تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 15 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):بى نيازى و عزّت به هر طرف مى گردند و چون به جايگاه توكل دست يافتند در آنجا قرار مى گ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

ترازوی آزمایشگاهی

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

خرید تجهیزات دندانپزشکی اقساطی

خانه انزلی

تجهیزات ایمنی

رنگ استخری

پراپ فرم رابین سود

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1799553796




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

«پاتریک مودیانو» نویسنده ای نو جو با ادبیات جنگ


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: آشنایی با برنده نوبل ادبیات 2014 «پاتریک مودیانو» نویسنده ای نو جو با ادبیات جنگ تهران - ایرنا - پاتریک مودیانو نویسنده آوانگارد و تابوشکن فرانسوی به عنوان یکصد و دهمین نویسنده برنده جایزه نوبل ادبیات در سال 2014 از سوی این آکادمی معرفی شد، نویسنده ای که برخلاف اغلب برندگان این جایزه نه تنها مورد وثوق منتقدان که در میان خوانندگان ادبیات داستانی نیز دارای علاقه مندان و طرفداران فراوانی است.


به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، جایزه نوبل ادبیات که از سال 1901 میلادی تا به امروز جز بازه زمانی هفت ساله جنگ های جهانی به شکل هر ساله برگزار شده است، چهارشنبه شب گذشته (هشتم اکتبر) در یکصد و یکمین دوره برگزاری خود جایزه یکصد و دهمین خود در حوزه ادبیات را به پاتریک مودیانو از چهره های شناخته شده ادبیات مدرن فرانسوی و متولد 1945 میلادی در شهر پاریس این کشور اهدا کرد.
آکادمی نوبل علاوه براهدای این جایزه، پیش از بارها ضمن تقدیر از فعالیت ها و توانمندی های این نویسنده فرانسوی به وی لقب «پروست** زمانه» را داده بود و این بار با اهدای جایزه خود تلاش کرد تا علاوه بر تقدیر لفظی با اهدای تندیس نوبل، گران ترین جایزه ادبی جهان را به این نویسنده آوانگارد فرانسوی اهدا کند.
مودیانو که با نگارش رمان های تاریخی در جهان شهره است اغلب فضای کارهای خود را به دوران اشغال فرانسه توسط آلمان نازی معطوف کرده است، هر چند خود این نویسنده درست بعد از پایان جنگ جهانی دوم دیده به جهان گشوده اما بازنگری وی به عقبه تاریخی مردمان کشورش در دوران جنگ و سیر مطاعاتی و پژوهشی دقیق در این مساله باعث شده تا بستر روایت اغلب داستان و رمان های وی به کشور فرانسه در زمان اشغال در جنگ جهانی دوم معطوف شود.
در حقیقت مودیانو از طریق این دیدگاه توانسته نه تنها در فرانسه که در سراسر جهان علاقه مندان خاص خود را داشته باشد، همین قلم فراگیر، زبان متفاوت و البته مورد توجه منتقدان و مخاطبان و دید جهان شمول وی در ارتباط میان فضای داستان هایش با جهان امروزه انسان ها باعث شده است که وی پیش از ربودن جازه نوبل، جوایز متعدد ادبی جهان را کسب کند.
از جمله این جوایز ادبی می توان به جایزه رمان آکادمی «فرانسز» یا جایزه «گنکور» به عنوان دو جایزه مهم ادبی جهان که هر دو به میزبانی فرانسه (کشور زادگاه مودیانو) برگزار می شود را به خود اختصاص دهد.
برخلاف اغلب نویسندگان برنده جایزه نوبل، پاتریک مودیانو نویسنده بسیار پر کاری است و تنها طی سال 2014 - 2013 او رمان های «میدان اتوال»، «در کافه جوانی گمشده» و «افق» از این نویسنده منتشر شده و دو رمان نخست این لیست نیز به فیلم تبدیل شده و یا در حال ساخته شدن هستند.
مودیانو از جمله نویسندگان شهیر جهان است که با همت و قلم مترجمان کشورمان در ایران نیز کاملا شناخته شده است و از وی تاکنون آثاری چون «خیابان بوتیک های خاموش»، «جواهر کوچولو»، «تصادف شبانه» و مجموعه داستان های کوتاه وی ترجمه و به چاپ رسیده است.
