واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۳ مهر ۱۳۹۳ (۱۰:۳۸ق.ظ)
پدر علم کويرشناسي ايران پيشنهاد داد: برگزاري سفر هاي علمي پژوهشي براي انجام پروژه هاي عملي بايد شرايط لازم براي فعاليت اساتيد و دانشجويان براي انجام پروژه هاي عملي در مناطق مختلف فراهم شود تا نيروهاي متخصص و با تجربه در اختيار جامعه قرار گيرد.
به گزارش خبرگزاري موج، پدر علم کويرشناسي ايران با طرح پيشنهاد برگزاري گردش هاي علمي ويژه اساتيد و دانشجويان واحد علوم و تحقيقات، گفت: در حال حاضر رشته هاي گردشگري يا توريسم در مقطع کارشناسي ارشد و جغرافياي شهري در مقطع دکتري ميان متقاضيان تحصيل در اين مقاطع در واحد علوم و تحقيقات، از اقبال بيشتري برخوردار هستند.
پدر علم کويرشناسي ايران تصريح کرد: جغرافي خوان با مشاهده عناصر و عوامل در مناطق مختلف جغرافيايي همچون آب، خاک، اقليم، پوشش گياهي، جمعيت و غيره به جغرافي دان تبديل مي شود.
وي بر لزوم آگاهي عوامل اجرايي و مسئولان از علم جغرافيا و انتصاب جغرافي دانان به اين سمت ها تأکيد کرد و گفت: جغرافي دانان با مطالعه و بهره گيري از دانش کافي درباره آب، خاک، شهر، روستا، هوا، اقتصاد، صنعت و... قادر به اظهار نظر و اتخاذ تصميمات اثربخش در حوزه مديريت خرد و کلان جوامع هستند.
دکتر کردواني توجه به موقعيت جغرافيايي در مناطق مختلف را براي تجهيز آن ها به امکانات گوناگون ضروري دانست و افزود: به طور مثال، بايد از ساخت کارخانه هاي آلاينده اي چون کارخانه آسفالت در مسير وزش دو باد جنوب و غربي شهر تهران، جلوگيري شود.
وي با اشاره به امکانات واحدهاي دانشگاه آزاد اسلامي به ويژه واحد علوم و تحقيقات، شرايط اين دانشگاه را براي ايجاد امکان فعاليت هاي عملي دانشجويان مناسب ارزيابي کرد و گفت: دانشجويان با مشاهده مسائل جغرافيايي مناطق مختلف در کنار بهره گيري از کلاس هاي تئوري، موجب گسترش ارتباطات دانشگاه با صنعت و کشاورزي مي شوند و اصولا تاکيد بر ارتباط صنعت با دانشگاه بدون درنظر گرفتن صنعت کشاورزي اشتباه است.
دکتر کردواني با اشاره به فضا و امکانات وسيع آموزشي، ظرفيت بالاي علمي و اساتيد مطرح علوم تحقيقات گفت: دانشجويان با مشاهده علاقه و خستگي ناپذيري اساتيد خود به پژوهش و فعاليت هاي علمي و عملي تشويق و با نمايش توانايي هاي خود، موجب توسعه ارتباط با حوزه هاي صنعتي و کشاورزي مي شوند.
عضو هيأت علمي واحد علوم و تحقيقات گفت: واحدهاي دانشگاه آزاد اسلامي با تربيت فارغ التحصيلان متخصص و کاردان مي توانند ضمن تقويت ارتباط با صنعت و کشاورزي، منابع مالي قابل توجهي را براي دانشگاه در جهت فراهم آوردن امکانات مناسب براي پرورش و آموزش متخصصان بيشتر ايجاد کند که در نهايت به اعتلاي بيش از پيش کشور منجر مي شود.
دکتر کردواني ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامي بايد با ارتقا سطح علمي و کيفي روند آموزشي، تجديدنظر در برنامه هاي درسي، ايجاد امکان بهره مندي دانشجويان و اساتيد از فرصت هاي مطالعاتي در دوره هاي دکتري و پسادکتري در دانشگاه ها و مراکز تحقيقاتي مطرح بين المللي، تجهيز گروه هاي آموزشي به کارگاه ها و ابزار و ادوات هر رشته، گنجاندن دروس عملي و کارآموزي وعقد قرارداد با موسسات و صنايع گوناگون، در راه نيل به اين اهداف تلاش کند.
وي با اشاره به تجربه ديگر کشورها از جمله آلمان در تقسيم مناطق مختلف صنعتي، کشاورزي و غيره و عقد قرارداد براي استفاده از دانشجويان در فعاليت هاي عملي اين بخش ها، تصريح کرد: بايد شرايط لازم براي فعاليت هاي عملي دانشجويان متناسب با رشته هاي مختلف فراهم شود.
اين عضو هيأت علمي واحد علوم و تحقيقات پيروي از سياست هاي آموزش عالي ساير کشورها در ارائه رشته هاي تحصيلي متناسب با منطقه جغرافيايي دانشگاه ها را در کشور ضروري دانست و افزود: به طور مثال، بايد رشته کوير و بيابان در دانشگاه هايي مانند يزد و رشته چاي در دانشگاه هاي لاهيجان ارائه شوند.
وي با تأکيد بر شرايط مناسب دانشگاه آزاد اسلامي براي ارائه رشته هاي تحصيلي متناسب با شرايط طبيعي به ويژه اقليمي، اظهار داشت: دانشگاه آزاد اسلامي به دليل بهره گيري از اساتيد بومي و داشتن واحدهاي متعدد در مناطق مختلف کشور، مي تواند با بهره برداري از اين طرح در توسعه کشور پيشگام باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]