تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834639455
لزوم توجه به بیماری های چشمی در بدو تولد برای پیشگیری از نابینایی
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: به مناسبت روز جهانی نابینایان؛ لزوم توجه به بیماری های چشمی در بدو تولد برای پیشگیری از نابینایی تهران- ایرنا- رعایت اصول بهداشتی، تغذیه ای و کنترل های پزشکی در طول عمر به ویژه در دوران نوزادی و بدو تولد برای حفظ بینایی و پیشگیری از نابینایی بسیار حائز اهمیت است.
طبق آمار ارایه شده، در حال حاضر حدود 50 میلیون نابینا در سراسر جهان وجود دارد و پیش بینی می شود تا سال 2020 میلادی این تعداد به 90 میلیون نفر برسد.
این آمار همچنین نشان می دهد که هشت دهم تا 1.2 درصد جمعیت کشورهای درحال توسعه از اختلالات بینایی رنج می برند این درحالی است که این نسبت در کشورهای پیشرفته نظیر آمریکا حدود نیم در صد است.
50 درصد نابینایان جهان مبتلا به بیماری چشمی آب مروارید (کاتاراکت) و 50 درصد بعدی به بیماری آب سیاه (گلوکوم)، تراخم، انکوسرکا (کوری رودخانه) و نابینایی های دوران کودکی مبتلا هستند.
با وجود نیم قرن تلاش برنامه ریزی شده برای کنترل نابینایی و عوامل آن، میزان نابینایان جهان در اثر افزایش و پیر شدن جمعیت و عوامل محیطی همچون بیماری، جنگ، سیل، زلزله، تصادفات و سوانح افزایش یافته است.
به گفته فاطمه رزاقی معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی خراسان جنوبی، آمار نابینایان، کم بینایان و معلولان چشمی در ایران در حال حاضر حدود 800 هزار نفر است؛ این درحالی است که بسیاری از این معلولیت ها قابل پیشگیری است و می توان از بروز آن جلوگیری کرد.
گفته می شود 50 درصد از افراد مبتلا به اختلالات بینایی، پیش از تولد و 50 درصد پس از تولد به این عارضه دچار می شوند.
متخصصان علم پزشکی معتقدند حدود 60 درصد اختلالات بینایی قابل درمان، 20 درصد آن قابل پیشگیری و تنها 20 درصد درحال حاضر غیرقابل درمان و پیشگیری است.
دکتر محمود جباروند رییس بیمارستان فارابی و فوق تخصص قرنیه در مورد لزوم توجه به اختلالات بینایی در بدو تولد نوزادان به خبرنگار علمی ایرنا گفت: افرادی که دچار نابینایی از بدو تولد هستند عصب بینایی آنها به طور کامل تکامل نیافته است یا دچار آب مروارید و کدورت های قرنیه هستند که سبب محرومیت از بینایی و عفونت های شدید چشمی در آنها می شود.
** آب مروارید
جباروند در مورد آب مروارید در دوران نوزادی اظهار کرد: برخی نوزادان با آب مروارید متولد می شوند و بینایی آنها محدود است که می توان با تشخیص به موقع با عمل جراحی این مشکل را برطرف و بینایی آنها را به حالت عادی برگرداند.
وی بر لزوم توجه والدین به بینایی فرزند خود و مراجعه به موقع به پزشکان تاکید کرد و گفت: درصورت مراجعه نکردن به موقع به پزشکان مربوطه، آب مروارید سبب تنبلی چشم و به تدریج بروز کم بینایی در نوزادان می شود.
جباروند گفت: اگر آسیب به عصب بینایی وارد شود، با علم چشم پزشکی امروز نمی توان هیچ اقدام مناسبی برای آنها انجام داد اما اگر آسیب به قرنیه وارد شده باشد، می توان آن را با جراحی برطرف کرد و بینایی را به فرد بازگرداند.
وی عوامل ژنتیکی، بروز بیماری های عفونی در مادران و مصرف برخی داروها در دوران بارداری را یکی از عوامل مستعدکننده کودک به ابتلا به عفونت های چشمی و آب مروارید مادرزادی دانست و افزود: از آنجایی که نوزادان در بدو تولد تحت معاینات چشم پزشکی قرار می گیرند، در صورت مشاهده کاهش بینایی به مراکز چشم پزشکی ارجاع داده و تحت عمل جراحی قرار می گیرند.
جباروند گفت: کودکانی که آب مروارید مادرزادی دارند باید هرچه سریعتر تحت عمل جراحی قرار گیرند چراکه حتی تاخیر یک هفته ای می تواند منجر به تنبلی چشم شود و بازگشت بینایی در این شرایط سخت تر خواهد شد.
وی تاکید کرد که والدین در بدو تولد باید نوزادان را تحت معاینه چشم پزشکی قرار دهند چراکه محرومیت های بینایی ناشی از آب مروارید ممکن است به تنبلی عصب چشم منجر شود و درصورتی که زمان طلایی درمان که هفته اول تولد است، طی شود، درمان آن سخت تر و بازگشت کامل بینایی میسر نمی شود.
** فشار چشم
رییس بیمارستان فارابی گفت: بالا بودن فشار چشم در کودکان سبب کم بینایی در آنها می شود؛ کودکانی که به دلیل بالا بودن فشار چشم دچار بیماری گلوکوم مادرزادی می شوند، در صورتی که به موقع درمان نشوند، عصب بینایی آنها آسیب می بیند و در نهایت بینایی خود را از دست می دهند.
جباروند افزود: نوزادانی که در دوران جنینی فشار چشم آنها بالا می رود، کره چشم آنها در اثر افزایش فشار چشم رشد بیشتری می کند که گاهی یک چشم و گاهی هر دو چشم را درگیر می کند.
وی تاکید کرد: این نوزادان نیز در بدو تولد باید به سرعت تحت عمل جراحی قرار گیرند تا فشار چشم آنها کنترل شود چراکه اگر فشار چشم آنها کنترل نشود، سبب آسیب عصب بینایی و از دست رفتن بینایی می شود اما اگر فشار چشم کنترل شود، بینایی آنها حفظ می شود.
** نابینایی در سالمندان
فوق تخصص قرنیه گفت: درصورتی که نابینایی در سالمندان به علت آسیب عصب بینایی رخ داده باشد، قابل برگشت نیست اما اگر در اثر بیماری های قرنیه یا آب مروارید ایجاد شده باشد، با عمل جراحی برطرف می شود.
جباروند افزود: بازگشت بینایی در افرادی که به شبکیه چشم آنها آسیب زیادی وارد شده است، ضعیف تر از افرادی است که دچار مشکلات قرنیه یا عدسی شده اند.
وی ادامه داد: افرادی که به دلیل فشارخون و چربی خون بالا، دیابت یا بیماری های قلبی عروقی گردش طبیعی خون در عصب بینایی آنها دچار اختلال می شود، دچار سکته های عصب بینایی می شوند و دید خود را به طور کامل از دست می دهند؛ بنابراین این گروه از افراد باید بیماری های زمینه ای خود را کنترل و از رژیم غذایی مناسب پیروی کنند.
به گفته جباروند، نابینایی در ایران بیشتر به دلیل آسیب های عصب بینایی رخ می دهد. همچنین برخی بیماری های ارثی می تواند روی شبکیه تاثیرگذار باشد و بیماری هایی مانند ماکولا را ایجاد کند.
در گذشته و از زمان تشخیص بیماری ها و آسیب های چشمی اینگونه تصور می شد که راه درمانی برای این بیماری ها وجود ندارد و افرادی که نابینا هستند همیشه باید نابینا بمانند؛ این درحالی است که محققان و پزشکان به مرحله ای از علم چشم پزشکی رسیده و پی برده اند که راه درمانی برای این بیماری ها به ویژه درمان نابینایی وجود دارد اما تا زمان قطعی شدن این روش ها و بکارگیری آنها بر روی انسان ها زمان طولانی باقی مانده است.
دکتر محمد ریاضی اصفهانی فوق تخصص شبکیه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا اظهار کرد: در حال حاضر علم چشم پزشکی دنیا در مقیاس آزمایشگاهی و آزمایش بر روی حیوانات به این نتیجه رسیده است که می توان با انجام اقداماتی بیماری های چشمی و نابینایی را برطرف کرد.
وی گفت: یکی از دستاوردهای علم جدید این است که می توان با خارج کردن ژن معیوب از چشم، ژن سالم را جایگزین آن کرد و بینایی را به فرد نابینا بازگرداند.
ریاضی افزود: همچنین این تحقیقات نشان می دهد که می توان سلول های بنیادی را جایگزین سلول های از بین رفته کرد.
وی به استفاده از وسایل کمک الکترونیکی اشاره کرد و گفت: این نیز یکی دیگر از روش های بازگشت بینایی است که طی آن برخی وسایل کمک الکترونیکی در داخل شبکیه یا روی شبکیه نصب می شود و با تحریک سلول های سالم چشم سبب بهتر شدن دید یا بازگشت بینایی می شود.
ریاضی ادامه داد: ممکن است تولید پروتئین ها و آنزیم هایی که در داخل بدن به طور طبیعی ایجاد می شود، به دلایلی دچار اشکال شود یا آنزیم هایی که تولید می شود کیفیت قبلی خود را نداشته باشد و سبب کم بینایی شود، بنابراین یکی از روش های رفع این مشکل جایگزین کردن این مواد از طریق تزریق یا استفاده از راه هایی است که منجر به ترشح کافی این مواد شود.
فوق تخصص شبکیه خاطر نشان کرد: این روش ها در مرحله آزمایشگاهی و بر روی حیوانات صورت گرفته و تنها برخی از آنها بر روی انسان ها نیز بررسی شده است اما در مرحله ابتدایی است و نیاز به تحقیقات بیشتری در این زمینه دارد.
سازمان آموزشی، علمی، فرهنگی ملل متحد (یونسکو) در سال 1950 میلادی، پانزدهم اکتبر مصادف با 23 مهرماه را به عنوان روز جهانی نابینایان (عصای سفید) نامگذاری کرد.
این سازمان و شورای جهانی نابینایان همچنین در همین سال قانون عصای سفید را به عنوان یک وسیله کمک حرکتی نابینایان بررسی و تصویب کرد.
عصای بلند پس از جنگ جهانی دوم به عنوان یک وسیله کمک حرکتی برای نابینایان ابداع شد. این عصا ابتکار جیمز بیگز عکاس شهر بریستول انگلیس بود که در اثر سانحه ای بینایی خود را از دست داده بود.
وی برای در امان بودن از خطر وسایل نقلیه با یک ابتکار تاریخی، عصایی به رنگ سفید به دست گرفت تا برای همگان به راحتی قابل دید باشد. به تدریج و در پی تصویب قانون عصای سفید، این وسیله به عنوان نشانه ای بین المللی برای شناخت نابینایان در جهان به رسمیت شناخته شد.
علمی(6)1834**1440
23/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]
صفحات پیشنهادی
آستیگماتیسم چیست؟/ لزوم توجه ویژه به این بیماری در کودکان
آستیگماتیسم چیست لزوم توجه ویژه به این بیماری در کودکان جامعه > سلامت - فارس نوشت رئیس انجمن اپتومتری ایران آستیگماتیسم با شماره بالا در کودکان را یکی از عوامل تنبلی چشم در کودکان دانست و گفت شماره چشم آستیگماتیسم معمولاً تا پایان عمر ثابت میماند علی میرزرئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت: ابتلای ۴ ایرانی به بیماری هاری در سال گذشته/میلیاردها ریال برا
رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت ابتلای ۴ ایرانی به بیماری هاری در سال گذشته میلیاردها ریال برای پیشگیری از هاری هزینه میشودرئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت از 150 هزار مورد حیوان گزیدگی در سال گذشته در کشور 4 مورد ابتلا به بیماری هاری داشتیم به گزارئیس مرکز بهداشت جیرفت تأکید کرد لزوم پیشگیری از گسترش بیماری ایدز در بین معتادان پرخطر
رئیس مرکز بهداشت جیرفت تأکید کردلزوم پیشگیری از گسترش بیماری ایدز در بین معتادان پرخطررئیس مرکز بهداشت شهرستان جیرفت گفت باید در راستای پیشگیری از گسترش بیماری ایدز چارهای برای محل جمعآوری معتادان پرخطر در جیرفت اندیشیده شود به گزارش خبرگزاری فارس از جیرفت محمدرضا مشایخی پیشپیشگیری بهترین راه مقابله با بیماری های قلبی است/ لزوم ایجاد یک بسیج ملی برای حذف سیگار از جامعه
استانها غرب کرمانشاه کریم پیشگیری بهترین راه مقابله با بیماری های قلبی است لزوم ایجاد یک بسیج ملی برای حذف سیگار از جامعه کرمانشاه - خبرگزاری مهر رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه بیماری های قلبی را به عنوان اولین تهدید کننده جان افراد در دنیا عنوان کرد و گفت پیشگیریبیماری سل قابل درمان و پیشگیری / هر ثانیه یک مبتلای جدید
بیماری سل قابل درمان و پیشگیری هر ثانیه یک مبتلای جدید شیراز - ایرنا - معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت بیماری سل به طور کامل قابل درمان و پیشگیری است و متاسفانه هر ثانیه یک نفر در جهان به این بیماری مبتلا می شود به گزارش خبرنگارایرنا دکتر فریبا مرادیمعاون بهداشتی وزارت بهداشت خبر داد حذف بیماری هاری با تامین و تولید واکسن و فعالیت 700 مرکز پیشگیری/ هاری هفتم
معاون بهداشتی وزارت بهداشت خبر دادحذف بیماری هاری با تامین و تولید واکسن و فعالیت 700 مرکز پیشگیری هاری هفتمین بیماری عفونی خطرناکمعاون بهداشتی وزارت بهداشت گفت بیماری هاری در طی سالهای اخیر در جایگاه هفتم مهمترین بیماریهای عفونی قرار گرفته است به گزارش خبرگزاری فارس علی اکرشدافسارگسیخته مرض شیرین در خلاء توجه به پیشگیری
شنبه ۱۹ مهر ۱۳۹۳ - ۰۰ ۰۶ رئیس انجمن دیابت با ابراز نگرانی از روند شیوع رو به رشد دیابت در کشور گفت هزینههای پیشگیری از دیابت توسط بیمهگر پرداخت نمیشود دکتر اسدالله رجب در گفتوگو با خبرنگار سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا گفت بیش از 10 درصد جمعیت کشور یعنی بتوصیههای طب سنتی برای پیشگیری از بیماریهای فصل سرما
سهشنبه ۲۲ مهر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۴۸ یک متخصص طب سنتی کشور با بیان اینکه رعایت تدابیر تندرستی در فصل پاییز بهترین راهکار برای پیشگیری از بیماریهاست تاکید کرد هر فصل سال دارای مزاج خاصی است بنابراین لازم است توصیه و تدابیر خاصی برای حفظ تندرستی و پیشگیری از بروز بیماریها یا به حداقلسهم استرس در بروز بیماریهای قلبی/شایعترین علت مرگ و میر قابل پیشگیری
اجتماعی بهداشت و سلامت سهم استرس در بروز بیماریهای قلبی شایعترین علت مرگ و میر قابل پیشگیری رئیس بخش قلب بیمارستان دکتر مسیح دانشوری با اشاره به سهم بیماریهای قلبی در کاهش عمر مفید انسانها تاکید کرد آمارها نشان می دهد در بعضی از کشورها تا 50 درصد مرگ و میرها به مشکلات قلبی وهزینههای میلیاردی ایران برای پیشگیری از هاری/حذف بیماری در دستور کار
سهشنبه ۲۲ مهر ۱۳۹۳ - ۱۴ ۰۸ رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت بهترین واکسن هاری توسط انستیتو پاستور ایران تولید میشود به گزارش سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا دکتر محمدمهدی گویا در افتتاحیه سمینار بینالمللی هاری که در تالار مدرس انستیتو پاستور بمصرف الکل از بروز بیماری قلبی پیشگیری نمیکند
دوشنبه ۷ مهر ۱۳۹۳ - ۱۶ ۳۵ عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت مصرف الکل از بروز بیماری قلبی و عروقی در فرد پیشگیری نمیکند به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه خراسان دکتر عبدالرضا نوروزی صبح امروز هفتم مهر در نشست خبری که به مناسبت روز جهانی قلب در شمدیرکل ورزش و جوانان استان قم: قهرمانی بدون توجه به ارزشهای دینی و اخلاقی ارزشی ندارد
مدیرکل ورزش و جوانان استان قم قهرمانی بدون توجه به ارزشهای دینی و اخلاقی ارزشی نداردمدیرکل ورزش و جوانان استان قم با تاکید بر پیشرفت ورزش همراه با فرهنگ اخلاقمداری و روحیه پهلوانی گفت قهرمانی بدون توجه به ارزشهای دینی و اخلاقی چندان ارزشی ندارد به گزارش خبرگزاری فارس از قماستاندار کرمانشاه تأکید کرد لزوم توجه جدی مدیران به بحث پدافند غیرعامل
استاندار کرمانشاه تأکید کردلزوم توجه جدی مدیران به بحث پدافند غیرعاملاستاندار کرمانشاه بر لزوم توجه جدی مدیران دستگاههای اجرایی به بحث پدافند غیرعامل تأکید کرد به گزارش خبرگزاری فارس از کرمانشاه ابراهیم رضاییبابادی عصر امروز در جلسه کارگروه پدافند غیرعامل این استان اظهار داشتدر برنامه حذف و اضافه مطرح شد دهنمکی: لزوم تعامل هنر با دانشگاه در تبیین ارزشها/ خواجهسروی: کمبودهای فرهنگ
در برنامه حذف و اضافه مطرح شددهنمکی لزوم تعامل هنر با دانشگاه در تبیین ارزشها خواجهسروی کمبودهای فرهنگی دانشگاهها بدور از حاشیهسازی برطرف شوددر پانزدهمین قسمت از برنامه حذف و اضافه مباحثی از جمله تاثیرات فرهنگی تدفین شهدای گمنام در دانشگاهها لزوم ارتباط با نسل جوان بپیرزنی که ادعا میکند با بزاق دهان بیماریهای چشمی را درمان میکند!
پیرزنی که ادعا میکند با بزاق دهان بیماریهای چشمی را درمان میکند جامعه > حوادث - ایرنا نوشت یک پیرزن ۷۷ ساله بوسنیایی ادعا میکند که با بزاق دهان میتواند بیماریهایی مانند خشکی چشم حساسیتها التهاب ملتحمه و فشار بالای چشم را درمان کند به ناحداث راه آهن در جنوب کرمان مورد توجه ویژه قرار گیرد/ لزوم توسعه بزرگراهی منطقه
استانها شرق کرمان دلیری احداث راه آهن در جنوب کرمان مورد توجه ویژه قرار گیرد لزوم توسعه بزرگراهی منطقه جیرفت - خبرگزاری مهر معاون توسعه مدیریت و منابع معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور بر لزوم احداث راهآهن و توسعه بزرگراهی جنوب کرمان تاکید کرد به گزارش خبرنگار مهر علیرضالزوم توجه به پیشنهاد مرکز پژوهش ها درمورد سربازی
لزوم توجه به پیشنهاد مرکز پژوهش ها درمورد سربازیبخش تعاملی الف - رضا سعیدیاشاره مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند تاریخ انتشا-
پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها