تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 11 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):سخن گفتن درباره حق، از سكوتى بر باطل بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

خرید تجهیزات دندانپزشکی اقساطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798912544




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ایران چه هدفی را از غیبت در ائتلاف بین‌المللی دنبال می‌کند؟


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:


خبرگزاری رویترز:
ایران چه هدفی را از غیبت در ائتلاف بین‌المللی دنبال می‌کند؟
نگرانی ایران از این است که ائتلاف موجب سقوط بشار اسد شود و موازنه سیاسی منطقه با روی کارآمدن گروهی مانند ارتش آزاد سوریه، تغییر یابد. برای جلوگیری از چنین اتفاقی و به وقوع پیوستن این سناریو، حکومت ایران در این ائتلاف غایب است.



به این مطلب امتیاز دهید

  به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز، خبرگزاری "رویترز" (Reuters) در مقاله‌ای به قلم "داوود هرمیداس باوند"، به بررسی مواضع جمهوری اسلامی ایران در خصوص گروه تروریستی داعش و این که چرا ایران در ائتلاف بین‌المللی علیه داعش حضور ندارد، پرداخته است.     این استاد روابط بین‌الملل و کارشناس امور ایران در مقاله خود می‌نویسد: «جمهوری اسلامی ایران مدت‌هاست که خطر گروه‌های سنی افراطی را، هر کجا که امکان آن بوده، اعلام کرده و شاید باور این موضوع که ایران با نابودی گروه داعش، مواضع خود در منطقه را در خطر ببیند، بسیار ناباورانه است. شاید نکته‌ای که ایرانی‌ها را از دخالت آشکار در این نبرد باز می‌دارد، ترس از شکست باشد.»     هرمیداس می افزاید: «حمله سال ۲۰۰۳ میلادی آمریکا به عراق و جایگزینی صدام حسین با نوری المالکی که مدت‌های زیادی در تبعید و نیز در ایران بود، توانست نقشه سیاسی-مذهبی منطقه را به نفع ایران، و البته به نفع شیعیان تغییر بدهد و توازنی نسبی میان سنی و شیعه در خاورمیانه حاکم کند.»     این نویسنده بر این باور است که «از روزی که داعش در منطقه قد علم کرد، جمهوری اسلامی ایران بر این باور بود که کشورهای عرب حوزه خلیج فارس به ویژه عربستان و قطر در شکل‌گیری این گروه نقش کلیدی داشتند. همین شاید دلیلی بود بر این که، وقتی داعش در موصل پیشروی کرد، ایران نه تنها با نیروهای نظامی ارتش عراق، بلکه با کردهای منطقه هم برای مهار پیشروی این گروه افراطی همکاری کرد.»     وی در مقاله خود در رویترز می‌نویسد: «شواهدی موجود است که عربستان سعودی و قطر برای نابودی بشار اسد در سوریه، به مخالفان دولت او کمک‌های مالی و نظامی می‌کردند. حامیان گروه‌های مخالف اسد بر این باور بودند که حکومت بشار اسد با فشارهای موجود، بیشتر از سه ماه دوام نخواهد آورد و سرنگون می‌شود؛ اما واقعیت چیز دیگری بود. پس از سه سال جنگ و کشتار میان اسد و گروه‌های مختلف درگیر در آن کشور، از جمله ارتش آزاد سوریه، جبهه النصره و البته گروه داعش، این بشار است است که همچنان قدرت را در سوریه در دست دارد.»     به عقیده این کارشناس، «حالا اما نگرانی ایران از این است که ائتلاف امریکا با عربستان، قطر، امارات متحده عربی و کویت موجب سقوط بشار اسد شود و موازنه سیاسی منطقه با روی کارآمدن گروهی مانند ارتش آزاد سوریه، تغییر یابد. برای جلوگیری از چنین اتفاقی و به وقوع پیوستن این سناریو، حکومت ایران در این ائتلاف غایب است.»  
وی در ادامه این مقاله می‌نویسد: «ایران به شدت معتقد است که امنیت منطقه در گرو امنیت کشورهای آن است. حکومت ایران با توجه به این که داعش می‌تواند تهدیدی جدی برای امنیت کشورهای منطقه، بخصوص مناطق شیعه‌نشین باشد؛ می‌تواند از ائتلاف بوجود آمده علیه داعش بهره‌مند شود. هرچند ممکن است این ائتلاف، متحد شماره یک ایران در منطقه، یعنی بشار اسد را از او بگیرد و توازن قدرت های شیعه و سنی را برهم بزند.»  

هرمیداس در پایان خاطرنشان می‌کند: «برای آنهایی که تحولات خاورمیانه را دنبال می‌کنند که هیچ، حتی پیشگویان هم از پیش‌بینی آینده این نبرد عاجز هستند.»       یادآور می شویم که هدف جام نیوز از انعکاس نظرات و تحلیل‌های رسانه‌‌های بیگانه، اطلاع‌رسانی و تبیین مواضع بیگانگان بوده و این نظرات مورد تائید جام نیوز نمی‌باشد.    
رویترز
        104  




۱۸/۰۷/۱۳۹۳ - ۲۰:۰۱




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن