واضح آرشیو وب فارسی:فارس: توسط انتشارات «کتاب فردا»
«بینش تمدنی» تقریری از اندیشههای حجتالاسلام میرباقری منتشر شد
کتاب «بینش تمدنی» تالیف حسین مهدیزاده تقریری از اندیشه حجتالاسلام سیدمحمدمهدی میرباقری است که توسط انتشارات «کتاب فردا» روانه بازار نشر شده است.
به گزارش خبرگزاری فارس، حسین مهدیزاده، نویسنده کتاب «بینش تمدنی»؛ در هشت گفتار با عناوین جهاننگری توحیدی، حقیقت تشیع، انسان، جامعه، تمدن، تاریخ، فلسفه تاریخ شیعی، تعالی رحمانی؛ توسعه شیطانی، گفتار ششم جریانهای فعال اجتماعی در جهان اسلام، نظام اجتماعی مبتنی بر ولایت فقیه، مأموریت امروز جبهه حق؛ «تمدن نوین اسلامی»؛ قصد داشته است تا تقریری از اندیشه حجتالاسلام سیدمحمدمهدی میرباقری ارائه کند. متفکری که «وسیع»، «عمیق» و «منظومهوار» میاندیشد و این سه خصلت، محصولات فکری وی را نیازمند وجود دانشپژوهان جوانی کرده است که با حوصله و دقتِ قلم، نظرات ایشان را جمعآوری و ثبت و ضبط کنند. آنچه در این کتاب آمده است، آسانترین تقریری است که میتوان از عمومیترین محصولات فکری حجتالاسلام میرباقری ارائه کرد. در این نوشتار سعی شده تا دین و اعتقادات دینی تمدّنیِ اسلام تبیین شود. در توصیف این چارچوب، ضمن آنکه سعی بر تبیین گستردگی سایه توحید بر همه زوایای زندگی مخلوقات شده است، توضیح داده میشود که چرا و چگونه، همه مفاهیم دینی، زاویهای از همان توحید است، نه امری در عرض توحید و زائد بر آن. در پایان نوشتار نیز اشاره خواهد شد که دین همه ابعاد حیات مخلوقات را در بر گرفته و هیچ شأنی از حیات آنها نیست، مگر آنکه به هدایت و سرپرستی خدای متعال نیاز مبرم دارد.
در قسمتی از ابتدای فصل اول این کتاب میخوانیم: «خدای متعال پس از آفرینش مخلوقات و هبوط آدم و نسل او به زمین، رسولانی را بهسوی آنها فرستاده که محور اصلی دعوت همه ایشان، توحید بوده است؛ ... یا قوم! إعبدوا الله، مالکم من إله غیره. انبیاء الهی مردم را به عبادت خدای یکتا و نفی شرک و بتپرستی دعوت میکردند و همۀ سعیشان بر این بود که انسانها با ورود به دژ مستحکم توحید، همه بتها و الهههای دروغین را نفی کنند و تنها اللهِ واحدِ احد را بپرستند تا از همه ترسها، اضطرابها و حزنها رهایی یابند. توحید، خلاصه دعوت همه انبیاء، غایت خلقت و آرمان بزرگ تاریخ است. دعوت انبیاء دعوتی بدون انقطاع است که همه ساحتهای زندگی و همه تواناییهای انسان را در برمیگیرد؛ تاجاییکه انسان همه آنها را صَرف عبادت و قرب به معبود یگانه عالم نماید و هیچ کاری را برای غیر خدا انجام ندهد. پروردگار عالمیان، هیچ امکاناتی را بدون هدف به بشر نداده و غایت همه آنها را قرب خود قرار داده است، نه قرب به هیچ معبودی دیگر. خدای عالم از شریک شدن بتها در کوچکترین افعال بندگانش هم بیزار است. اگر چنین است، چرا بعضی توحید را بهگونهای تعریف میکنند که میتوان با خدا بود، اما فرمانهای او را در زندگی روزمره نادیده گرفت و خدا را برای کنج تنهاییها کنار گذاشت! خدایی که تنها رفع خستگی میکند و هنگام نشاط انسان، هیچ برنامهای برای او ندارد! آیا چنین خدایی همان خدای بزرگ انبیاء است؟ آیا اولیاء الهی از خوف چنین خدایی در نیمههای شب مانند چوب خشک بر زمین میافتادند؟ آیا چنین تفسیری از دین الهی به صواب است یا آنکه دین خدای بزرگ عالمیان، آن حقیقت بزرگ و کاملی است که چتر توحید را بر همه هستی گسترانده و در همه حوزههای حیات و زندگی، راه اقامه توحید و سرسپاری مطلق به سرپرستی پروردگار عالمیان را به بشر میآموزد؟» کتاب «بینش تمدنی» را نشر کتاب فردا با همراهی نشر تمدن نوین در 248 صفحه به قیمت 10000 تومان منتشر کرده است. علاقهمندان به تهیه این اثر و کتابهای نشر کتاب فردا میتوانند از طریق سامانه اینترنتی پاتوق کتاب فردا آن را تهیه نمایند. انتهای پیام/و
93/07/25 - 12:14
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]