واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: یک روان شناس: استفاده از ابزارهای دیجیتالی، بلوغ زودرس و اوتیسم را افزایش داده است اصفهان- ایرنا- روان شناس و مدیر کل امور دانشجویان دانشگاه اصفهان گفت: گسترش استفاده از ابزارهای دیجیتالی مانند رایانه و ماهواره منجر به افزایش بلوغ زودرس در میان نوجوانان و اوتیسم در بین کودکان کشورمان شده است.
به گزارش ایرنا، سالار فرامرزی روز شنبه در همایش سلامت روان و خانواده در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: خانواده های کشورمان امروز درگیر فضای مجازی و ابزارهای دیجیتال شده اند به همین دلیل بیماری اوتیسم در کودکان زیاد شده است.
به گزارش ایرنا، اوتیسم یا درخودماندگی (Autism) نوعی اختلال رشدی از نوع روابط اجتماعی است که با رفتارهای ارتباطی و کلامی غیرطبیعی مشخص می شود.
این کارشناس، اوتیسم را نوعی اسکیزوفرنی دوران کودکی دانست و ادامه داد: کودکان ما به همین دلیل در تحصیلات و مسائل اجتماعی دچار مشکل شده اند چراکه جایی این موارد را نمی آموزند.
وی که روان شناس کودک و نوجوان است گفت: استفاده نامناسب و بیش از حد از ابزارهای دیجیتالی و الکترونیکی مانند تب لت یا شبکه های اجتماعی، سلامت روانی خانواده ها و رشد و نمو کودکان و نوجوانانمان را تهدید می کند.
فرامرزی با بیان اینکه حتی کودکان ما بدرستی آداب غذا خوردن را نمی دانند افزود: وقتی کودکی به طور مداوم گوشی تلفن همراه یا تب لت در دست دارد از کجا و کی می تواند ارتباط کلامی یا معاشرتی بیاموزد.
وی سن مناسب برای تهیه تب لت جهت کودکان را بالای 10 سالگی عنوان و تصریح کرد: کودکان امروز ما کمترین تحرک و نشاط را دارند که این منجر به عقب ماندن آنها از همه مهارت های کلامی، اجتماعی و حرکتی و اختلال یادگیری در مدرسه می شود.
این کارشناس تاکید کرد: اگر ابزارهای دیجیتالی بر زندگی و رفتار ما مسلط شوند نخستین گروهی که آسیب می بیند کودکان هستند.
وی همچنین به پدیده بلوغ زودرس در میان نوجوانان کشورمان اشاره و اظهار کرد: استفاده زیاد و بدون نظارت از ابزارهای دیجیتالی بویژه ماهواره منجر به این پدیده شده است.
وی بعد روانی بلوغ زودرس را مخرب تر از بعد جسمی دانست و افزود: لازم است برای رفع مشکلات ناشی از این پدیده، آموزش ها و تربیت جنسی صحیحی به نوجوانانمان ارائه شود.
وی یکی دیگر از مسائل تاثیر پذیر از ابزارهای دیجیتال را رابطه همسران خواند و گفت: با گسترش استفاده از این ابزارها، روابط همسران و ارتباط عاطفی میان آنها کم می شود.
این روان شناس با بیان اینکه این تاثیرات به مرور زمان خود را نشان می دهد افزود: اکنون در اصفهان از هر پنج ازدواج، سه ازدواج مستعد طلاق است و از هر چهار ازدواج یک مورد منجر به طلاق می شود.
مدیر کل امور دانشجویان دانشگاه اصفهان با اشاره به تاثیر برنامه های ماهواره تصریح کرد: رفتارهای فرا زناشویی و روابط همسران با دیگران زیاد شده است.
وی با بیان اینکه برخی برنامه های ماهواره در حال قالب کردن سبک های جدید زندگی هستند گفت: برخی شبکه های ماهواره ای به طور هدفمند در حال تغییر نظام ارزشی خانواده و ترویج سبک های جدید مانند مشروب خواری و بی و بند باری خانوادگی هستند.
فرامرزی، دیجیتال را کلیه رسانه هایی دانست که امروز در کنار و اختیار مردم هستند و آنها را سرگرم می کنند مانند ماهواره، رایانه، اینترنت، تب لت، تلفن همراه و شبکه های اجتماعی.
وی با اشاره به دو نسل استفاده کننده از ابزارهای دیجیتالی در ایران گفت: کودکان و نوجوانان ما ، بومی دیجیتال هستند یعنی از ابتدا با این ابزارها مانند تلفن همراه و رایانه بزرگ شده اند .
این روان شناس افزود: اما ما بزرگترها، مهاجران دیجیتال هستیم و به خوبی بلد نیستیم که از آن استفاده کنیم حتی با آن برخورد می کنیم.
وی با تاکید بر اینکه بین این دو نسل تفاوت بسیاری وجود دارد ادامه داد: ما مهاجران دیجیتال فرصت های خوب رفتار کردن با دیجیتال را برای کودکان و نوجوانان فراهم نمی کنیم و ناخواسته آنها را در موقعیت هایی قرار می دهیم که چالش زاست.
این استاد دانشگاه، دیجیتال را در مجموع خوب دانست و تصریح کرد: اما ما باید بچه ها را به درست استفاده کردن از ابزارهای آن عادت دهیم.
وی با بیان اینکه ما نمی توانیم تلویزیون یا رایانه را از کودکانمان پنهان کنیم ادامه داد: ما باید ابزار دیجیتالی را به خوبی بشناسیم و سپس از آن استفاده کنیم.
به گزارش ایرنا، از 24 تا 30 مهر بعنوان هفته بهداشت روان نامگذاری شده است.
شعار امسال این هفته، «همراه با بیماران اسکیزوفرنی» است.
پ/7148/ 546
26/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]