واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سرپرست وزارت علوم در پیامی به سمپوزیوم مثنوی معنوی: مولانا، منادی وجدان انسانی و پیام آور صلح و دوستی در جهان است ارومیه - ایرنا - سرپرست وزارت علوم تحقیقات و فناوری در پیامی به سومین سمپوزیوم مثنوی معنوی، مولانا جلال الدین محمد بلخی را منادی وجدان انسانی و پیام آور صلح و دوستی در جهان عنوان کرد.
دراین پیام که روز چهارشنبه از سوی محمدعلی نجفی به سومین سمپوزیوم مثنوی معنوی با عنوان "مولانا پیام آور صلح و دوستی" صادر شده، آمده است:درطول تاریخ بشری، انسانهایی بوده اند که با برخورداری از طهارت نفس، زلالی فکر و اصالت اندیشه،گوی سبقت را از همگان ربوده و بر قله افتخارات بشری ایستاده اند، اینان منادیان وجدان انسانی و حاملان چکیده و نقاوه تجربه های فکری و عملی نوع بشر هستند.
سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه این پیام آورده است: حضرت مولانا جلال الدین محمد بلخی، نمونه بارز این شخصیت هاست که در سینه فراخ خود دردها و رنج های تمام بشریت را جای داده و در آثار فاخر خویش از جمله مثنوی معنوی و دیوان شمس، آن ها را فریاد می زند.
در این پیام آورده شده است: ویژگی منحصر به فرد حضرت مولانا آن است که اگرچه در دامن تمدن ایرانی، اسلامی پرورده شده و از سرچشمه های عرفان ناب خراسان سیراب گشته است اما عنقای خیال و اندیشه اش مرزهای زمان و مکان را در نوردیده و به اندیشه جهانی بدل شده است. چنانکه امروز از غرب تا شرق عالم، از خاور دور و آسیای میانه گرفته تا اروپا و آمریکا و در میان عرب و عجم و مسلمان و مسیحی، سخن از اوست.
نجفی در ادامه این پیام تاکید کرده است: در جهان مدرن امروز که مجهز به تجهیزات و فناوری های پیشرفته و فراتر از تصور شده است، هنوز به مبنای فکری این بزرگان نیازمندیم.
سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، مولانا را پیام آور صلح و دوستی نامیده و افزوده است: بر برگزار کنندگان این سمپوزیوم به خاطر حسن انتخاب این عنوان و درک درستی که از مقتضیات و ضروریات زمانه پر آشوب کنونی داشته اند، باید آفرین و دست مریزاد گفت.
وی اظهارداشته است: بشر امروز برای زندگی بهتر و سعادتمندانه تر ناگزیر از رجوع به سرچشمه ها و منابع فکری پیشینیان است و برای تثبیت صلح جهانی و منطقه ای و تحکیم پایه های دوستی و مودت بین ملل مختلف چه منبع و ماخذی بهتر از تعلیمات و آموزه های بزرگانی چون مولانا که آثارشان مشحون از دعوت به بکارگیری خرد و منطق در روابط بشری و همزیستی و مدارا و شکیبایی و تحمل ناملایمات است.
نجفی ادامه داده است: فرهنگ و تمدن ایران بزرگ باید بر خود ببالد که شخصیتی را در دل خود پرورده است که قرن ها پیش از این، منادی برادری و برابری انسان بوده است.
سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در این پیام، مقدم استادان، محققان، دانشجویان و مولوی پژوهان داخلی و خارجی را در این سمپوزیوم گرامی داشته و آورده است: از خداوند متعال توفیق درک درست و فهم عمیق افکار بزرگانی چون مولانا و روزآمد کردن و بکارگیری آن اندیشه ها را در جهت رفع معضلات بشر و عبور از چالش های امروز جامعه بشری خواستارم.
سومین سمپوزیوم مثنوی معنوی با عنوان "مولانا پیام آور صلح و دوستی" با حضور اندیشمندانی از دانشگاههای ارومیه و یوزونجی ییل وان ترکیه از روز چهارشنبه در ارومیه آغاز شده و پنجشنبه این هفته به کار خود پایان می دهد.
پیش از این دو سمپوزیوم در ارومیه و وان برگزار شده است.
8136/1352
23/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]