واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون برنامه ریزی استاندار رادبیل: بانک ها مجری سیاست های پولی دولت نیستند اردبیل - ایرنا - معاون برنامه ریزی استاندار اردبیل گفت: با وجود ابلاغ مصوبه های مختلف، برخی بانک ها از اجرای آنها سر باز می زنند و در واقع مجری سیاست های پولی دولت نیستند.
به گزارش ایرنا، محمدباقر بهشتی روز پنجشنبه در دیدار اعضای اتاق بازرگانی اردبیل و معاون امور اقتصادی وزیر کشور افزود: دولت هنوز نتوانسته فعالیت هماهنگی در سیاست های پولی و مالی خود داشته باشد و از جمله در کنار کاهش رکود، نرخ سود بانکی را کاهش دهد.
او بیان کرد: از طرفی هم بانک ها و موسسات مالی و اعتباری موجود بیش از نیاز کشور است که این امر نیز به نوبه خود باعث افزایش نرخ سود تسهیلات بانکی شده است.
بهشتی در ادامه اظهار کرد: باید بستری فراهم شود تا واحدهای تولیدی مشکل کمبود سرمایه در گردش خود را حل کنند؛ البته دولت در این زمینه گام هایی برداشته که ما در استان ها این امر را احساس نمی کنیم.
وی اضافه کرد: به یمن سفر ریاست جمهوری و در جهت رفع مشکلات واحدهای تولیدی، یک هزار و 140 میلیارد ریال تسهیلات در اختیار بانک ها قرار گرفت که در عمل جذب چندانی نداشتیم.
معاون برنامه ریزی استاندار اردبیل ادامه داد: ارایه تسهیلات به خصوص در زمینه تولید و صنعت باید به بانک های تخصصی داده شود چرا که سایر بانک ها ویژگی های تولید را نمی دانند و قدرت بررسی درخواست واحدهای تولیدی را ندارند.
او اظهار کرد: 60 درصد سپرده های بانکی به مرکز انتقال داده می شود و بیشتر تسهیلات نیز در شهرهای بزرگ متمرکز است که باید برای این مشکل تمهیدی اندیشید تا سپرده های هر استان، در آن منطقه هزینه شود.
بهشتی در ادامه از عدم جذب کامل اعتبارات استانی خبر داد و گفت: با وجود تخصیص اعتبارات مناسب پس از سفر دکتر روحانی به استان اردبیل، همچنان نتوانستیم اعتبارات را کنیم چرا که طی سال های اخیر فعالیت های اجرایی متوقف شده بود و بسیاری از پیمانکاران قراردادهای خود را لغو کرده بودند.
وی افزود: به دلیل همین رکود دستگاه در جذب اعتبارات با مشکل مواجه شدند که البته تلاش داریم تا دوباره موتور عمرانی استان اردبیل را راه بیاندازیم.
رییس اتاق صنایع، معادن و بازرگانی اردبیل نیز در این نشست اظهار کرد: نتایج جلسه های گفت و گوی دولت و بخش خصوصی از جمله در بحث جرایم پلکانی در قالب لایحه به دولت تقدیم و در بسیاری موارد در قالب بخشنامه ای به دستگاه های اجرایی ابلاغ شد.
حسین پیرموذن اضافه کرد: با این وجود برخی مدیران میانی بسیاری از مصوبات را نادیده می گیرند وگرنه از زمان روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، شرایط کشور بهبود بیشتری می یافت.
وی ادامه داد: مشکلات واحدهای تولیدی با بهره بانکی 12 درصد رخ داد و امروز شاهدیم این نرخ به 22 درصد رسیده است ولی در استان اردبیل حتی نتوانستیم از این تسهیلات نیز استفاده کنیم.
پیرموذن همچنین به ظهور بنگاه های کوچک و زودبازده اشاره کرد و افزود: ما معتقدیم که باید واحدهای تولیدی را حمایت کرد اما به واقع وارث بسیاری از واحدهای تولیدی هستیم که بدون کار کارشناسی شکل گرفتند و امروز به معضل تبدیل شدند.
رییس اتاق بازرگانی اردبیل بیان کرد: استان اردبیل در پرداخت تسهیلات رتبه 23 و از نظر درآمد از محل مالیات رتبه یک کشوری را داراست و با این شرایط چه انتظاری می توان از واحدهای تولیدی داشت.
او عنوان کرد: انحرافی که در این استان از بابت پرداخت تسهیلات بانکی شاهدیم، بسیار وحشتناک بوده و طی سال های اخیر به جای حمایت از تولید، وام ها به حوزه خدمات و مسکن اختصاص یافته است.
پیرموذن در ادامه تاکید کرد: به هرحال شرایط واحدهای تولیدی از نظر نقدینگی حاد است و برای خروج اقتصاد کشور از رکود فعلی، باید به امر توجه شود چرا که بسیاری از بانک ها از بخشنامه ها و قوانین دولتی عدول می کنند.
8123/530
24/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]