واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: انتقاد "مالیزیا دایجست" از برخورد تبعیض آمیز با ورزشکاران زن مسلمان کوالالامپور - ایرنا - روزنامه "مالیزیا دایجست" روز سه شنبه از برخوردهای تبعیض آمیز با زنان مسلمان و ورزش بانوان پس از ورود دختران مسلمان به میدان های ورزشی با حجاب اسلامی انتقاد کرد.
به گزارش ایرنا، این روزنامه مالزیایی نوشت: یک ورزشکار زن مسلمان با فداکاری خود را به توانایی جسمی و روحی لازم برای ورود به عرصه بین المللی می رساند، اما در روز قضاوت و رقابت به دلیل حجاب اسلامی مانع ورود وی به میدان می شوند.
"مالیزیا دایجست" با طرح این سوال که "دلیل این امر چیست؟"، نوشت که این ممانعت ناشی از استفاده از مواد غیرقانونی یا وزن بیشتر نیست، بلکه ناشی از مذهب و اعتقادات است.
این روزنامه با اشاره به تیم بسکتبال زنان قطر که در رقابت های آسیایی اینچئون به دلیل حجاب اجازه بازی با مغولستان را پیدا نکرد و از ادامه رقابت ها انصراف داد، نوشت که مقامات این تیم قطری از مشکل نبودن حجاب زنان این تیم برای رقابت های آسیایی مطمئن بودند که پا در این رقابت ها گذاشتند .
به نوشته این روزنامه مالزیایی، در یک رویداد دیگر در سال 2011 نیز مانع رقابت تیم ملی فوتبال زنان ایران در مسابقات مقدماتی المپیک 2012 لندن شدند.
"متولیان قوانین فوتبال در جهان استدلال کرده بود حجاب برای بازیکنان ناامن است و خطر آسیب جدی بازیکنان را افزایش می دهد، اما منتقدان تاکید کردند این ممنوعیت نابرابری در بالاترین سطح از محبوب ترین بازی جهان است و پس از آن روسری بازیکنان زن تصویب شد".
"مالیزیا دایجست" نوشت: این تغییر حکم به نظر نمی رسد به تبعیض نسبت به ورزشکاران محجبه پایان داده باشد چون در اوایل سال جاری "سما آیداه" یک بازیکن فوتبال دانشگاه معروف "کلرادو" آمریکا به دلیل حجاب از رقابت ها محروم شد، اما در یک حرکت باور نکردنی همه هم تیمی های وی در بازی بعدی تصمیم به استفاده از حجاب گرفتند.
این روزنامه نوشت: ورزش از نگاه سازمان ملل روشی برای توسعه و صلح است و بدنبال پیش افتادن از مرزها، نژادها، جنسیت و مذهب است.
"مالیزیا دایجست" با طرح این سوال که "چرا ممنوعیت حجاب"، نوشت: اکنون نگرانی های ایمنی ورزشکاران رفع شده است، بنابراین به وضوح می شد دید که محرومیت زنان در برخی بازی های آسیایی به نگرانی از ایمنی مربوط نمی شد.
این روزنامه تاکید کرد "حجاب بخشی از ایمان ورزشکار مسلمان است، بنابراین ارگان های مرتبط با بسکتبال نیز که اصرار دارند ممانعت از رقابت با حجاب "ماهیت کاملا ورزشی" داشته، از آنجا که طبیعت ورزش متحدکردن مردم است باید به حجاب زنان مسلمان نیز توجه کنند و به خاطر اعتقادات و ایمان آن ها را در حاشیه قرار ندهند.
فدراسیون بین المللی بسکتبال اخیرا اعلام کرده است بازیکنانی که محدودیت پوشش سر دارند می توانند به صورت آزمایشی در بعضی از مسابقات با پوشش اسلامی ظاهر شوند.
آساق**1611
22/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]