مساله استحاله هویت به واسطه فقدان حافظه از مهمترین تم های مورد استفاده مویانو در خلق آثارش به شمار می رود، در حقیقت اغلب قهرمان های رمان های این نویسنده فرانسوی افرادی هستند که بخشی یا تمامی حافظه خود را از دست داده اند و خواننده در طول روایت اثر با چینش حوادث و اتفاقات متعدد داستانی مانند دانه های جورچین (پازل) شاهد جمع شدن هویت اصلی این قهرمان متکثر خواهد بود.
هر چند با وجود این تعابیر نمی توان از شگفت زدگی منتقدان ادبی جهان از انتخاب این نویسنده فرانسوی به راحتی چشم پوشی کرد چرا که با وجود تبلیغات و فضای رسانه ای موجود اغلب منتقدان ادبی گمان می کردند که برنده نوبل 2014 از میان دو نام «هاروکی موراکامی» نویسنده ژاپنی و «نگوگی واتیونگو» نویسنده کنیایی خواهد بود و حتی عده ای به دلیل درگیری و مناقشه ایجاد شده میان روسیه و اوکراین تاکید داشتند که برنده امسال باید خانم «سوتلانا الکسیویچ» نویسنده فعال روسیه ای به دلیل روحیه مبارزه طلبی و روشن نگری وی در ساحت ادبیات آثار ادبی اش باشد.
با تمام وجود، پاتریک مودیانو از میان 210 نامزد اعلام شده برای کسب جایزه نوبل سال 2014 و در میان افراد نام آشنایی چون «فیلیپ راس» و «جویس کارول اوتس» که بیش از 10 بار نام شان در فهرست نامزدهای نوبل ادبیات عنوان شده است یا حتی «باب دیلن» توانست جایزه نقدی هشت میلیون کرون سوئد، برابر هشتصد و 70 هزار یورویی یا حدود 1.5 میلیون دلاری نوبل را به خود اختصاص دهد.
درباره برندگان جایزه ادبی نوبل ذکر این نکته خالی از لطف نیست که این جایزه به نویسنده ای خلاق و یا مبدع در طول هر سال اختصاص می گیرد و البته جز در مواردی استثنایی این جایزه به نویسندگان حرفه ای (افرادی که تنها از طریق نوشتنن امرار معاش می کنند) اهدا می شود.
هر چند در این میان می توان به افرادی استثنایی چون «داریوفو» بازیگر و کارگردان تئاتر ایتالیایی برای ربودن جایزه نوبل ادبیات در سال 1997 اشاره کرد و یا «وینستون چرچیل» نخست وزیر اسبق بریتانیا تنها سیاستمداری است که در سال 1953 جایزه ادبی نوبل را از آن خود کرد.
سال گذشته این جایزه به «آلیس مونرو» نویسنده کانادایی و ملقب به بانوی داستان کوتاه جهان به عنوان سیزدهمین زن برنده نوبل ادبیات تعلق گرفت.
در میان شور و شوق زائد الوصفی که به پاس اهدای جایزه نوبل ادبیات در جهان ادبیات ایجاد می شود اما این جایزه و برندگان آن گاهی با مخالفانی نیز رو به رو بودند که جدیدترین آنها به سال 2012 و اهدای جایزه به «مویان» نویسنده چینی باز می گردد که منتقدان وی را به دست داشتن در دستگاه سانسور و ممیزی کشور چین متهم می کنند و یا خانم «آلفرید هیلینک» نویسنده اتریشی که در سال 2004 این جایزه را به خود اختصاص داد؛ اما صلاحیت و قدرت ادبیات آثار وی از سوی بساری از متنقدان ادبی جهان به باد انتقاد قرار گرفت.
نکته دیگری که منتقدان درباره این جایزه مطرح می کنند سهم ناچیز قاره های آسیا، آفریقا و منطقه آمریکای جنوبی در کسب جایزه نوبل ادبیات است چرا که بیش از 85 درصد این جایزه تنها به نویسندگان اروپایی تعلق گرفته است.
و در پایان باید گفت که «ردیارد کیپلینگ» نویسنده انگلیسی با نگارش «گزارش از جنگل» در 44 سالگی جایزه نوبل ادبیات را به عنوان جوان ترین فرد در سال 1907 به خود اختصاص داد و «دوریس لسینگ» نیز در سال 2007 میلادی و در سن 88 سالگی به عنوان مسن ترین نویسنده دریافت کننده این جایزه نام خود را در لیست صاحبان نوبل ادبیات ثبت کرده اند.
** مارسل پروست، نویسنده فقید فرانسوی به عنوان یکی از پایه گذاران ادبیات نوجوان فرانسه در جهان شناخته می شود و تواسنت با خلق رمان هفت جلدی «در جستجوی زمان از دست رفته» نام خود را برای همیشه در تاریخ ادبیات جهان جاودانه کند.
مطالب فوق از سایت های http://www.newyorker.com، http://www.theguardian.com و http://www.nobelprize.org ترجمه و تالیف شده است.
از: امین خرمی
فراهنگ**9266**1601**


19/07/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن