واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: استفاده ازکودهای بیولوژیک در بخش کشاورزی مغفول مانده است ساوه- ایرنا- یک تولید کننده کود بیولوژیک در شهر صنعتی کاوه گفت: استفاده از کودهای بیولوژیک تاکنون در بخش کشاورزی کشور مورد غفلت قرار گرفته است.
«سیامک علیزاده» روز چهارشنبه در گفتگو با ایرنا افرود: واردات سالانه حدود 500 میلیون دلار سم، بذر و کود شیمیایی علاوه بر خسارت به کشاورزی، ضربه ای بر پیکره اقتصاد کشور است.
وی بیان کرد: استفاده بیش از حد از فرآورده های مصنوعی مانند کودهای شیمیایی به منظور افزایش محصول در واحد سطح زمین های کشاورزی سبب بر هم خوردن توازن اکولوژیکی در محیط زیست شده و خطرات جدی برای سلامت محیط زیست فراهم کرده است.
علیزاده گفت: این در حالیست که استفاده از کودهای آلی بیولوژیک علاوه بر حاصلخیزی خاک موجب کاهش تاثیرات منفی حاصل از کاربرد بیش از اندازه کودهای شیمیایی می شود.
وی با بیان این که تولید کودهای بیولوژیک در کشور نیازمند توجه و حمایت بیشتر مسوولان و کشاورزان است، اظهارکرد: این واحد صنعتی ظرفیت تولید سالانه شش میلیون لیترکود بیولوژیک را دارد که هم اکنون با 20 درصد ظرفیت کار می کند.
وی ادامه داد: به دلیل کم توجهی به استفاده از کودهای بیولوژیک در کشور هم اکنون تولید این واحد صنعتی به کشورهای آفریقا صادر می شود و تاکنون استقبالی از سوی مسوولان و برای استفاده از این کود بیولوژیک انجام نشده است.
مدیرعامل شرکت صنایع زیست فناوری کارا ساوه گفت: در چند دهه اخیر، تولید محصولات کشاورزی عمدتا متکی به مصرف نهادههای شیمیایی بوده که این امر منجر به بروز مشکلات زیست محیطی شده است.
وی افزود: یکی از راهکارهای رفع این مشکل، بهره گیری از استفاده از کودهای بیولوژیک، برای جایگزینی کودهای شیمیایی در تغذیه گیاه و نیل به اهداف کشاورزی اکولوژیک است.
وی خاطرنشان کرد: در کشورهای جهان تلاش می شود تا با استفاده از کودهای بیولوژیک درصد مصرف کودهای شیمیایی که منجر به آسیب های زیست محیطی و کاهش کیفیت محصولات می شود کاهش یابد.
وی گفت: در دولت یازدهم برنامه هایی برای ترویج و توزیع جایگزینی کودهای بیولوژیک تعریف شده که امیدواریم با انجام آن مصرف کودهای بیولوژیک در کشور مورد توجه قرار گیرد.
کودهای زیستی (بیولوژیک) به مواد حاصلخیز کننده ای گفته می شود که دارای تعداد کافی از یک یا چند گونه از میکروارگانیسم های سودمند بوده که قادرند عناصر غذایی خاک را در یک فرآیند زیستی تبدیل به مواد مغذی همچون ویتامین ها و دیگر مواد معدنی کرده و به ریشه خاک برساند.ک/3
/560/7338
23/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]