تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 14 دی 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):بهترین چیزی که بنده بعد از شناخت خدا به وسیله آن به درگاه الهی تقرب پیدا می کند، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1849532463




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

700 محوطه تاریخی خوزستان از بین رفته است


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
700 محوطه تاریخی خوزستان از بین رفته است




رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری گفت: موضوع حفاظت از میراث فرهنگی در بسیاری از کشورها موضوعی فراگیر و همگانی است ولی در کشور ما هنوز چنین اتفاقی نیفتاده است.






خبرآنلاین: سید محمد بهشتی در نشست علمی مردم شناسی کاربردی و سی. اس.آر: بازخوانی مردم شناسی برنامه ششم توسعه "بر ضرورت حفاظت از بناها و آثار تاریخی در برنامه توسعه تاکید کرد.
بهشتی در این نشست که به همت پژوهشکده مردم شناسی و با شرکت اندیشمندان و کارشناسان برگزار شد، گفت: توسعه تا مدت ها نه تنها در ایران بلکه در سایر نقاط دیگر جهان نیز خود را به مراعات آثار تاریخی مکلف نمی کرد.

او با اشاره به اینکه در برخی نقاط سریع و در سایر نقاط دیرتر تغییر رویه دادند، افزود: برخی آثار تاریخی و اصولا بحث حفاظت را یک بحث ضد توسعه می دانندوآن را نادیده می گیرند.
او تاکید کرد:توسعه باید آثارتاریخی به مفهوم حفاظتی را رعایت کند و طرح های توسعه ای به گونه ای اجرا شود که صدمه ای به آثار تاریخی نزند.

بهشتی افزود: در برخی از نقاط این اصل را به صورت جدی و دقیق رعایت می کنند و در برخی دیگز از جاها یا رعایت نمی شود یا به صورتی ضعیف به اجرا گذاشته می شود.

او با اشاره به اینکه تا مرحله شناسایی، ثبت و ضبط کامل آثارمان فاصله زیادی داریم، برضرورت حساس بودن تمام سازمانها و ارگانها علاوه بر میراث فرهنگی نسبت به حفاظت و نگهداری از آثار تاریخی تاکید کرد.

رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری گفت: اتفاقی که در سایر نقاط جهان افتاده این است که همگان بر اساس سازوکارهای قانونی و مدیریتی مکلف به حفاظت از آثار تاریخی هستند و کسی نیست که در این زمینه وظیفه ای نداشته باشد.
 موضوع حفاظت از میراث فرهنگی در بسیاری از کشورها موضوعی فراگیر و همگانی است ولی در کشور ما هنوز چنین اتفاقی نیفتاده است.

بهشتی در بخش دیگری از سخنانش به وجود اسناد و اشیای تاریخی و قدیمی در برخی از سازمانها و وزارتخانه ها اشاره کرد و با تاکید بر ضرورت حفاظت از آنها گفت: کمتر دستگاهی را می توانید پیدا کنید که در آن اشیاء، اسناد و مواد فرهنگی با ارزشی وجود نداشته باشد.

او با اشاره به گامهای مهمی که در برنامه پنج ساله چهارم در رابطه با موضوع میراث فرهنگی برداشته شده است گفت: براساس این برنامه کلیه دستگاه ها مکلف هستند در مرحله مطالعاتی و امکان سنجی اصل بررسی، شناسایی و مستندسازی آثار تاریخی حوزه جغرافیایی طرح خود را مورد توجه قرار داده و آن را رعایت کنند.

بهشتی با اشاره به اینکه 700 محوطه تاریخی در خوزستان نه به دست مردم بلکه توسط طرحهای بزرگ مانند کشت و صنعت ها از بین رفته است، افزود: موضوع میراث فرهنگی باید فراگیر شود برای نمونه وزارت راه و شهرسازی باید توجه کند که راهها، پل ها و کاروانسراهای تاریخی و همچنین بافت های تاریخی در داخل شهرها و روستاها به او مربوط بوده و به نوعی میراث فرهنگی این وزارتخانه محسوب می شوند.

در ادامه این نشست دکتر عباس مقدم استادیار پژوهشکده باستان شناسی در سخنانی در باره برنامه نجات بخشی گفت: در پاسخ به حجم عظیم تخریب هایی که صورت می گیرد، برنامه هایی متولد شدند به نام نجات بخشی. برنامه های نجات بخشی در واقع تلاش می کند تا داده ها و اطلاعات زیستی و فرهنگی منطقه ای را که برای یک برنامه عمرانی هدف گذاری شده است را درحد توان خود نجات دهد.

مقدم گفت: در کشور ما، عملیات نجات بخشی اگر نه تنها، بیشتر، برنجات بخشی تپه ها، اتلال، محوطه ها و ویرانه های باستانی اطلاق می شود، در حالیکه، یک برنامه نجات بخشی ضرورتا باید درصدد نجات تمامی داده ها و اطلاعات زیستی و فرهنگی یک منطقه ی هدف گذاری شده برآید.

دکتر سمیه کریمی پژوهشگر انسان شناس و دکترای انسان شناسی از دانشگاه گوته نیز در سخنانی گفت:اصل مسئولیت پذیری که در آن فرد نه فقط مسئول رفتار خویش شناخته شده، بلکه باید نسبت به صدمه ای که از طرف او( به عمد یا غیر عمد) به دیگران وارد می شود پاسخگو باشد،خاطر نشان ساخت که ریشه اصلی مفهوم امروزی مسئولیت اجتماعی سازمان ها هستند.
او تاکید کرد: از سازمان ها نیز انتظار می رود تا پاسخگوی تاثیرات اجتماعی و محیطی نامطلوب خود باشند.

کریمی گفت: انجام وظایف قانونی و تعهد نسبت به مسئولیت هایی که قوانین برای شرکت ها و سازمان ها تعریف کرده اند نشان از تعهد اجتماعی سازمان دارد اما در مفهوم مسئولیت اجتماعی سازمان ها گامی فراتر نهاده شده و طی آن به چارچوب های هنجاری و اخلاقی با هدف بهبود جامعه نگریسته می شود.

در ادامه دکتر مجید گلپایگانی دانش آموخته مدیریت از دانشگاه های انگلستان به تعریف مفهوم کاربردی و کلید ی سی. اس .آر و ابعاد اخلاقی توسعه پرداخت.

او با ارائه خلاصه ای از مسئولیت اجتماعی سازمان ها و شرکت ها به مسئولیت اجتماعی شرکت های مرتبط با سازمان میراث فرهنگی پرداخت و مسئولیت اجتماعی شرکتی را با موضوع توسعه پایدار مرتبط دانست.

گلپایگانی گفت: خط سه پایه ای اقتصادی، محیطی و اجتماعی که سه پی مهم مردم، کره خاکی و سود را شکل می دهد، باید در توسعه مورد توجه باشد.

اوتاکید کرد: سازمان ها یا شرکت ها باید به سه عامل یاد شده توجه کنند و بدون توجه به این سه پایه، توسعه بیمار خواهد بود.به عقیده گلپایگانی سودی که در آن به مردم و کره خاکی توجه نشود به مردم و کره خاکی آسیب می زند و هر شرکت و سازمانی باید به محیط زیست ومردم فکر کند.

او با اشاره به اینکه برنامه های توسعه باید بر اساس توجه به ذی نفعان یا همان مردم، مشتری ها و ... باشد گفت: بحث اخلاق اجتماعی در ارتباط با توسعه اهمیتی فراوان داردو هرم اجتماعی کارول بر مسائل اخلاقی، قانونی و اجتماعی تکیه دارد.






تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۳ - ۲۲:۵۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن