تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 5 فروردین 1404    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اندكى حقّ، بسيارى باطل را نابود مى كند، همچنان كه اندكى آتش، هيزم هاى فراوانى را م...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1869959257




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بیماری سل قابل درمان و پیشگیری / هر ثانیه یک مبتلای جدید


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بیماری سل قابل درمان و پیشگیری / هر ثانیه یک مبتلای جدید شیراز - ایرنا - معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت : بیماری سل به طور کامل قابل درمان و پیشگیری است و متاسفانه هر ثانیه یک نفر در جهان به این بیماری مبتلا می شود.


به گزارش خبرنگارایرنا ، دکتر فریبا مرادی با گرامیداشت روز 24 مارس "روز جهانی سل" افزود: در ایران نیز 23 مهر ماه "روز ملی مبارزه با سل" نامیده شده و بر این اساس روز ملی سل فرصت مناسبی است برای این که بتوانیم با افزایش آگاهی و دانش عمومی و همچنین همکاری هر چه بیشتر برای تداوم تلاش هایی که در زمینه کنترل این بیماری انجام می شود، صدایمان را برای نجات انسان ها از چنگال بیماری سل به گوش همه برسانیم.
دکتر مرادی افزود : در حال حاضر حدود 20 میلیون نفر به بیماری سل مبتلا هستند که بیش از 80 درصد این موارد، تنها مربوط به 22 کشور در جهان است که افغانستان و پاکستان نیز جزء آنها می باشند که ایران نیز با وجود همسایگی با این دو کشور و ورود مهاجرین آنها، از این قاعده مستثنی نیست.
وی اظهارداشت : در حال حاضر از هر سه نفر جمعیت جهان یک نفر به میکروب سل آلوده بوده و در هر ثانیه نیز یک نفر به تعداد آنان افزوده می شود،بیماری سل یک مشکل عمده جهانی است ، اگرچه این بیماری کاملا قابل درمان و پیشگیری است، اما سالانه حدود 9 میلیون نفر به سل فعال مبتلا شده و حدود یک ونیم تا دو میلیون نفر بر اثر این بیماری جان خود را از دست می دهند.
این مقام بهداشتی دانشگاه ادامه داد : سل یک بیماری عفونی مسری است که توسط باکتری مایکوباکتریوم توبرکلوزیس ایجاد می شود،میکروب سل می تواند هر عضوی از بدن را درگیر کند ولی اکثرا ریه ها مبتلا می شوند که بر اساس ارگان درگیر سل را به دو دسته ریوی و خارج ریوی تقسیم می کنند.
دکتر مرادی گفت : شایع ترین راه انتقال میکروب سل از طریق تنفس است، فرد مبتلا به سل ریوی، اسمیر مثبت از طریق سرفه، عطسه و یا حتی صحبت کردن قطرات ریز حاوی میکروب ها را در هوای اطراف خود پخش می کند و در صورت استنشاق این ذرات معلق توسط فردی که در ارتباط نزدیک با بیمار است، میکروب وارد ریه های وی می شود این میکروب گاهی سال ها به صورت نهفته در بدن باقی می ماند و در صورت وجود شرایط مناسب مانند ابتلا به بیماریهایی که منجر به ضعف سیستم ایمنی می شوند دوباره فعال شده و ایجاد بیماری می کند.
وی با اشاره به اینکه میکروب سل بوسیله حشرات ، خون ، ظروف غذاخوری ، لیوان و اشیاء دیگر منتقل نمی شود ، بیان کرد : نشانه های بیماری سل بسته به عضو درگیر می تواند متفاوت باشد، علایم عمومی در انواع سل ریوی و خارج ریوی شامل تب، کاهش اشتها، کاهش وزن، ضعف عمومی و بی حالی، تعریق شبانه و خستگی زودرس است.
دکتر مرادی افزود : در سل ریوی که بیش از 80 درصد موارد سل را تشکیل می دهد شایع ترین علامت، سرفه پایدار 2 هفته یا بیشتر معمولا همراه با خلط و گاه خلط خونی است و ممکن است تنگی نفس و درد قفسه سینه نیز وجود داشته باشد،در سل خارج ریوی هر عضوی از بدن مبتلا باشد نشانه های خاص خود را بروز می دهد.
دکتر مرادی در خصوص راه های پیشگیری سل اظهار داشت :درمان این بیماری خود یکی از راه های پیشگیری است، اما تزریق واکسن B.C.G نیز می تواند برای پیشگیری استفاده شود، البته واکسن سل یک ایمنی نسبی ایجاد می کند و نمی توان از آن به عنوان یک پیشگیری صددرصد استفاده کرد.
وی گفت : از راه های دیگر پیشگیری استفاده از دارو برای پیشگیری از فعال شدن سل در افراد است، مثلا مادری که تست سل او مثبت شده است، باید فرزند خود را نیز با استفاده از این دارو تحت درمان قرار دهد.
677


23/07/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن