واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نظام تعلیم و تربیت نیازمند تقویت انجمن اولیا و مربیان اردبیل - ایرنا - خانه و مدرسه دو نهاد تربیتی مهم به شمار می آیند و برای هماهنگی بین این دو نهاد تشکیل و فعالیت انجمن اولیا و مربیان امری ضروری است.
یکی از مهم ترین نهادهای مشارکتی در آموزش و پرورش انجمن اولیا و مربیان است که با 16 کارکرد تربیتی و آموزشی که برای آن تعریف شده باید پل ارتباطی میان خانه و مدرسه برای تحقق اهداف مهم تعلیم و تربیت قرار بگیرد.
علاوه بر این انجمن اولیا و مربیان باید مظهر همکاری خانواده و مدرسه در تعلیم و تربیت دانش آموزان باشد.
برای گسترش مشارکت اولیا و مربیان در تحکیم روابط خانه و مدرسه باید به انتظارات و دیدگاه های اولیا ، مدیران و مربیان توجه شود تا نقش انجمن اولیا و مربیان بیشتر متجلی گردد.
به اعتقاد کارشناسان حوزه آموزش و پرورش ، ایجاد فضای با نشاط در واحدهای آموزشی با توجه به نقش و جایگاه انجمن ها ، اشاعه فرهنگ همکاری و ترغیب سازمان ها و نهادهای محلی نسبت به تعامل بیشتر در فرآیند تعلیم و تربیت ، تقویت نقش موثر و فعال اولیا در اداره مدرسه و بسترسازی برای شناخت و بهره گیری مناسب از تخصص ها و مهارت های اولیا به صورت فردی و گروهی در اداره امور مختلف مدرسه می تواند از اهداف انجمن های اولیا و مربیان باشد.
مدیر آموزش و پرورش کوثر در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به نقش مهم انجمن اولیا و مربیان گفت: انجمن های اولیا و مربیان تشریفاتی نیست و به افکار بلند اولیا و مدارس کمک می کند.
مهدی غزنوی افزود: نقاط ضعف و قوت این انجمن ها باید در مدارس مورد بررسی بیشتری قرار بگیرد.
وی گفت: توجه والدین به نیازهای فرزندان و ارتباط مستمر با مدرسه و پشتیبانی از برنامه های آموزشی مدارس در پیشبرد اهداف بلند مدت نظام تعلیم و تربیت اهمیت دارد.
وی اظهار کرد: بدون هماهنگی خانواده و مدرسه نظام تعلیم و تربیت به بیراهه می رود.
استحکام بخشیدن به روابط بین خانه و مدرسه ، ایجاد فضایی مناسب برای تبادل افکار ، تبیین جایگاه انجمن اولیا و مربیان و آشنا کردن هر چه بیشتر خانواده ها با وظایفشان
از جمله برنامه های انجمن اولیا و مربیان است.
فرماندار کوثر هم با اشاره به نقش انجمن های اولیا و مربیان در رسیدن به اهداف آموزش و پرورش گفت: خانه و مدرسه به شکل جدا از هم و به تنهایی و بدون مشارکت هم بازدهی خوبی نخواهند داشت.
علیرضا علیپور افزود: انجمن اولیا و مربیان با آگاه کردن اولیا در زمینه مسائل دینی ، تربیتی ، بهداشتی و تقویت پیوندهای معنوی و اخلاقی بین والدین و مربیان و استفاده بهتر از امکانات اولیا برای کامل کردن امکانات آموزشی و پرورشی و بهداشتی مدرسه در راستای اهداف خود که همان پیشرفت هر چه بهتر در آموزش و پرورش دانش آموزان است تلاش می کند.
وی با تاکید بر لزوم برنامه ریزی دقیق برای تحقق اهداف و برنامه های انجمن های اولیا و مربیان در مدارس این شهرستان گفت: یکی از موثرترین روش ها برای جذب و جلب مشارکت والدین و مربیان مدارس توسعه انجمن های اولیا و مربیان در تمام مدارس است.
وی اظهار کرد: شکوفایی آموزش و پرورش نیازمند تعامل دو نهاد خانواده و مدرسه است.
امام جمعه کوثر هم تعامل خانه و مدرسه را عامل مهمی در رسیدن به اهداف آموزش و پرورش دانست و گفت: اولیا و دست اندرکاران تعلیم و تربیت می توانند با برنامه ریزی صحیح و اصولی نسبت به شناسایی و بارور کردن توانایی ها و ظرفیت های دانش آموزان اقدام کنند.
حجت الاسلام عسگر بیگی افزود: مشارکت اولیا در مدارس موجب اعتماد به نفس دانش آموزان و پیشرفت تحصیلی و پرورشی آنها می شود .
وی اظهار کرد: مدارس جایگاه مهمی در تربیت دانش آموزان دارند و تقویت این جایگاه نتایج ارزنده ای در پی دارد.
وی گفت: روش های مشارکت والدین در مسائل مدرسه نباید به گونه ای برنامه ریزی شود که فقط اولیا جوابگوی نیازهای مدرسه باشند بدون آنکه نیازهای والدین در نظر گرفته شود.
به رغم کاستی ها و مشکلات موجود در انجام وظایف انجمن بیشتر دست اندرکاران و صاحب نظران تعلیم و تربیت این اعتقاد را دارند که انجمن ها بالقوه از توانمندی های زیادی برخوردار بوده و تنها راه مشارکت اولیا با آموزش و پرورش هستند.
هفته پیوند اولیا و مربیان 24 تا 30 مهر با هدف گسترش ارتباط اولیا و مربیان نامگذاری شده است.
گزارش از عارف اسماعیل زاده گیوی
7123/594/593
24/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]