تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 16 دی 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):خدايا به تو پناه مى برم از اين كه باطل را بر حق ترجيح دهم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851004133




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ایران به دنبال جایگاه بین المللی است نه سلاح هسته ای


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ایران به دنبال جایگاه بین المللی است نه سلاح هسته ای تهران - ایرنا - ایالات متحده و 5+1 می توانند در صورتی که ایران هسته ای نشود، نام خلیج فارس را به رسمیت بشناسند. اما راه دوم برای به دست آوردن اعتبار، بدون داشتن سلاح هسته ای این است که اعضای شورای امنیت به صورت محدودی گسترش بیابند ولی شرط عضو دائم شدن خلع سلاح هسته ای باشد.


دیپلماسی ایرانی: سیاست گذارانی که به دنبال توافق هسته ای با ایران تا مهلت نوامبر هستند، می توانند سلاح های هسته ای فرانسه را به عنوان الگویی برای خود در نظر بگیرند. اسکات ساگان به این موضوع اشاره می کند که زمانی که فرانسه در جنگ جهانی دوم شکست خورده بود، برای بازگرداندن عظمت خود به دنبال بمب هسته ای رفت. برای دوگل و مقامات پیشین، بمب نماد مهمی از استقلال فرانسه ای بود که که الجزایر را از دست داده بود، و این مسئله نشان می داد که هنوز هم یک قدرت بزرگ است. چنین فضایی ممکن است در رابطه با درخواست ایران برای داشتن حق غنی سازی هم وجود داشته باشد.
وقتی صحبت از گسترش سلاح های هسته ای می شود، بسیاری از محققین و سیاست گذاران این وضعیت و جایگاه را نه به خاطر ناامنی، بلکه به خاطر ایجاد انگیزه ی اولیه برای کشورها به منظور عبور از خط مرز هسته ای، رد می کنند. این اعتبار، اشاره به یک ویژگی از نقش های فردی و اجتماعی مربوط به جایگاه است. کشورهایی که ظرفیت چنین جایگاهی را دارند بعید است که مشکلی برای نظم بین المللی حاکم به وجود آورند.
این درحالی است که امکان دارد این کشورها در یک یا چند بعد برتری داشته باشند، مثلاً از برتری نظامی به قدرت اقتصادی و نفوذ در منطقه ای جغرافیایی برسند. زمانی که قدرت های بین المللی از به رسمیت شناختن کشورهایی که از اعتبارشان ناراضی هستند، خودداری کنند، نتیجه اش به وجود آمدن درگیری خواهد بود. درگیری می تواند در قالب بحران های مختلفی از جمله جنگ، خودش را نشان دهد. چنین درگیری هایی می تواند اختلاف و رقابت بر سر جایگاه را حل کند. معضل جایگاه زمانی حل می شود که قدرت های پیشرو جایگاه آن کشور را تایید کنند و یا این که کشور ستیزه جو عقب نشینی کند.
بسیاری از درخواست های ایران برای غنی سازی به نظر می رسد مربوط به نگرانی درباره این جایگاه باشد. در سال 2003، ایران با سه کشور اروپایی بر سر تعلیق برنامه غنی سازی اش توافق کرد و پروتکل الحاقی را به منظور بازرسی های سرزده، امضا کرد. محمود احمدی نژاد در جریان انتخابات ریاست جمهوری سال 2005 این کشور، با اشاره به این توافق، آن را یک تحقیر برای ایران دانست. این مسئله به شهردار تهران کمک کرد تا رئیس جمهور شود. احمدی نژاد در دوران تصدی ریاست جمهوری اش مکرراً اشاره می کرد که کشورش براساس ان پی تی، حق غنی سازی دارد. با وجود وضعیت فعلی احمدی نژاد به عنوان یک منفور سیاسی، این مسئله بخش از میراث وی در ریاست جمهوری است که ادامه داشته است.
با وجود این که حسن روحانی مسئول مذاکره برای توافق با سه کشور اروپایی بوده است، ولی وی هم درباره ی غنی سازی برخی از ادعاهای سلف خودش را تکرار می کند. این نشان می دهد که نگرانی درباره ی جایگاه ادامه دارد و در بدنه ی سیاسی ایران وجود دارد. به نظر می رسد مذاکره کنندگان غربی هم درباره قصد ایران برای حفظ ظاهرش، حساس هستند. ایالات متحده هم به تازگی طرحی را پیشنهاد داده است که براساس آن به شرطی که ایران ظرفیت های فنی خودش را محدود کند، حق غنی سازی اش را به رسمیت می شناسد.
به طور همزمان دولت اوباما نشان داده است که امکان دارد با 4500 سانتریفیوژ در ازای کاهش دخایر اورانیوم غنی شده، موافقت کند. این درحالی است که مذاکره کنندگان ایران گفته اند که تهران ممکن است تعداد سانتریفیوژهایش از 9500 دستگاه کنونی را به 7000 دستگاه کاهش دهد. ایران همچنین گفته است که به جای لغو تدریجی تحریم ها در ازای همکاری با 5+1 و اجرای توافق، خواهان لغو تمام تحریم های چند جانبه ی سازمان ملل در پایان توافق هسته ای است.
درحالی که احتمال کمی برای رسیدن به توافق جامع تا مهلت 24 نوامبر وجود دارد، گزینه های کمی برای جلب رضایت تهران و فراهم آوردن جایگاه و اعتباری که به دنبال آن است، برای جلوگیری از شکست مذاکرات وجود دارد. یک راه حل که برای ایران مهم است نام خلیج فارس است. چند کشور عربی که پایگاه های نظامی آمریکا در کشورهایشان وجود دارد، خواهان اسم دیگری برای این دریا هستند. ولی سازمان های بین المللی و سازمان ملل از نام خلیج فارس استفاده می کنند. ایالات متحده و 5+1 می توانند در صورتی که ایران هسته ای نشود، این نام را به رسمیت بشناسند. اما راه دوم برای به دست آوردن اعتبار، بدون داشتن سلاح هسته ای این است که اعضای شورای امنیت به صورت محدودی گسترش بیابند ولی شرط عضو دائم شدن خلع سلاح هسته ای باشد.
منبع: نشنال اینترست/ ترجمه: تحریریه دیپلماسی ایرانی/20
اول ** 1521


20/07/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن