واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: پژوهشگر قرآنی: آیت الله طالقانی چهره ای نمایان در تفسیر اجتماعی قرآن داشت تهران- ایرنا- دبیر کمیسیون توسعه و پژوهش آموزش عالی قرآنی کشور از آیت الله سیدمحمود طالقانی به عنوان چهره ای نمایان در تفسیر اجتماعی قرآن مجید یاد کرد.
به گزارش خبرنگار معارف ایرنا، ابوالفضل خوش منش عصر یکشنبه در نشست نقد و بررسی کتاب «سیدمحمودطالقانی زندگی و شیوه قرآنی» گفت: در این کتاب و در تفسیر پرتویی از قرآن آیت الله طالقانی ردپایی از این موضوع را نشان داده ام. به گونه ای که یکی از فصل های کتابم را با عناوین تفسیر اجتماعی، تفسیر علمی و ادبیات تطبیقی جهان از دیدگاه این مفسر قرآن را بیان کرده ام.
نویسنده کتاب «سیدمحمودطالقانی زندگی و شیوه قرآنی» در ابتدا گفت: تفسیر پرتویی از قرآن آیت الله طالقانی نظر مرا به خود جلب کرد و پس از پیروزی انقلاب با شخصیت این چهره قرآنی به ویژه در برنامه های همچون با قرآن در صحنه بیشتر آشنا شدیم.
عضو هیات علمی گروه قرآن و حدیث دانشگاه تهران همچنین گفت: نگاه من در این کتاب بیشتر به صحبت های مکتوب آیت الله طالقانی است و به سخنان شفاهی او کمتر پرداخته ام.
خوشمنش همچنین گفت: صحبت کردن از آیت الله طالقانی حساسیت های خود را دارد و هنوز کسانی هستند که همانگونه که قبل از انقلاب صحبت کردن درباره آنها حساسیت زا بود بعد از انقلاب این حساسیت را وجود دارد.
محمدمهدی جعفری استاد رشته زبان و ادبیات عرب و علوم قرآنی دانشگاه شیراز در این نشست با بیان امتیازهای کتاب سیدمحمود طالقانی زندگی و شیوه قرآنی از مقدمه نویسنده درباره وضعیت جهان و ایران در دوران تولد و جوانی مرحوم طالقانی تجلیل کرد.
این پژوهشگر نهج البلاغه در ادامه ضمن نقد برخی مسائل این کتاب گفت: آیت الله طالقانی هیچ گاه به برازجان تبعید نشد و هیچ وقت نیز به کشورهای تونس و مراکش نرفتند.
جعفری در ادامه گفت: آیت الله طالقانی از دو سیاستمدار تجلیل کرد که یکی در عرصه بین الملل به نام جمال عبدالناصر بود و دیگری دکتر محمد مصدق به گونه ای که وی برای جمال عبدالناصر در مسجد هدایت مراسم ختم برگزار کرد.
این استاد دانشگاه با اشاره به توصیه های آیت الله طالقانی برای نگارش تفسیری از نهج البلاغه گفت: آیت الله طالقانی قرار بود قبل از سال 1335 دائره المعارف نهج البلاغه را تدوین کند که چند جلد آن به صورت تک نگاری منتشر شد و بنده با الهام از کتاب پرتویی از قرآن وی کتاب پرتویی از نهج البلاغه را در پنج جلد تالیف کردم که هم اکنون در رشته نهج البلاغه در دانشگاه تدریس می شود.
وی همچنین مطالبی درباره جلال آل احمد، سازمان مجاهدین خلق، نهضت آزادی و سایر مطالبی که در کتاب «سیدمحمودطالقانی زندگی و شیوه قرآنی» ذکر شده، بیان کرد.
در ادامه این مراسم سیدمهدی طالقانی فرزند آیت الله طالقانی درباره کتاب های منتشر شده پیرامون زندگی این مفسر قرآن نکاتی را بیان کرد.
نشست نقد و بررسی کتاب «سیدمحمودطالقانی زندگی و شیوه قرآنی» به همت خبرگزاری بین المللی قرآن و انتشارات سروش برگزار شد.
این کتاب به مناسبت بیست و چهارمین سالگرد وفات آیت الله طالقانی در شهریورماه سال جاری رونمایی شد.
در این کتاب زندگی و زوایای قرآن شناسانه و تفسیری آیت الله طالقانی مورد بررسی قرار گرفته است.
فرآهنگ(3)**1003**م.ب**1856
20/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]