تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 2 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس سه روز آخر ماه شعبان را روزه بگيرد و به روزه ماه رمضان وصل كند خداوند ثواب روزه ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842613625




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حقوقی که اگر از زنان گرفته شود، مفسده ایجاد می شود


واضح آرشیو وب فارسی:سیمرغ: حقوقی که اگر از زنان گرفته شود، مفسده ایجاد می شود

حقوقی که اگر از زنان گرفته شود، مفسده ایجاد می شود

بسیاری از علمای ما بر این باورند که صدای زن فی‌النفسه حرام نیست.

بحث حضور نوازندگان و همسرایان خانم در کنسرت‌ها همچنان داغ است. رضا مهدوی، نوازنده و آهنگساز و مدیر کل سابق دفتر موسیقی حوزه هنری درباره موسیقی بانوان و آوازخوانی زنان می‌گوید: «حدودا از دوره صفویه به بعد، می‌بینیم که دیدگاه‌ها و تفاسیر شخصی بسیار زیادی از علما دیده شده است تا جایی که بعضی علما موسیقی را کاملا حرام اعلام کردند و برخی دیگر هم دیدگاه بینابینی درباره موسیقی دارند و وظیفه تشخیص حلال و حرام بودن را به عهده شخص مکلف گذاشته‌اند که نظر بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و مقام معظم رهبری هم همین است که فرد اگر نمی‌تواند موسیقی را بشنود محل را ترک کند و اگر هم مشکلی ندارد موسیقی را گوش کند یا اینکه موسیقی اگر در سرزمین ایران باشد مباح است و اگر در سرزمین دیگری پخش شود حرام است و این یعنی از نظر امام خمینی «ره»، ارزش مکان و زمانی می‌تواند بر شنیداری موسیقی موثر باشد.

MCI-adsبسیاری از علمای ما بر این باورند که صدای زن فی‌النفسه حرام نیست مگر اینکه در آن مفسده‌ای صورت بگیرد و طبیعتا هر چیزی که در آن مفسده صورت بگیرد باید حرام اعلام شود حتی سیگار کشیدن چون مصرف کننده سیگار صددرصد به بدن خودش آسیب وارد می‌کند اما اتفاقی که امروز شاهد آن هستیم این است که دیگر مصرف کننده مواد مخدر مجرم نیست و بیمار محسوب می‌شود و با همه خانمانسوزی این مواد، علما تصمیم می‌گیرند که این موضوع را بیماری تلقی کنند.

اینکه با فعالیت هنری زن به واسطه نگاه به جنس مونث در ایران برخورد می‌شود هم می‌تواند فرضیه درستی باشد زیرا زن در دوره‌هایی در ایران «ضعیفه» خطاب می‌شد و احکام اسلامی هم مبنی بر این وجود دارد که زن هیچ وظیفه‌ای در خانه و بیرون از خانه ندارد به جزء تمکین کردن همسر و خانواده و حتی وظیفه شیر دادن و خرج کردن برای خانه هم ندارد و این موضوعات در احکام اسلامی مطرح شده است که کاملا به نفع زنان است اما این نباید باعث شود که ما زنان را از حضور در جامعه و انجام فعالیت‌های اجتماعی منع کنیم.

کما اینکه ما امروز به واسطه انقلاب اسلامی می‌بینیم زنان در عرصه‌های سیاسی و اجتماعی همپای مردان حضور دارند و فعالیت‌ می‌کنند اما چطور است که زنان در حوزه‌های صنعت، سیاسی، اجتماعی، فناوری، علمی، ورزشی و... حضور دارند اما در عرصه های هنری دیدگاه‌ها در این مورد همچنان بسته مانده؟! چرا بانوان که در عرصه‌های هنری مانند سینما، اجراهای موسیقی، هنرهای تجسمی و... فعالیت دارند باید از استفاده از یک نعمت فطری و خدادادیشان یعنی استفاده از حنجره خوب، منع شوند؟ حتی در برخی از استان‌ها مشکلات اساسی‌تری وجود دارد و حتی اجازه نمی‌دهند نوازندگان زن روی صحنه بیایند که ما چنین مشکلاتی را تا دو سال پیش هم نداشتیم!

حتی همخوانی زن با مرد هم مشکلی نداشت اما الان به این مشکل برخورده‌ایم که حتی نوازندگان زن هم نباید روی صحنه حضور داشته باشند و بسیاری از کنسرت‌ها به همین واسطه لغو مجوز می‌شوند و بر خلاف اینکه در تهران برای مجوز سلیقه‌ای برخورد می‌کنند و می‌گویند که در استان ما، زن حتی با پوشش اسلامی روی صحنه نباید برود. این به یک معضل و مشکل جدیدی تبدیل شده است که پس این همه هنرستان دخترانه، آموزشگاه‌های موسیقی و دانشگا‌ه‌های موسیقی برای دختران برای چی وجود دارد؟

این حقوق اگر از دختران و زنان ایرانی گرفته شود طبیعتا مفسده‌های بزرگتری به وجود می‌آید کما اینکه ما امروزه شاهد برگزاری کلاس‌های رقص خصوصی در منازل و برگزاری کنسرت‌های خصوصی در اماکن مسکونی هستیم و زمانی که دولت و شهرداری کلاس‌‌های موسیقی را تعطیل می‌کند طبیعتا افرادی هستند که از نظر مالی این توانایی را دارند که منازل شخصی‌شان، پارکینگ‌شان و سالن‌های اجتماع‌شان را برای آموزش انواع موسیقی به کار بگیرند و چون هیچ نظارتی هم صورت نمی‌گیرد معلوم نیست در این اماکن چه اتفاقی رخ می‌‌دهد! اما اگر خود دولت این کارها را با نظارت انجام دهد بدیهی است که محیط برای بانوان بسیار امن‌تر خواهد بود.»










این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سیمرغ]
[مشاهده در: www.seemorgh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن