واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ارمغان ورزش؛ سلامتی و نشاط تهران- ایرنا- بیست و ششم مهر روز تربیت بدنی و ورزش یادآور نقش و جایگاه مهم ورزش در زندگی همگان است، فعالیت های جسمانی که با نهادینه کردن آنها می توان نشاط و سلامت را به جامعه هدیه کرد.
ورزش به مجموعه ی فعالیت ها و مهارت هایی گفته می شود که بیشتر به صورت جسمانی و گاهی با تمرکز بر فکر و اندیشه انجام می گیرد. این فعالیت ها به 2 صورت گروهی و فردی بوده که بر پایه قانون های مشخصی شکل می گیرد و توافق ملی و بین المللی درباره ی آن وجود دارد. ورزش در زمان های گذشته بیشتر برای تفریح و حفظ سلامتی بود اما با گذشت زمان و ایجاد رشته های ورزشی متنوع جنبه ی رقابتی و مسابقه ای آن در سطح ملی و بین المللی افزایش یافته است.
انجام دادن حرکت های ورزشی در سلامت روان بسیار تاثیرگذار است به طوری که بسیاری از پزشکان برای بهبود و درمان افسردگی و اضطراب بیمار را به فعالیت های فیزیکی و ورزشی توصیه می کنند.
ورزش و فعالیت جسمانی در کنار رژیم غذایی مناسب و دوری از مصرف دخانیات، علاوه بر سلامت روحی از بیماری ها پیشگیری کرده و جامعه هم با داشتن افرادی سالم و توانمند می تواند در مسیر رشد و شکوفایی قدم بگذارد.
ورزش و حرکت های ورزشی گروهی، با گسترش حس یک رنگی و همگرایی اعتماد به نفس افراد را بالا می برد و آنان را برای سازش و ارتباط مناسب با اجتماع آماده می کند. ورزش کردن با ایجاد شور و نشاط در فرد امید به زندگی را افزایش می دهد و گذر زمان نشان داده است ورزشکاران پیروز و موفق در برابر مشکل ها، مقاوم تر هستند.
کشتی و ورزش های زورخانه ای، تیراندازی، سوارکاری و شنا از ورزش هایی است که ایرانیان از روزگاران دور به آن پرداخته اند اما ورزش به معنای امروزی آن از چهاردهم شهریور 1306 هجری خورشیدی آغاز شد، هنگامه ای که قانون اجباری کردن ورزش در مدارس در مجلس شورای ملی به طور رسمی به تصویب رسید. پس از تصویب این قانون انجمن ملی تربیت بدنی تشکیل و کارگزار ورزش کشور شد. سازمان های تربیت بدنی و تفریحات سالم، کمیته ملی المپیک و شورای ورزش بانوان نیز به دنبال آن برای توسعه ی ورزش در کشور شکل گرفت.
بهره برداری از مجموعه ی ورزشی صدهزارتنی آزادی در 1353 هجری خورشیدی در تهران به تخصصی تر شدن ورزش در کشور کمک شایانی کرد.
با پیروزی انقلاب اسلامی ایران، ورزشکاران در راستای افزایش سطح آگاهی بخشی جامعه و شناساندن اثرات مثبت و سودمند ورزش به افراد، احیای ورزش های بومی و سنتی ایران و توجه به ورزش های سالم و تفریحی گام های موثری برداشتند که از آن جمله می توان تشکیل «جهاد تربیت بدنی» در سازمان تربیت بدنی را نام برد.
برای استفاده بیشتر از نیرو و پتانسیل های وزارتخانه ها و سازمان ها، جهاد تربیت بدنی در 1371 هجری خورشیدی جای خود را به فدراسیون ورزش های همگانی داد که امروز زیر نظر مرکز توسعه ی ورزش همگانی و تفریحی سازمان تربیت بدنی فعالیت می کند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در دی ماه 1389 هجری خورشیدی با ارایه لایحه ای تصویب کردند که سازمان تربیت بدنی و سازمان ملی جوانان ترکیب شود و بدین صورت وزارت ورزش و جوانان به عنوان بالاترین مرجع رسیدگی به امور ورزشی و مسایل مربوط به جوانان تشکیل شد تا به صورت گسترده تر به ورزش و امور مربوط به آن بپردازد. قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در اصل سوم خود بر لزوم توسعه ی ورزش در میان مردم جامعه تاکید کرده است.
اکنون سازمان های مختلف برای سلامتی و ایجاد روحیه ی نشاط، در میان پرسنل خود تیم های مختلف ورزشی تشکیل می دهند و با برگزاری رقابت های دوره ای، انگیزه ی بیشتری را برای انجام دادن ورزش روزانه در آنان ایجاد می کنند.
آموزش و پرورش نیز زمانی را برای برگزاری زنگ ورزش در مدرسه های کشور در نظر گرفته است تا کودکان و دانش آموزان از سنین پایین با ورزش و اهمیت آن در زندگی روزمره آشنا شوند.
همه ساله برنامه ها و اقدام های موثری در هفته ی تربیت بدنی از بیست و ششم مهر تا دوم آبان به وسیله ی مسوولان و ورزشکاران کشور برای توسعه و ترویج ورزش در خانه و خانواده، هدایت و ارشاد جامعه به ورزشهای همگانی و آشنا کردن مردم با اهمیت و اثرهای ورزش در زندگی فردی و اجتماعی انجام می گیرد.
در پایان گزیده ای از سخنان پیامبر(ص) درباره ی ورزش و اهمیت آن را مرور می کنیم:
** مومن نیرومند نزد خداوند بهتر و محبوبتر است از مومن ضعیف.
** تیراندازی را به پسرانتان بیاموزید، که موجب شکست دشمن است.
** بهترین سرگرمی مومن شنا است.
** بهترین سرگرمی در نزد خدا، اسب دوانی و تیراندازی است.
با الهام از: کتاب ویژه نامه ورزش
گروه اطلاع رسانی
پژوهشم**9165**9131
26/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]