تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هيچ دعايى زودتر از دعايى كه انسان در غياب كسى مى كند، مستجاب نمى شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1848505271




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گفت‌وگوی تفصیلی فارس با کارگردان نمایش موزیکال «آرایشگر» موسیقی‌تئاتر مشهد پیشگام سایر شهرهای کشور/هزینه بالای آهنگسازی سبب بی‌رغبتی تولید نمایش موزیکال می‌شود


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گفت‌وگوی تفصیلی فارس با کارگردان نمایش موزیکال «آرایشگر»
موسیقی‌تئاتر مشهد پیشگام سایر شهرهای کشور/هزینه بالای آهنگسازی سبب بی‌رغبتی تولید نمایش موزیکال می‌شود
کارگردان نمایش موزیکال «آرایشگر» گفت: با اینکه مشهد، کلان‌شهری مذهبی است اما با قاطعیت می‌توان به پیشرو بودن موسیقی تئاتر در آن به‌ویژه در بخش مقامی و سنتی از سایر شهرهای کشور اشاره کرد.

خبرگزاری فارس: موسیقی‌تئاتر مشهد پیشگام سایر شهرهای کشور/هزینه بالای آهنگسازی سبب بی‌رغبتی تولید نمایش موزیکال می‌شود



به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، نمایش موزیکال « آرایشگر» در سالن اصلی تئاتر شهر در حالی اجرای خود را آغاز کرد که استفاده از شیوه موزیکال با اینکه در پایتخت از سال 84 در نمایش‌ها مد نظر قرار گرفته است اما در پایتخت معنوی کشور به دلیل شرایط و محدودیت‌های مذهبی، به غیر از نمایش موزیکال «طبیب اجباری»، تاکنون اجرایی برگزار نشده بود. بنابراین به سراغ محمدحسن نیازی، کارگردان و بازیگر نقش اول این نمایش رفتیم تا اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب کنیم. فارس: ضمن ادب و احترام و به عنوان نخستین سوال، چگونه با فضای موزیکال تئاتر آشنا شدید؟ من از 18 سالگی، تئاتر را با فعالیت در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در قالب گویندگی در نمایش‌های عروسکی آغاز کردم و پس از تجربه چند اثر کودک، آرام آرام وارد تئاتر حرفه‌ای شدم، البته در دوران دانشکده، کمی از تئاتر فاصله گرفتم و به موسیقی، آهنگسازی و آواز روی آوردم. در حال حاضر نیز در گروه‌های موسیقی‌ همچون موسیقی مقامی «چرای» خراسان (که شهرت زیادی دارد) همکاری خود را ادامه می‌دهم و پس از گذراندن دوره‌هایی در تهران، در حوزه آهنگسازی تئاتر نیز فعالیت خود را گسترش دادم تا اینکه آذر ماه سال گذشته تصمیم گرفتم با گروه دانشجویی تئاتر با نمایشنامه موزیکال «آرایشگر» برای حضور در جشنواره دانشجویی که اردیبهشت امسال برگزار شد، آماده کنم.  

  *نبود ترجمه نمایشنامه مشهور «آرایشگر» فارس: آیا این نمایشنامه موزیکال، از ابتدا قابلیت تلفیق موسیقی و آواز را داشت؟ در حقیقت نمایش «آرایشگر» توسط تیم برتون کارگردان و بازیگر مطرح جهان در سال 2007 به صورت فیلم سینمایی ساخته شده است که از شیوه موزیکال در آن استفاده شده بود، واقعیت این است که تاکنون این فیلم را با هیچ  مرجع ترجمه‌ای  ندیدم و تنها دارای زیرنویس فارسی است، وقتی قرار شد نمایشی را برای جشنواره دانشجویی آماده کنیم من به یاد این اثر افتادم زیرا هم فیلمنامه و داستانش را دوست داشتم و هم چند بار در تهران نمایش موزیکال دیده بودم و دلم می‌خواست این شیوه را در تئاتر تجربه کنم. وقتی قرار شد این نمایش را اجرا کنیم، سهند خیرآبادی به فکر ترجمه آن افتاد اما پس از تحقیق و پژوهش‌های مختلف به این نتیجه رسیدیم که این اثر را تالیف کنیم و به شکلی درآوریم که هم مخاطب پسند ایرانی باشد و هم با فرهنگ ایرانی اسلامی و موسیقی‌های معروف خراسان رضوی در قالب تلفیقی از سنتی و کلاسیک هماهنگ باشد. فارس: با توجه به اینکه نمایش‌های موزیکال در مشهد، تاکنون اجرا نشده بود آیا نگرانی از استقبال اندک مخاطب نداشتید؟ البته ما این نمایش را برای جشنواره تئاتر دانشجویی کشور که اردیبهشت ماه امسال برگزار شد آماده کردیم و با توجه به استقبال‌هایی که از سوی مردم در تهران برای نمایش‌های موزیکال می‌شود هیچ‌گونه نگرانی برای این امر نداشتیم. علاوه بر این معتقدم که تفاوت می‌تواند جذاب باشد. البته اجرای این گونه آثار در مشهد به علت محدودیت‌های ویژه مانند گرایش کمتر شهروندان مشهدی به تماشای تئاتر شاید در نگاه اول، کمی نگران کننده باشد اما خوشبختانه با وجود برخی از مشکلاتی که پشت سر گذاشتیم (همچون اصلاح اثر)  موفق شدیم در طول شب‌های اجرا در مشهد با استقبال فراوانی روبه رو شویم.

فارس: به نظر می‌رسد یکی از نقاط ضعف این اثر، هماهنگ نبودن موسیقی با صدای بازیگران از ابتدا تا اواسط آن باشد که این امر سبب شده صدای موسیقی بیشتر از صدا و دیالوگ بازیگران به گوش تماشاگران برسد، آیا این موضوع را قبول دارید؟ تا حدودی حق با شماست، گرچه در اجرای نمایش اول این امر کمی طبیعی است، در حقیقت برای نخستین بار دو نمایش در ساعت‌های 18 و 20 در سالن اصلی تئاتر شهر اجرا شد که این امر سبب شده بود گروه ما که ساعت 19 و 30 دقیقه سالن را تحویل می‌گرفت بازیگران نتوانند در ابتدا با موسیقی و صدابردار هماهنگ باشند، از سوی دیگر حتی ظهر هم به علت شرایط سالن اصلی نمی‌توانستیم صدابردار و بازیگران را به همراه سایر گروه آفیش کنیم تا تمرینات لازم را انجام دهیم، متاسفانه سالن نمایش را نیز 10 ساعت قبل از اجرا در روز اول، تحویل گرفتیم و این امر سبب شد تا تمرینات خود را در فضایی نامناسب انجام دهیم در حالی که نمایشی با این حجم بالا نیازمند تمرین بیشتر در خود سالن است زیرا هماهنگی بازیگران با موسیقی و صدابردار را بسیار نیاز دارد. 

* «آرایشگر» نمایش برگزیده در بخش موسیقی جشنواره دانشجویی کشور فارس: با توجه به حجم بالای این نوع نمایش‌ها به‌ویژه در حوزه کارگردانی، چگونه شد که نقش اصلی (بنجامین بارکر) نمایش «آرایشگر» را نیز شما بازی کردید؟ در سال گذشته، با شروع تمرینات، ما زمان کمی برای تمرین و رساندن گروه نمایش به جشنواره دانشجویی را داشتیم، بنابراین برای بازیگر این نقش نیازمند فردی بودیم که هم تجربه بازیگری و خوانندگی داشته باشد و در آن مدت کوتاه با چند نفر هم صحبت کرده و تست گرفتیم اما متاسفانه موفق نشدیم فرد مناسبی را پیدا کنیم بنابراین از آنجا که من چندین بار فیلم «آرایشگر» را دیده بودم و این نقش را کاملا می‌شناختم (علاوه بر این تجربه گویندگی و آهنگسازی دارم) تصمیم گرفتم آن را بازی کنم، البته خوشبختانه با وجود مشکلاتی همچون نبود فضای مناسب برای تمرین، در جشنواره دانشجویی امسال، میلاد قنبری و بنده در بخش موسیقی برگزیده شدیم. فارس: در تئاترهای مختلف، آهنگسازی از چه جایگاهی برخوردار است؟ آهنگسازی در تئاتر به این علت که به عنوان اهرمی برای ریتم اثر مورد استفاده قرار می گیرد، جایگاه ویژه‌ای دارد اما متاسفانه در کشور به‌ویژه مشهد، برخی از کارگردانان به دلیل هزینه‌های بالای آهنگسازی، از پرداخت هزینه بالا در راستای کیفیت مناسب موسیقی خودداری می‌کنند و از سوی دیگر آهنگسازان نیز به علت نبود کار مجبور می‌شوند تن به دریافت هزینه‌های کمتر شوند تا بیکار نمانند. گرچه برخی از تئاترهای ویژه نیازمند آهنگسازی ویژه خود هستند اما به علت نبود سرمایه‌گذاری کارگردانان در موسیقی اثر خود، این گروه از نمایش‌ها که می‌تواند به عنوان آثار فاخر تولید شود، ارزش خود را از دست می‌دهد. فارس: در حال حاضر، جایگاه آهنگسازی و موسیقی تئاتر در خراسان رضوی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ بسیار عالی است و به جرأت می‌توان گفت که موسیقی تئاترهای مشهد در کشور پیشرو است زیرا ما پیشینه بسیار طولانی در موسیقی به‌ویژه سنتی و مقامی داریم، علاوه بر این آهنگسازان بسیار خوبی همچون آقایان حسنی، خرسند، مرتضی روحی در مشهد حضور دارند.

*آهنگسازی و موسیقی عنصر مکمل در فیلم یا تئاتر فارس: آهنگسازی برای یک فیلم با یک تئاتر تا چه اندازه تفاوت دارد؟ در هردو مورد موسیقی یک عنصر مکمل محسوب می‌شود اما در مقیاس مدیوم با هم متفاوت هستند، در حقیقت نباید موسیقی از اثر تولید شده مستقل باشد به طوری که تماشاگر تنها موسیقی را شاهد باشد به نظر من زمانی اثر تولید شده هنری قابلیت جذب مخاطب را دارد که همه بخش‌ها با هم هماهنگ بوده و به صورت کامل در نظر مخاطب بیاید. به نظر من اگر شهروندان بیشتر با این نوع نمایش‌ها آشنا شوند ما هنرمندان از طریق تلفیق موسیقی‌های فاخر ایرانی اسلامی با هنر برخاسته از فرهنگ دینی کشور خود می‌توانیم، نسل جوان را از شبکه‌های ماهواره‌ای دور کرده و جریان‌سازی فرهنگی برای آنها داشته باشیم تا تاثیرگذاری بهتری برای جوانان وجود داشته باشد. ................................... گفت‌وگو: مهدیه قمری ................................... انتهای پیام/70005/ق40

93/07/22 - 14:14





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن