهره برداري از 4 فرهنگسرا و اجراي دوفرهنگسراي ديگر تا پايان سال، اجراي پروژه قطارشهري، اجراي دو پروژه مهم بازيافت پسماندهاي شهري و خانگي و بازيافت نخاله هاي ساختماني که براي اولين بار در کشور به وسيله دکتر هايده شيرزادي شيرزن گيلانغربي در کرمانشاه به اجرا درآمد، اجراي طرح جهادي در مناطق مختلف شهر کرمانشاه و رفع مشکل عدم آسفالت در بسياري از نقاط شهر کرمانشاه با مديريت جهادي دکتر قرباني شهردار کرمانشاه و همکاران پرتلاشش و انجام اقدامات عمران شهري براي 4 روستاي ملحق شده به شهر کرمانشاه، همکاري با شرکتهاي آبفا آب منطقه اي براي ساماندهي آبشوران از جمله اقدامات مؤثري بوده است که در شهرداري کرمانشاه انجام شده يا در حال انجام است.
در اين نشست معاون فني و شهرسازي شهرداري کرمانشاه نيز طي سخناني به توصيف شهر زيبا پرداخت و تأکيد کرد: در يک شهر زيبا که هدف شهرسازي است، شهروندان، خود ضمن حفظ آزاديهاي فردي و احترام به قوانين بر فعاليتهاي يکديگر نظارت مي کنند.
خانم مهندس جوشقاني با اشاره به مساحت 10 هزار هکتاري شهر کرمانشاه که بالغ بر 850 هزار سکنه را در خود جاي داده است گفت: طرح جامع شهر کرمانشاه در سال 1382 به تصويب شوراي عالي معماري و شهرسازي رسيده و در سال 1387 نيز طرح تفضيلي شهر با لحاظ 5 پاره شهر و با رويکردهاي متفاوت تصويب شد.
وي افزود: هم اکنون نيز طرح جامع بازنگري شهر کرمانشاه در دست اقدام است.
جوشقاني با بيان اينکه يک هزار و 228 هکتار از مساحت شهر کرمانشاه را بافت فرسوده تشکيل مي دهد تأکيد کرد: يکي از دغدغه هاي مديريت شهري کرمانشاه تسريع در بهسازي و نوسازي بافت فرسوده است و در اين رابطه تأمل ويژه اي براي تهيه طرح تفضيلي و مطالعات اين بافت ها نيز انجام شده است.
وي از تبديل مناطق شهرداري از 6 به 8 منطقه و افزايش سرانه فضاي سبز به ميانگين مطلوب سرانه فضاي سبز شهري کشور، احداث تقاطع هاي متعدد در سالهاي اخير به عنوان نشانه اي از تلاش مؤثر مسئولان شهري و تعامل مناسب بين شهرداري و شوراي شهر براي توسعه همه جانبه شهر ياد کرد.
در ادامه مهندس بهادري عضو دبيرخانه نشست هاي تخصصي فني و شهرسازي کلانشهرهاي کشور نيز به ايراد سخن پرداخت و با اشاره به اينکه 15 سال از برگزاري اولين دور اين نشست تخصصي ميگذرد گفت: باتوجه به روند شهرنشيني و رشد شتابان آن و تمرکز جمعيت در شهرهاي بزرگ، پيگيري مباحث مختلف مبتلا به شهرها در اين نشست هاي ادواري باعث شده است تا نگاهي جديدي در اداره امور شهرها داشته باشيم.
وي هدف عمده برگزاري چنين نشستهايي را بررسي مسائل و مشکلات کلانشهرها در حوزه معماري و شهرسازي و تبادل نظر و تجربيات و ارائه راهکارهاي مناسب در جهت حل مسائل دانست و افزود: نتايج ارزنده اي تاکنون حاصل اين نشستها بوده و جايگاه دبيرخانه کلانشهرها در تدوين قوانين و همکاري با مجلس شوراي اسلامي و وزارتخانه هاي مرتبط به گونه اي بوده که توانسته است همکاريهاي مشورتي فني و علمي با اين نهادها داشته باشد.
وي تصريح کرد: مديريت متمرکز و يکپارچه شهري از ضرورتهاي اداره امور شهرهاست که بايد به آن پرداخته شود و پيش نويس قانون جامع مديريت واحد درحال بررسي است.
بهادري، ساماندهي حاشيه نشيني و اسکان غيررسمي، نوسازي و بهسازي بافت فرسوده، تحقق شهرداري الکترونيک، برون سپاري خدمات به بخش خصوصي، اجراي طرح هاي کيفي به جاي کمي و توجه به سيما و منظر شهري، مناسب سازي عبور و مرور شهروندان، نورپردازي و مبلمان شهري، فراهم آوردن رفاه و آسايش مردم در شهر و تحقق پذيري اهداف طرحهاي راهبردي جامع و تفضيلي و تهيه طرحهاي آينده نگر را از اهداف نشستهاي تخصصي فني و شهرسازي کلانشهرهاي کشور برشمرد.
در ادامه دکتر بيژن کلهرنيا استاد شهرسازي دانشگاه رازي کرمانشاه با بيان اينکه شهرسازي بنياد و اساس توسعه است. از فقدان قوانين و مقررات شهرسازي به عنوان ضعف و مشکل اصلي نظام شهرسازي در ايران ياد کرد و گفت: قانون جامع مديريت که اکنون در دست تدوين و جاي خوشحالي است بايد بعد از قوانين جامع شهرسازي تهيه مي شد نه قبل از آن.
قوانين شهرسازي ما پاره هايي از مصوبات موضوعي هستند که به اقتضاي شرايط گردهم آمده اند و مجموعه اي متواتر و داراي يک پيکره و جسم منسجمي را تشکيل نمي دهند و در نظام مهندسي ايران نيز هنوز آيين نامه شهرسازي نداريم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]