تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 30 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانش منافق در زبان او و دانش مؤمن در كردار اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855039772




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جشنواره مقاومت همان جشنواره فجر نيست، هست!؟


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: جشنواره مقاومت همان جشنواره فجر نيست، هست!؟
جشنواره بين‌المللي فيلم مقاومت در بعد جهاني‌اش به روسيه رسيد. نمايش فيلم «چ» بهترين اثر اين رويداد در كنار چند فيلم ديگر، آن هم در عظيم‌ترين موزه جنگ دنيا، اتفاق سينمايي درخورتوجهي است كه نبايد به آساني از آن عبور كرد، به ويژه وقتي كه رئيس سازمان سينمايي تلويحاً اين جشنواره را تكرار فجر اعلام مي‌كند جاي تأمل بيشتري دارد، چرا؟
نویسنده : محمد تقي فهيم 
جشنواره بين‌المللي فيلم مقاومت در بعد جهاني‌اش به روسيه رسيد. نمايش فيلم «چ» بهترين اثر اين رويداد در كنار چند فيلم ديگر، آن هم در عظيم‌ترين موزه جنگ دنيا، اتفاق سينمايي درخورتوجهي است كه نبايد به آساني از آن عبور كرد، به ويژه وقتي كه رئيس سازمان سينمايي تلويحاً اين جشنواره را تكرار فجر اعلام مي‌كند جاي تأمل بيشتري دارد، چرا؟
سال گذشته در هنگامه فعاليت هيئت انتخاب جشنواره فيلم فجر، زمزمه‌هايي رواج يافت كه اين هيئت، فيلمي تحت عنوان «شيار 143» را (كه اثري قابل قبول است) رد كرده است. شنيده‌ها بيشتر شد و تهيه‌كننده معترضانه وارد شد و... نگارنده براي ديدن فيلم در محل دفتر توليد آن دعوت شدم.
تهيه كننده محترم و سركار خانم آبيار بدون هيچ توضيح و تفسيري فيلم را آماده نمايش روي مونيتور كردند و مرا به تنهايي در اتاقي به فيلم سپردند. فيلم بد جوري مرا با خود برد. اثري كم ادعا و با هزينه معمولي، اما به شدت وفادار به ارزش‌هاي اين ديار و مردمش. فيلمي پر حس و حال و داراي ساختاري سنجيده و فرمي خلاقانه ولي مهمتر از همه بالنده در مضمون و محتوا. . .
از ميانه‌هاي فيلم، يك چشمم اشك بود و يك چشمم خون! تكليف اشكم معلوم و ناشي از همذات‌پنداري با شخصيت‌هاي اثر بود. اما چرا چشم خوني؟ دقيقاً براي جشنواره فيلم فجر! جشنواره‌اي كه با او پير شده‌ام. ولي ناپختگي‌اش رنج‌آور است. چه بر سر جشنواره آمده كه حتي قادر به تفكيك و تمييز اثري مانند «شيار 143» با انبوه فيلم‌هاي نحيف جدول پركن نيست؟ بگذريم موضوع تريبوني شد و دلسوزان به ميدان آمدند تا فيلمي كوچك اما پرمغز و نغز بتواند به ليست پذيرفته‌شده‌هاي جشنواره اضافه شود و... تا بالاخره اين فيلم دستمزد واقعي‌اش را از جشنواره فيلم مقاومت گرفت.
رئيس محترم سازمان سينمايي اخيراً ارزيابي‌اي از جشنواره مقاومت ارائه كردند كه جاي تحليل و تأمل دارد. وي در اين ارزيابي با مقايسه جشنواره مقاومت و جشنواره فجر گفت:«جشنواره فيلم مقاومت با هر كيفيتي كه برگزار شد به نوعي تكرار همان جشنواره فيلم فجر با همان شيوه برگزاري و با همان جايزه‌ها بود اما به هر حال باعث رونق سينماي دفاع مقدس مي‌شود اما به معناي واقعي فعاليت اساسي در اين حوزه نيست و من اميد دارم از اين جشن و جشنواره برگزار كردن‌ها عبور كنيم و به ساخت فيلم در اين حوزه بپردازيم.»
صحبت آقاي ايوبي دو رويكرد مثبت و قابل تحليل و بررسي دارد، آنجا كه جشنواره مقاومت را «باعث رونق سينماي دفاع مقدس» بر شمردند و نيز اين نكته كه «اميد دارم كه به ساخت فيلم در حوزه دفاع مقدس بپردازيم.» رويكردهايي كه بي‌ترديد يكي تجربه شده است و حاصل مديريت خارج از حوزه سازمان سينمايي است و شاكله آن را راهبردهاي بسيجي تشكيل مي‌دهد، چنانكه پافشاري و استقامت اين جريان بر پابرجايي جشنواره مقاومت عامل حركت تا نقطه تلاش براي «رونق سينماي دفاع مقدس» شده است. بنابراين بايد از اين باور آقاي ايوبي استقبال كرد. اما نكته با اهميت‌تر مورد اشاره حجت‌الله ايوبي «ساخت فيلم در حوزه دفاع مقدس» است كه تحقيقاً شاكله آن، در زمره مديريت كلان سينماي كشور مي‌گنجد. لذا اين بخش از صحبت ايوبي در عين نقد مديريت‌هاي گذشته در زمينه كم التفاتي به توليد فيلم دفاع مقدسي، نوعي «انتقاد از خود» نيز محسوب مي‌شود، رويكردي كه قابل تقدير است.
اما بخشي از صحبت‌هاي آقاي ايوبي كه نيازمند مكث بيشتري است، آنجايي است كه عنوان داشتند «جشنواره فيلم مقاومت به نوعي تكرار همان جشنواره فيلم فجر با همان شيوه برگزاري و با همان جايزه‌ها بود.» اگرچه اين ارزيابي خود نشانگر رشد و بالندگي جشنواره مقاومت است، جشنواره‌اي موضوعي كه توانسته به سطح جشنواره فجر ارتقا يابد و از سويي حكايت از درجا‌زدگي جشنواره فجر دارد، ولي اندكي بوي كم لطفي هم از آن به مشام مي‌رسد. بدين معنا كه آقاي ايوبي خود بهتر مي‌دانند كه آنچه يك رويداد فرهنگي – هنري را از ديگري متمايز و تثبيت مي‌كند، همانا گفتمان غالب بر آن است.
آيا گفتمان حاكم بر جشنواره مقاومت همان گفتماني است كه بر جشنواره فجر جاري و حاكم است؟ كافي است تا دوستان سازمان سينمايي جست‌وجويي در فضاي مجازي انجام دهند و مروري در بريده جرايد آرشيوي سازمان به خرج دهند و سپس نتيجه‌اش را به رؤيت آقاي ايوبي برسانند، در اين صورت خواهند ديد كه در سال‌هاي گذشته چه چالش‌هايي توسط جشنواره فيلم فجر در مسير سينماي ايران ايجاد شده است؛ سينمايي كه هنوز در آرزوي پذيرش كامل از سوي افراد، اشخاص و نهادهاي مرجع اين كشور به سر مي‌برد متأسفانه در بيشتر دوره‌ها از ناحيه جشنواره فجر با حاشيه‌هايي مواجه شده كه تلاش دلسوزان سينما را به هدر داده است، غير از اين است؟ به عبارت روشن هرچه به وسيله جشنواره‌هايي مانند مقاومت رشته شده اتفاقاً توسط جشنواره فجر پنبه شده است. آقاي ايوبي هم مثل نگارنده در مراسم افتتاحيه و اختتاميه جشنواره مقاومت حضور داشتند، آيا گفتمان حاكم بر اين مراسم با مشابه مورد نظر ايشان يكي بود؟
كدام يك به گفتمان انقلاب اسلامي و آرمان‌هاي بنيانگذار ايران نوين نزديك‌تر است؟ آيا پوشش و گويش و رفتار و كردار مجريان و شركت‌كنندگان يكي است؟ آيا ميان دو جشنواره‌اي كه شاخص‌ترين سينماگر انقلاب در يكي احساس غريبگي مي‌كند ولي در ديگري به عنوان بهترين انتخاب مي‌شود، تفاوتي نيست؟ آيا ميان جشنواره‌اي كه برگزيده‌اش بدون بوسه بر پاي مادر شهيد سن را ترك نمي‌كند با جشنواره‌اي كه سينماگر شاخصش دفاع مقدس را «بي مفهوم» مي‌خواند يكي است؟ و. . . جايزه بهانه است.
با نگاهي واقع‌بينانه و فارغ از تعصب خواهيم ديد كه اين دوره جشنواره طيف‌هايي را به خود جلب كرد كه در آينده‌اي نزديك تماشاگران بالفعل سينما خواهند بود. حتي اگر حضور نداشته‌ايم با نگاهي به عكس‌هاي منتشره از مخاطبان گردآمده در مساجد و محله‌ها براي ديدن فيلم‌ها و شخصيت‌هاي ديني و مبلغان مذهبي شركت كرده در اين دوره جشنواره، روزهاي بهتري را براي سينما شاهد خواهيم بود، پس اين نعمت را دست‌كم نگيريم و در جهت تحكيم و حمايت از آن بكوشيم.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۳ - ۰۱:۲۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن