واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ مهر ۱۳۹۳ (۱۵:۳۴ب.ظ)
سرپرست وزارت علوم: مقابل افزايش بدون کيفيت رشته هاي دانشگاهي مي ايستم سرپرست وزارت علوم، تحقيقات و فناوري از کميت گرايي بدون توجه به کيفيت آموزش در مراکز آموزش عالي در دولت گذشته انتقاد کرد و گفت: مقابل افزايش بدون کيفيت رشته ها و مراکز دانشگاهي مي ايستم.
به گزارش خبرگزاري موج، دكترمحمدعلي نجفي در نشستي با هيئت رئيسه و روساي دانشکده هاي دانشگاه شيراز اظهار داشت: در وزارت علوم با مشکلاتي به جامانده از دوران گذشته روبرو هستيم و بخشي از تلاش ها بايد صرف اصلاح اشتباهات گذشته شود.
وي تصريح کرد: اين بدان معنا نيست که زحمات و اقدامات مثبت در گذشته را ناديده بگيريم اما کميت گرايي در آموزش عالي کشور در دولت قبل بدون توجه به کيفيت آموزش از مشکلات فراروي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري است.
دكترنجفي گفت: با وجود گسترش کمي دانشگاه ها، هنوز هم عده اي در کشور دنبال ايجاد دانشگاه هاي جديد هستند، اما اين موضوع در سياست هاي کاري وزارت علوم قرار ندارد ، چرا که افزايش کميت با کيفيت پايين رشته هاي دانشگاهي به نفع کشور نيست.
سرپرست وزارت علوم، تحقيقات و فناوري با اشاره به وجود 250 هزار صندلي خالي دانشگاه ها پس از برگزاري آزمون سراسري امسال گفت: 160 هزار صندلي خالي به دانشگاه پيام نور و بقيه به ساير مراکز آموزش عالي غيردولتي و غيرانتفاعي اختصاص دارد.
وي تصريح کرد: برخي واحدهاي دانشگاهي تحت تاثير کاهش قابل توجه شمار دانشجويان به دنبال اخذ مجوز پذيرش دانشجو در مقاطع کارشناسي ارشد و دکتري هستند تا از محل شهريه دريافتي از دانشجويان اين مقاطع، دانشگاه ها را اداره کنند.
دكترنجفي افزود: برخي مراکز عنوان مي کنند که اگر اين امر محقق نشود، ورشکسته مي شوند اما ما در وزارت علوم جلوي اين خواسته ها ايستاده ايم و نمي خواهيم دانشجوي بي کيفيت به جامعه عرضه کنيم.
دكترنجفي در ادامه اظهار کرد: افزايش بودجه پژوهشي در اختيار دانشگاه ها و بهسازي تجهيزات دانشگاهي در دستور کار وزارت علوم، تحقيقات و فناوري قرار دارد.
سرپرست وزارت علوم، تحقيقات و فناوري با بيان اين که به دنبال تمرکززدايي در آموزش عالي کشور هستيم، گفت: بنا داريم اختيارات بيشتري به دانشگاه ها واگذار کنيم ودر اين راستا، آئين نامه هاي شوراي عالي برنامه ريزي و شوراي گسترش تنظيم شده است که اختيارات دانشگاه ها را در رابطه با مسائل آموزشي و اداري افزايش مي دهد.
وي اظهار داشت: به دنبال آن هستيم که صداي دانشگاه ها در مراحل تصميم سازي و تصميم گيري در کشور شنيده و پذيرفته شود.
سرپرست وزارت علوم، تحقيقات و فناوري در بخش ديگري از سخنان خود، دانشگاه شيراز را دانشگاهي بزرگ و مرجع در کشور خواند و گفت: به منظور گره گشايي از مشکلات آموزش عالي کشور نيازمند کمک فکري دانشگاه هايي مانند دانشگاه شيراز هستيم و فضاي لازم بايد ايجاد شود تا مسئولان دغدغه دانشگاهيان را به عنوان نخبگان جامعه بشنوند.
رئيس دانشگاه شيراز نيز در اين نشست با اشاره به ظرفيت هاي اين دانشگاه، افزايش بودجه پژوهشي دانشگاه ها و مراکز آموزش عالي و طرح اين درخواست در هيئت دولت را خواستار شد.
دكترمجيد ارشاد لنگرودي گفت: در سال هاي اخير و با افزايش کمي دانشگاه ها بدون توجه به کيفيت، آموزش عالي دچار نقصان شده است و به عنوان نمونه، در استان فارس حدود 170 دانشگاه و مرکز آموزش عالي وجود دارد که نيازي به بسياري از آنها نيست.
رئيس دانشگاه شيراز در ادامه تجهيز آزمايشگاه اين دانشگاه به منظور خدمات رساني به همه مراکز آموزش عالي استان فارس را خواستار شد و گفت: توجه به مسائل رفاهي اساتيد دانشگاه نيز سبب خواهد شد که آنها با فراغ بال در فرايند توليد علم مشارکت کنند.
در پايان اين نشست اعضاي هيئت رئيسه، روساي دانشکده ها و برخي ازاساتيد دانشگاه شيراز به طرح نظرات و ديدگاه هاي خود پرداختند .
گفتني است سرپرست وزارت علوم، تحقيقات و فناوري به منظور شرکت در آئين گشايش هجدهمين کنفرانس پارک هاي علم و فناوري آسيا به شيراز سفر کرده بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]