واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون وزیر کشور بر داشتن برنامه اجرایی در مواقع بروز بحران تاکید کرد تهران بزرگ - ایرنا - معاون وزیر کشور و رییس سازمان مدیریت بحران با بیان اینکه باید برای جلوگیری از تبعات پس از بروز حوادث و بلایای طبیعی برنامه ریزی کنیم، بر داشتن برنامه اجرایی در زمان بحران تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، "اسماعیل نجار" در مراسم افتتاحیه جشنواره شهر و شهروند آماده که روز شنبه در برج میلاد برگزار شد، تصریح کرد: با پشت سر گذاشتن بلایای طبیعی باید حوادث را مرور کرده و نقاط قوت و ضعف موجود، به منظور افزایش میزان آمادگی برای مقابله با حوادث را به دقت مورد بررسی و ارزیابی قرار دهیم.
رییس سازمان مدیریت بحران با بیان اینکه ایران یکی از 10 کشور حادثه خیز دنیاست، خاطر نشان کرد: کشور ایران از هر 45 حادثه روی داده در دنیا در 35 حادثه در معرض خطر قرار می گیرد که متاسفانه آمادگی لازم برای مقابله با این حوادث و کاهش خسارت های ناشی از آن نیز وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه ایران به لحاظ وقوع حوادث در سطح جهان جایگاه ششم و در آسیا جایگاه چهارم را دارد، اظهار کرد: باید تلاش کنیم با کاهش آسیب ها، خسارات ناشی از وقوع حوادث را نیز کاهش دهیم.
معاون وزیر کشور با بیان اینکه امکان وقوع حادثه همیشه وجود دارد، تصریح کرد: باور این موضوع باعث می شود تا با داشتن برنامه جامع مدیریتی، مدیریت بحران، پیش بینی، پیشگیری، مقابله، آمادگی لازم برای بازسازی و بازتوانی را در دستور کار خود قرار دهیم.
نجار با تاکید بر اینکه پیشگیری در بحران مهم تر از درمان بعد از وقوع حادثه است، گفت: در مقابله با حوادث تا به امروز ضعیف عمل کرده ایم البته نباید فراموش کرد که کمک های مردمی بسیاری را داریم و آن هم به دلیل باورهای دینی مردم است.
وی خاطر نشان کرد: در وهله اول باید کار علمی انجام دهیم زیرا بدون کار علمی دستاورد بالایی نخواهیم داشت.
رییس سازمان مدیریت بحران با اشاره به حادثه زلزله بم، گفت: شهر بم تنها 12 ثانیه لرزید اما نتیجه آن 34 هزار کشته، 19 هزار مجروح و فرو ریختن 71 هزار خانه و ساختمان اداری و تجاری بود که برای جبران خسارت های وارده ، میلیاردها تومان هزینه شد.
نجار ادامه داد: این در حالی است که مسجد جامع کرمان استوار ایستاد زیرا در زمان بنا شدن بسیار اصولی ساخته شده بود.
وی با اشاره به وجود برخی نگرانی ها در خصوص وقوع زمین لرزه در تهران، گفت: جمعیت شهر تهران پیش از انقلاب اسلامی حدود چهار میلیون نفر بوده و امروز این رقم به 10 میلیون نفر افزایش یافته است.
رییس سازمان مدیریت بحران افزود: برهمین اساس، برای بیش از شش میلیون نفر جمعیت اضافه شده به این شهر، ساخت و ساز شده که این نشان می دهد بیشتر ساختمان های موجود در تهران عمری نزدیک به 35 سال دارند.
معاون وزیر کشور در ادامه گفت: از سازمان های بیمه گر نیز می خواهیم که با مشارکت فعال در تین عرصه، ضمن همراهی با دولت و مردم در مواقع بروز حوادث، بر روند احداث ساختمان ها نیز نظارت کنند.
* باید آمادگی برای جابجایی جمعیت در زمان بروز حادثه را داشته باشیم
رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور نیز دراین مراسم با بیان اینکه این جشنواره برنامه خوبی برای پرداختن به موضوع حیاتی پیشگیری از وقوع حوادث طبیعی است، گفت: آمادگی برای مقابله با حوادث و پیشگیری از بروز خسارت ها یکی از شاخص های مهم در شهرهای پیشرفته محسوب می شود.
"غلامرضا جلالی"، با بیان اینکه آمادگی برای مقابله با حوادث به دو شکل طبیعی و انسانی است، افزود: بلایای طبیعی بسیار مهم هستند زیرا منشا طبیعی دارند و با احاطه علمی می توان بر آنها فائق آمد اما حوادث غیر طبیعی نیاز به هم افزایی دارند.
وی ادامه داد: در هنگام بروز حادثه باید توانایی جابجایی جمعیت به شهری دیگر را داشته باشیم تا بتوانیم از تلفات بیشتر جلوگیری کنیم.
جلالی ادامه داد: استفاده از نیروهای مسلح در زمان بحران و وقوع حوادث، امری رایج است که سازمان پدافند غیرعامل نیز هماهنگی لازم با نیروهای مسلح برای امدادرسانی در مواقع بروز حوادث و بلایای طبیعی را انجام خواهد داد.
وی خاطر نشان کرد: نیروهای مسلح در چند حوزه آوار برداری، امداد و نجات، درمان های اولیه، ترابری هوایی، زمینی و دریایی، سرباز بسیج، برقراری اردوگاه های اسکان موقت و مخابرات توان همکاری با دیگر دستگاهها در مواقع بحرانی را دارند.
تهرام/7561//1348/ 1625
26/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]