تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 31 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):رسول اكرم صلى الله عليه و آله گروهى را كه كشت و كار نمى كردند، ديدند و فرمودند: شم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817241916




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

برندگان هندی و پاکستانی جایزه صلح نوبل 2014 معرفی شدند


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: به عنوان فعالان حقوق کودک برندگان هندی و پاکستانی جایزه صلح نوبل 2014 معرفی شدند تهران - ایرنا - لحظاتی پیش دو برنده هندی و پاکستانی جایزه صلح نوبل (2014) در مراسمی در دانشگاه اسلو نروژ معرفی شدند.


به گزارش ایرنا، مراسم معرفی برنده صلح جایزه صلح نوبل 2014 در روز دهم اکتبر (18 مهر ماه) با حضور جمع کثیری از سیاستمدران و برخی از برندگان سالهای پیشین این جایزه برگزار شد.
براساس گزارش منابع خبری 94 جایزه نوبل صلح بین سال های 1901 تا 2013 میلادی به 101 فرد حقیقی و 25 سازمان حقوقی اهدا شده است. تاکنون دو جایزه صلح نوبل به طور اشتراکی به سه نفر اهدا شده است. تا امروز 15 زن موفق به دریافت این جایزه شده اند. میانگین سنی دریافت کنندگان نوبل صلح 62 سال است. کمیته بین المللی صلیب سرخ تاکنون سه بار در سال های 1917،1944 و 1963 میلادی این جایزه را کسب کرده است.
برنده جایزه نوبل صلح سال 1973 از دریافت این جایزه امتناع کرد؛ این مبارز ویتنامی Le Duc Tho نام داشت. سه برنده جایزه نوبل هنگام دریافت جوایز در زندان به سر می بردند.
درحالی برنده جایزه 2014 صلح نوبل امروز جمعه 10 اکتبر (18 مهر) معرفی شد که تاکنون بسیاری از دریافت کنندگان این جایزه منتقدان و معترضان بسیاری را در سراسر جهان داشته اند.
جایزه صلح یکی از پنج جایزه نوبل است که توسط «آلفرد نوبل» صنعت گر و مخترع سوئدی وقف شده است.این جایزه برای اولین بار در سال 1901 اعطا شد.
برنارد نوبل شیمی دان، مهندس، مبتکر و اسلحه ساز سوئدی که به عنوان مخترع دینامیت شناخته می شود به دلیل اشتباهی که همواره آن را متذکر می شد تمام سرمایه اش را برای بازگرداندن صلح به جهان در گرو این جایزه قرار داد.
او که از سال 1894 تا روز فوتش صاحب اسلحه سازی بزرگ بوفورس بود و در تغییر آن از یک کارخانه ذوب آهن به یک توپخانه سازی مدرن و یک کارخانه تولید مواد شیمیایی نقشی اساسی داشت از استفاده اختراعش در جهانی شدن جنگ ها پشیمان شد، بنابراین در آخرین وصیت نامه خود سرمایه حیرت انگیزش را برای تامین هزبنه های جایزه نوبل اختصاص داد.
نوبل در وصیت نامه خود خواست این جایزه "به کسی داده شود که بهترین یا بیشترین کوشش را در راه برادری ملل یا انحلال با کاهش ارتش ها یا تشکیل و ترغیب کنفرانس های صلح کرده باشد."
اما ظاهرا روند اعطای جوایز صلح آن گونه که نوبل می خواست پیش نرفت. در اکثر مواقع این جایزه به افراد و یا سازمان ها و اتحادیه ها و انجمن های مختلف همواره با واکنش ها وبازتاب های انتقاد آمیز برخوردار بوده است.
منتقدان می گویند اکثر جوایز صلح نوبل همواره با معیارهای وصیت نامه نوبل ارائه نشده و در بسیاری از مواقع به دلیل نفوذ برخی کشورها , سازمان ها و شخصیت های بین المللی به اهرمی سیاسی علیه کشورها و ملت ها تبدیل شده است.
به طور مثال درحالی اوباما جایزه صلح نوبل 2009 را گرفت که فقط 11 ماه از ریاست جمهوری او گذشته بود. علاوه براین بسیاری از مردم کشورهای منطقه خاورمیانه از جمله عراق، افغانستان و ...از آثار شوم لشگرکشی نظامی آمریکا کشورهایشان در طی سه دهه اخیر همواره رنج برده اند و هزاران نفر قربانی جنگ های متناوب نظامی این کشور در منطقه بوده اند.
نروژی ها هم در سال 2012 نسبت به ارائه جایزه صلح نوبل به اتحادیه اروپا راهپیمایی های اعتراض آمیز گسترده ای داشتند.
برخی از معترضان دلیل اقدامات خود را اینگونه بیان کردند:« آلفرد نوبل گفته است که جایزه باید به کسانی اعطا شود که در مسیر خلع سلاح فعالیت می‎کنند اما اتحادیه اروپا یکی از بزرگ‎ترین تولید کنندگان سلاح در جهان است.»
بر اساس نتایج یک نظر سنجی در همان سال ، بیش از 60 درصد مردم نروژ با انتخاب اتحادیه اروپا برای دریافت جایزه صلح نوبل در سال 2012 مخالف بودند زیرا به اعتقاد آنان اتحادیه اروپا مظهر تسلیحات نظامی است و الزامات واجب برای دریافت جایزه صلح را دارا نبود.
این اعتراض ها آنقدر گسترده بود که سرانجام گروهی از شخصیت های کشورهای اسکاندیناوی با طرح شکایتی از پلیس نروژ خواستند که در مورد اعطای جایزه های نوبل صلح تحقیق کند. از نظر شاکیان، جوایزی که تاکنون داده شده، با شرایط تعیین شده توسط آلفرد نوبل سازگار نبوده است.
این شاکیان رسما اعلام کردند که جوایز صلح نوبل باراک اوباما (٢٠٠٩) و اتحادیۀ اروپا (٢٠١٢) غیرقانونی است .
علاوه براین در فهرست جوایز صلح نوبل افرادی مانند منخم بگین، انور سادات و ... قرار دارند که به دلیل کشتار مردم مسلمان فلسطین از یکسو و واگذاری حقوق آنها از سوی دیگر به عنوان نمادی از نفرت ملت ها محسوب می شوند.
***برنده صلح نوبل سال گذشته
در سال 2013 سازمان منع تسلیحات شیمیایی این جایزه را به خود اختصاص داد.
در بیانیه اعلام شده این سازمان به دلیل تلاش فوق العاده در روند امحای تسلیحات شیمیایی در سوریه و دیگر نقاط دنیا این جایزه را کسب کرد.
علمی (6) ** 9259


18/07/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن