واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: 35درصد جاده های کوهستانی گلستان مستعد لغزش و رانش گرگان- ایرنا- مدیرکل راه و شهرسازی استان گلستان می گوید حدود 35 درصد از جاده های استان در کوهپایه ها، مناطق کوهستانی و ارتفاعات البرز مستعد لغزش و رانش زمین هستند.
"علی بخش رستمی" درنشست کارگروه تخصصی مخاطرات زلزله، لغزش لایه های زمین، ابنیه وساختمان و شهرسازی استان در این زمینه اظهار کرد: این پدیده های طبیعی، برخی محورهای ارتباطی شهرستان های علی آباد کتول، رامیان، آزادشهر و مینودشت را در معرض خطر قرار داده است.
به گفته وی، اگر مطالعات و اقدامات کارشناسی بیشتر نظیر احداث ابنیه های پایدار و هدایت آب های سطحی در این مناطق صورت نگیرد، جاده های استان تخریب و نگهداری آنها مشکل ساز می شود.
اگرچه مجموعه این اقدامات نیازمند صرف هزینه است، اما به گفته رستمی شرایط خاص جغرافیایی مناطق کوهستانی در جنوب استان به گونه ای است که باید مورد توجه ویژه مسوولان و کارشناسان امر قرار گیرد تا از بروز خسارات ناشی از مخاطرات رانش و لغزش زمین، پیشگیری به عمل آید.
به گزارش ایرنا از جمله مناطق دچار رانش زمین شده در استان می توان به نرگس چال شهرستان آزادشهر اشاره کرد که این حادثه در چهاردهم خرداد امسال به 90 درصد بناهای این روستا خسارت وارد نمود و ستاد مدیریت بحران اهالی را در مکانی امن خارج از روستا اسکان داد.
رییس کارگروه تخصصی مخاطرات زلزله، لغزش لایه های زمین، ابنیه و ساختمان و شهرسازی گلستان با تاکید بر این که شناسایی و پیشگیری از حوادث کم هزینه تر و آسان تر از آسیب های وقوع و علاج بخشی آنها است، اضافه کرد: تهیه مطالعات آمایش استان برای شناسایی و ارائه اقدامات پیشگیرانه و ایمن سازی ضروری بوده و تکلیف دستگاه های متولی همچون راه و شهرسازی را نیز برای اجرای اقدامات مشخص می کند.
این درحالی است که به گفته وی در حال حاضر مطالعات آمایشی در این زمینه در دست نیست، اما برنامه ریزی و پیشنهادات کارشناسی این کارگروه می تواند راهگشای موثری در برنامه ریزی های مجموعه های بالادستی استان باشد.
رستمی هم چنین کمبود منابع مالی دولتی و نیمه کاره بودن بسیاری از پروژه های عمرانی اولویت دار را باعث در حاشیه قرار گرفتن برخی از طرح های مطالعاتی می داند.
تامین منابع مالی طرح ریز پهنه بندی مخاطرات لرزه ای شهر گرگان نیازمند تائید، تصویب و ابلاغ شوراهای بالادستی نظیر شورای هماهنگی مدیریت بحران و برنامه ریزی و تلاش برای توجه دادن مراجع ارشد استان به مخاطرات در این بخش از دیگر مطالب مطرح شده از سوی رستمی بود.
براساس اعلام روز شنبه اداره کل راه وشهرسازی گلستان در این جلسه مقرر شد نتیجه مطالعات و بررسی های کارشناسان دستگاه های متولی در خصوص رانش زمین در روستای نرگس چال پس از بررسی، جهت اخذ تصمیمات بعدی به مدیریت بحران استان ارسال شود.
استان گلستان حدود پنج هزار کیلومتر راه اصلی، فرعی و روستایی دارد.
7464/601
26/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]