واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: غدیر ؛ میوه ای شیرین در آسمان رسالت غدیر را نه به عنوان واقعه ای تاریخی بلکه باید آن را روز اسلام خواند ، چرا که در این روز خداوند فرمود "الیوم لکم دینکم و اتمت علیکم نعمتی و رضیت لکم الاسلام دینا " و پیامبر (ص) و ائمه اطهار (ع) بر بزرگداشت و شادمانی در این روز تاکید فرمودند.
از روز غدیر خم به عنوان عید الاکبر یاد کردند ، بدان جهت که در این روز نه تنها حضرت علی (ع) به عنوان جانشین حضرت محمد (ص) تعیین می شود بلکه حضرت محمد(ص) بنا به امر الهی،اسمی جانشینان پس از خویش که همگی از نسل حضرت زهرا(س)وعلی (ع) بودند را معرفی کرده و مژده ظهور حضرت مهدی(عج) را در آخر الزمان می دهد.
بدون شک واقعه غدیر نقش سرنوشت سازی در تعیین مسیر آینده اسلام داشته است،واقعه ای که طی آن پیامبر اسلام (ص) مهمترین ماموریت خود را به انجام رساند،ماموریتی که انجام آن مساوی بود با تبلیغ رسالت و کوتاهی از آن به منزله از بین رفتن زحمات چندین ساله پیامبر اکرم (ص) و بی نتیجه ماندن فداکاری های مسلمانان صدر اسلام بود.
ماموریتی که در آن پیامبر اکرم (ص) به طور رسمی نه نتها جانشین خود که جانشینان پس از خویش را یک به یک به نام از امام علی و امام حسن و امام حسین علیهم السلام و 9 امام دیگر که از نسل ها ابا عبدالله الحسین(ع) بودند را معرفی کردند.
اما جاه طلبی و کینه های جاهلانه عده ای از اطرافیان پیامبر باعث شد که به وصیت ایشان در آنچه که خداوند برای امت اسلام تعیین فرموده بود گردن ننهند و با شوراگری پس از رحلت پیامبر مسیر انحراف و مسلمین را پایه گذاری کنند.
در آیه سوم وسره مائده خداوند می فرماید:"امروز آیین شما را برای شما به کمال رساندم و نعمت خود را بر شما تمام کردم و اسلام را برای شما پسندیدم و برگزیدم" همچنین در آیه 67 سوره مائده نیز می فرماید:"هان ای پیامبر آنچه را که از سوی پروردگارت به تو نازل شده است ،تبلیغ کن و اگر چنان نکنی،پیام و رسالت اورا انجام نداده ای و خداوند تو را از مردم حفظ می فرماید".
همه مفسران متفق القول هستند که این آیه درباره فضیلت علی ابن ابیطالب (ع) نازل شده است و چون این آیه نازل شد،پیامبر دست علی (ع) را گرفت و فرمود:"هرکه من مولای اویم، علی مولای اوست،خدایا! هرکه او را دوست می دارد،دوست بدار و هرکه او را دشمن می دارد ،دشمن شمار" در این هنگام عمر و ابوبکر ،علی (ع) را ملاقات کرده و به او می گویند:ای پسر ابوطالب فرخنده و گوارایت باد که مولای من و مولای همه مردان و زنان مومن شدی.
پیامبر(ص) در عین حال نگرانی خود را از انحراف مسلمین از پیام غدیر ابراز کرده و فرمودند: خداوند مرا به انجام و ابلاغ پیامی مامور فرموده که انجام آن برم نبسیار دشوار است ،زیرا می دانم در مورد آن ،مردم گفته ام را تکذیب می کنند خداوند مرا بیم داد که با باید آن را تبلیغ کنم یا آماده عذاب باشم و این آیه را نازل فرمود که:"هان !ای پیامبر!آنچه که از سوی پروردگارت بر تو نازل شده است تبلیغ کن".
گزارش از :- فاطمه مهرابی
21/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]