محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827434678
«ملاله» برنده جایزه صلح نوبل 2014
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
«ملاله» برنده جایزه صلح نوبل 2014
"ملاله یوسف زی" و "کایلاش ساتیارتی" (Kailash Satyarthi) به صورت مشترک به عنوان برنده جایزه صلح نوبل امسال (2014) اعلام شدند.
خبرگزاری ایسنا: "ملاله یوسف زی" و "کایلاش ساتیارتی" (Kailash Satyarthi) به صورت مشترک به عنوان برنده جایزه صلح نوبل امسال (2014) اعلام شدند.
شبکه اسکای نیوز عربی گزارش داد؛ رئیس کمیته نروژی نوبل اعلام کرد که ملاله یوسف زی پاکستانی به دلیل تلاشهایش برای ارتقاء سطح تحصیل بانوان در پاکستان برای این جایزه برگزیده شده است.
با اهدای جایزه نوبل به ملاله ١٧ ساله، او جوانترین فردی است که برنده جایزه نوبل شده است.
ساتیارتی نیز از فعالان حقوق کودکان در هند و از افراد پیشرو در مبارزه با کار کودکان محسوب میشود و تاکنون سازمانش 80 هزار کودک را از کار اجباری خلاص کرده و به بازپروری و تحصیل آنها کمک کرده است.
کمیته صلح نوبل از این دو به خاطر "مبارزهشان علیه سرکوب کودکان و جوانان و مبارزه برای حق تحصیل همه کودکان" تقدیر کرده است.
ملاله یوسفزی
از ملاله به عنوان مظهری از آموزش برای دختران پاکستانی و نمادی برای ترغیب زنان این کشور برای مقابله با اقدامات وحشیانه یاد میشود اما نام ملاله یوسفزی زمانی بر سر زبانها افتاد که شروع کرد به نوشتن یادداشتهای روزانهاش در وبسایت بی.بی.سی. وی درباره زندگی زنان دره سوات پاکستان مینوشت؛ منطقهای که زندگی مردم، به ویژه کودکان و دخترانش، زیر سایه سنگین آزار و خشونت طالبان است.
ملاله زمانی که یازده سال بیشتر نداشت، فعالیتاش را آغاز کرد اما خشم طالبان خیلی زود متوجه ملاله شد.
نهم اکتبر سال ۲۰۱۲ میلادی زمانی که ملاله با بقیه بچهها در اتوبوس مدرسه نشسته بود، گروهی از مردان طالبان اتوبوس را متوقف میکنند و بالا میآیند. مردی فریاد میزند: «بگویید کدامتان ملالهاید، اگر دهانتان را باز نکنید، همه را میکشم» ملاله شناسایی میشود و مردان به سرش شلیک میکنند. او به شدت زخمی میشود، اما زنده میماند و برای درمان به انگلیس منتقل میشود.
اولین نشانههای قدرت و نفوذ طالبان در پاکستان بعد از حادثه یازده سپتامبر در سال ۲۰۰۱ میلادی پدیدار شد. نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا به افغانستان حمله کردند و در سراسر پاکستان یک حس ضد غربی متولد شد.
شورشیان طالبان و تندروها در سالهای بعد سعی کردند در مناطق قبایلی پاکستان و همچنین دره سوات نفوذ و قدرت پیدا کنند. این وضع آنقدر پیش رفت که در سال ۲۰۰۷ طالبان در پیام رادیویی مردم را تهدید میکرد که اگر به سنتها عمل نکنند مجازات خواهند شد.
در سال ۲۰۰۸ رهبر محلی طالبان ملا فضلالله تهدید کرد که اگر مدارس دخترانه ظرف یکماه بسته نشود عواقبش را خواهند دید.
ضیاء الدین یوسف زی، پدر ملاله که صاحب مدرسه ملاله هم بود از این تهدیدها ترسید. از ارتش پاکستان تقاضای کمک کرد. آنها به او اطمینان دادند که امنیت را برقرار میکنند و از او خواستند مدرسه را نبندد.
اما این اطمینان ارتش پاسخی به ترسهای ملاله نبود. او در خوابهایش سایه سیاه طالبان را میدید که روی زندگیاش گسترده میشد. خاطرات روزمره مدرسه رفتنش و اینکه دوستانش چطور یکی یکی مجبور میشدند دره سوات را ترک کنند را در یک وبلاگ مینوشت.
وبلاگی که سرویس اردوی بی بی سی آن را بدون ذکر نام ملاله منتشر میکرد؛ وبلاگ یادداشتهای دختر مدرسهای پاکستانی.
با آنکه نام ملاله در وبلاگش نبود او از اینکه در مورد حق دختران از تحصیل بگوید و بنویسد ترسی نداشت. در سال ۲۰۰۹ در یک برنامه مشهور تلویزیونی که دوربینهایش را به دره سوات آورده بود صحبت کرد و از حق دختران و برای تحصیل گفت.
ملاله به مدرسه میرفت و مینوشت و با نگرانی روزگار میگذراند تا آنکه اتفاق بعد از ظهر پاییز سال ۲۰۱۲ افتاد و وقتی ملاله چشمانش را باز کرد خودش را در جهان دیگری یافت.
از زمانی که به سر ملاله شلیک شد او هوشیاریاش را برای روزها از دست داد. یک هلی کوپتر ملاله را از دره سوات به یک بیمارستان نظامی در پیشاور منتقل کرد؛ آغاز سفری که نه تنها ملاله را از دره سوات که از پاکستان دور کرد.
بیمارستان ارتش در پیشاور، دارای پیشرفته ترین تجهیزات در آن منطقه است و پرسنل ارتش و خانواده شان را درمان میکند.
گلوله از قسمتی از بالای ابروی چپ ملاله وارد سرش شده بود و با گذشتن از گردنش درمهرههای پشتاش متوقف شده بود. او را عمل کردند و بعد تحت مراقبت ویژه گرفت. بعد از چهار ساعت وضعیتاش بدتر شد و کم کم به طور کامل بیهوش شد. مغزش به شکل خطرناکی متورم شده بود.
قسمتی از مغز ملاله آسیب دیده بود که تکلم و حرکت دست و پای راست را کنترل می کند. به گفته دکتر جنید خان که مسئول درمان ملاله بود، وضعیت او ریسک خیلی بالایی داشت.
در نهایت ملاله را عمل کردند و بخشی از جمجمه را برداشتند تا فشاری که روی مغز بود کم شود.
همزمان با این اتفاقات، افسران بیمارستان میزبان یک گروه از پزشکان انگلیسی بودند که از بیرمنگام به پاکستان آمده بودند تا به پزشکان ارتش مشاوره بدهند.
در پانزده اکتبر سال ۲۰۱۲ ملاله به بیمارستان کویین الیزابت بیرمنگام منتقل شد و مراحل بهبود را خیلی خوب گذراند. آنطور که پزشکان میگویند علاوه بر کیفیت و نوع مراقبت روح مقاوم و اراده خودش خیلی کمک کننده بود.
کایلاش ساتیارتی
ساتیارتی 60 ساله از دنبالهروهای ماهتما گاندی و جنبش اعتراضات بدون خشونت وی است که تلاشهای خود را از 1980 بر حقوق کودکان و مبارزه با کار اجباری آنها قرار داده است.
وی از پیشروان نهضت جهانی خاتمه دادن به بردگی کودکان است و تاکنون دهها هزار کودک را از شرایط بد خارج کرده و امکان تحصیل آنها را فراهم کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۳۹۳ - ۱۳:۵۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]
صفحات پیشنهادی
جایزه نوبل صلح 2014 به ملاله یوسف زی رسید
جایزه نوبل صلح 2014 به ملاله یوسف زی رسید بین الملل > آسیا - واحد مرکزی خبر نوشت به گزارش خبرگزاری فرانسه از از استکهلم جایزه نوبل صلح سال 2014 امروز جمعه به ملاله یوسف زی نوجوان پاکستانی فعال حقوق بشر و حقوق کودکان و کایلاش ساتیارتی فعال هندی حقوق کودکان اختصاصملاله يوسفزي و يک وکيل مدافع هندي برنده جايزه صلح نوبل شدند
۱۸ مهر ۱۳۹۳ ۱۵ ۳۵ب ظ ملاله يوسفزي و يک وکيل مدافع هندي برنده جايزه صلح نوبل شدند ملاله يوسف زي 17 ساله و ساتياريتي 60 ساله مشترکا برده جايزه صلح نوبل شدند به گزارش خبرگار بين الملل خبرگزاري موج کميته نوبل اعلام کرد که جايزه نوبل صلح سال 2014 را به دو شخصيت پاکستاني و هندي مملاله یوسفزی برنده امسال جایزه صلح نوبل
ملاله یوسفزی برنده امسال جایزه صلح نوبل ملاله یوسف زی و کایلاش ساتیارتی Kailash Satyarthi به صورت مشترک به عنوان برنده جایزه صلح نوبل امسال 2014 اعلام شدند آفتاب به گزارش ایسنا به نقل شبکه اسکای نیوز عربی رئیس کمیته نروژی نوبل اعلام کرد که ملاله یوسف زی پاکستانی به دلملاله یوسفزی برنده جایزه صلح نوبل شد
ملاله یوسفزی برنده جایزه صلح نوبل شد ملاله یوسفزای دختر ۱۶ ساله پاکستانی برنده جایزه صلح نوبل شد به گزارش نامه نیوز ملاله یوسفزای دختر 16 ساله پاکستانی برنده جایزه صلح نوبل شد منبع فارس ۱۸ مهر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۴۱ملاله یوسف زی برنده امسال جایزه صلح نوبل
جمعه ۱۸ مهر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۳۱ ملاله یوسف زی به عنوان برنده جایزه صلح نوبل امسال اعلام شد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل شبکه اسکای نیوز عربی رئیس کمیته نروژی نوبل اعلام کرد که ملاله یوسف زی به دلیل تلاشهایش برای ارتقاء سطح تحصیل بانوان در پاکستان برای این جایزه برگزبرندگان هندی و پاکستانی جایزه صلح نوبل 2014 معرفی شدند
به عنوان فعالان حقوق کودک برندگان هندی و پاکستانی جایزه صلح نوبل 2014 معرفی شدند تهران - ایرنا - لحظاتی پیش دو برنده هندی و پاکستانی جایزه صلح نوبل 2014 در مراسمی در دانشگاه اسلو نروژ معرفی شدند به گزارش ایرنا مراسم معرفی برنده صلح جایزه صلح نوبل 2014 در روز دهم اکتبر 18 مهردختر پاکستانی برنده جایزه صلح نوبل شد
دختر پاکستانی برنده جایزه صلح نوبل شدملاله یوسفزای دختر ۱۶ ساله پاکستانی برنده جایزه صلح نوبل شد به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس ملاله یوسفزای دختر 16 ساله پاکستانی برنده جایزه صلح نوبل شد انتهای پیام 93 07 18 - 12 35نگاهی به جنگهای پروکسی در سوریه/ هفتمین کشور مسلمانی كه توسط به اصطلاح برنده جایزه صلح نوبل بمباران شده است!
گزارش ویژه نگاهی به جنگهای پروکسی در سوریه هفتمین کشور مسلمانی كه توسط به اصطلاح برنده جایزه صلح نوبل بمباران شده است آمریكا بمباران اهداف مدنظر خود را در داخل سوریه در یك کنسرت هماهنگ با گروه متحد خود پنج رژیم دست نشانده به نامهای عربستان سعودی بحرین امارات متحده عربراساس نظرسنجی گاردین اسنودن شایستهترین فرد برای دریافت جایزه صلح نوبل 2014 بود
براساس نظرسنجی گاردیناسنودن شایستهترین فرد برای دریافت جایزه صلح نوبل 2014 بودبر اساس نظرسنجیهای آنلاین روزنامه انگلیسی گاردین افشاگر جاسوسیهای سایبری آمریکا برنده جایزه صلح نوبل 2014 بود به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس روزنامه انگلیسی گاردین طی گزارشی اعلام کرد ادوابرنده نوبل ادبیات 2014 معرفی شد
برنده نوبل ادبیات 2014 معرفی شددبیر دائم آکادمی نوبل نام این نویسنده فرانسوی را به عنوان برنده جایزه نوبل ادبیات سال 2014 اعلام کرد جایزه نوبل ادبیات سال 2014 به پاتریک مودیانو نویسنده سرشناس فرانسوی تعلق گرفت پیتر انگلوند دبیر دائم آکادمی نوبل نام پاتریک مودیانو نویسنده فرانبرندگان جایزه صلح نوبل معرفی شدند |اخبار ایران و جهان
برندگان جایزه صلح نوبل معرفی شدند ملاله یوسف زی و کایلاش ساتیارتی Kailash Satyarthi به صورت مشترک به عنوان برنده جایزه صلح نوبل امسال 2014 اعلام شدند کد خبر ۴۴۰۹۷۰ تاریخ انتشار ۱۸ مهر ۱۳۹۳ - ۱۳ ۱۶ - 10 October 2014 ملاله یوسف زی و کایلاش ساتیارتی Kailash Satyarthiبرنده نوبل ادبیات 2014 معرفی شد |اخبار ایران و جهان
برنده نوبل ادبیات 2014 معرفی شد جایزه نوبل ادبیات سال 2014 به پاتریک مودیانو نویسنده سرشناس فرانسوی تعلق گرفت کد خبر ۴۴۰۸۴۲ تاریخ انتشار ۱۷ مهر ۱۳۹۳ - ۱۵ ۴۶ - 09 October 2014 جایزه نوبل ادبیات سال 2014 به پاتریک مودیانو نویسنده سرشناس فرانسوی تعلق گرفت به گزارش خبرگزاری دااسامی برندگان جایزه نوبل 2014 اعلام شد
اسامی برندگان جایزه نوبل 2014 اعلام شد امروز اولین برندگان جایزه جهانی نوبل در سال 2014 در رشته فیزیولوژی و پزشکی معرفی شدند به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس علمی جام نیوز به نقل از آر تی نیوز "جون اوکیوف" به همراه"مای بریت" و همسرش "ادواردبرندگان جایزه نوبل 2014 در رشته پزشکی و فیزیولوژی معرفی شدند
برندگان جایزه نوبل 2014 در رشته پزشکی و فیزیولوژی معرفی شدند نصف جایزه نوبل پزشکی و فیزیولوژی 2014 به جان اکیفه و نصف دیگر آن به طور مشترک به می-بریت موزر و ادوارد موزر اهدا شد به گزارش نامه نیوز انجمن نوبل انستیتو کارولینسکا امروز 6اکتبر 2014 جوایز نوبل در رشته پزشکی و فیزیولوژیبرندگان جايزه نوبل پزشکي سال 2014 اعلام شدند
۱۴ مهر ۱۳۹۳ ۲۳ ۹ب ظ برندگان جايزه نوبل پزشکي سال 2014 اعلام شدند آکادمي نوبل اسامي سه پزشک متخصص اعصاب و روان را به عنوان برندگان جايزه نوبل پزشکي سال 2014 اعلام کرد به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج جايزه نوبل پزشکي سال 2014 به به يک پزشک آمريکايي-انگليسي و يک زوج نروژصلح نوبل به ملاله یوسفزی رسید
صلح نوبل به ملاله یوسفزی رسیدتاریخ انتشار جمعه ۱۸ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۶ ۵۷ "ملاله یوسف زی" و "کایلاش ساتیارتی" Kailash Satyarthi به صورت مشترک به عنوان برنده جایزه صلح نوبل امسال ۲۰۱۴ اعلام شدند به گزارش ایسنا به نقل شبکه اسکای نیوز عربی رئیس کمیته نروژیرمان نويس فرانسوي برنده جايزه نوبل ادبيات شد
۱۸ مهر ۱۳۹۳ ۱ ۷ق ظ رمان نويس فرانسوي برنده جايزه نوبل ادبيات شد جايزه نوبل ادبيات سال 2014 به پاتريک موديانو از فرانسه رسيد به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج در ادامه اهداي جوايز نوبل سال 2014 آکادمي سلطنتي علوم در سوئد اعلام کرد که جايزه نوبل ادبيات را به پاتريک موديا-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها