تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  امام کاظم (ع):از شوخی (بی مورد) بپرهیز، زیرا که شوخی نور ایمان تو را می برد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846627589




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

زاینده‌رود هر ۳۰ تا ۴۰ سال یکبار شاهد یک خشکسالی شدید بوده است


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: زاینده‌رود هر ۳۰ تا ۴۰ سال یکبار شاهد یک خشکسالی شدید بوده است خبرگزاری پانا: دبیر کمیته ملی زاینده‌رود از تشکیل شورای هماهنگی زاینده‌رود با حضور مسئولان و کشاورزان استان‌های اصفهان و چهارمحال و بختیاری خبر داد و گفت: در پاییز امسال آب کشاورزان شرق اصفهان تأمین می‌شود
۱۳۹۳ پنج شنبه ۱۷ مهر ساعت 09:36



به گزارش خبرگزاری پانا مدیرکل منابع آب حوضه‌های آبریز فلات مرکزی ایران و دبیر کمیته ملی زاینده‌رود از تشکیل شورای هماهنگی زاینده رود با حضور مسئولان و کشاورزان استانهای اصفهان و چهارمحال و بختیاری خبر داد و گفت: در پاییز امسال آب موردنیاز کشاورزان شرق استان اصفهان پس از دو سال خشکسالی تامین خواهد شد.
 مهرزاد احسانی با اشاره اینکه بارگذاری زیاد و کاهش سطح بارندگی دو عامل اصلی خشک شدن زاینده رود هستند، گفت: حوضه زاینده رود منطقه پیچیده ای بوده که از مناطق فراخشک با بارندگی کمتر از 100 میلیمتر تا منطقه خیلی مرطوب با بارندگی بیش از 1400 میلیمتر را در بر می گیرد. البته باید گفت که 85 درصد از کل آب زاینده از بخش مربوط به خیلی مرطوب یعنی کوهرنگ در استان چهارمحال و بختیاری با بارندگی بیش از 1400 میلیمتر تامین می‌شود.
وی با بیان اینکه 98 درصد از جمعیت ساکن در اطراف زاینده رود در استان اصفهان بوده و تنها 2 درصد مربوط به مردم چهارمحال و بختیاری می‌شوند، اظهار کرد: در چند سال گذشته به دلیل مشکلات رخ داده نتوانستیم آب موردنیاز کشاورزان شرق استان اصفهان و همچنین مناطق شمالی این استان را تامین کنیم.
وی یادآوری کرد: براساس اسناد تاریخی 100 سال پیش نیز خشکسالی بسیار شدیدی در زاینده رود اتفاق افتاد که باعث خشک شدن کامل زاینده رود شد و مرگ و میر زیادی نیز در آن دوره اتفاق افتاد. به طور کلی زاینده رود هر 30 تا 40 سال یکبار شاهد یک خشکسالی شدید بوده است. از سال 1386 تاکنون میزان بارش در حوضه زاینده کمتر از حد طبیعی یعنی 1400 میلیمتر بوده است و این روند نزولی همچنان ادامه دارد. از سوی دیگر روند 20 ساله اخیر در زمینه ورودی آب به سد زاینده رود نیز کاهشی بوده است. میزان آب پشت سر زاینده رود در حدود یک میلیارد 33 میلیون مترمکعب است که در اوج خود این رقم به 2.5 میلیارد مترمکعب نیز رسیده بود.
او در ادامه با اشاره به اینکه متوسط ذخیره آب در سد زاینده رود تا پایان شهریور امسال به حدود 416 میلیون مترمکعب رسیده است، اظهار کرد: در حال حاضر با یک میلیارد و 300 میلیون مترمعکب می توان به کل استان اصفهان آب داد اما با توجه به حجم بارگذاری‌ها روی زاینده‌رود و همچنین افزایش جمعیت این نیاز طی سال‌های آینده افزایش خواهد یافت.
مدیرکل منابع آب حوضه‌های آبریز فلات مرکزی ایران در پاسخ به این سوال که مدیریت آب زاینده رود بر عهده استان اصفهان است یا چهارمحال و بختیاری عنوان کرد: مدیریت آب زاینده رود در اختیار هیچیک از این دو استان نیست. بلکه در اختیار وزارت نیرو و شخص بنده است. تمامی تصمیمات در تهران با هماهنگی گرفته می‌شود و شرکت آب منطقه‌ای استان اصفهان تنها به این دلیل که زاینده رود در حوزه جغرافیایی آن قرار گرفته دستورات مرکز را اجرا می‌کند.
احسانی گفت: بهمن ماه سال گذشته جلسه‌ای درباره زاینده رود داشتیم و در آن جلسه تاکید شد که باید برای مدیریت آب زاینده رود سیاست‌های انقباضی داشته باشیم که این کار مورد تائید کشاورزان هم قرار گرفت. قرار است آب در پشت سد ذخیره‌سازی شده و مردم کمی فشارهای ناشی از بی آبی را تحمل کنند. امسال با توجه به ذخیره آب پشت سد حدود 400 میلیون مترمکعب آب رها می‌‌شود که کشاورزان شرق استان اصفهان می‌توانند از آن برخوردار شوند. اصفهان امسال تابستان بسیار کم آبی داشت و قطعی آب نیز در اصفهان زیاد بود.
به گفته وی مصرف سالانه 750 تا 800 میلیون مترمکعب آب در اصفهان اجتناب‌ناپذیر بوده و نمی‌توان از آن صرف نظر کرد.
وی با اشاره به ایجاد مدیریت به هم پیوسته آب در کشور طبق قانون برنامه پنجم توسعه توضیح داد: بنده اولین مدیر مربوط به مدیریت به هم پیوسته آب در کشور هستم که ویترین کار ما نیز بخش فلات مرکزی زاینده رود است. در همین راستا یک شرکت فرامنطقه ای ایجاد شده که مدیریت آب زاینده را بر عهده دارد.
مدیرکل منابع آب حوضه های آبریز فلات مرکزی ایران درباره میزان برداشتهای غیرمجاز از آب زاینده رود به ویژه در محدوده بین دو استان اصفهان و چهارمحال و بختیاری عنوان کرد: در این محدوده حدود 144 میلیون مترمکعب آب برداشت می شود که سهم اصفهان 122 میلیون و چهارمحال حدود 22 میلیون مترمعکب است. براساس بررسی های انجام شده کل رقم برداشت غیرمجاز آب در این محدود کمتر از 3 تا 4 درصد بوده و رقم قابل توجهی نیست. برداشتهای آبی نیز که برای ارتفاعات انجام شده همگی دارای مجوز و پروانه های لازم هستند.
دبیر کمیته ملی زاینده رود همچنین با تاکید بر ضرورت خروج صنایع فولاد از استان اصفهان و انتقال این صنایع به بندرعباس گفت: مصوب شده است که صنعت فولاد اصفهان تنها باید از پساب تصفیه شده استفاده کند و آب رودخانه مورد استفاده از این صنعت به رودخانه بازگردد.
احسانی تاکید کرد: نوع کشاورزی که در بالادست زاینده رود نیز انجام می شود باید به سرعت با هماهنگی وزارت جهادکشاورزی تغییر یافته و به یک کشاورزی با مصرف آب کمتر و یا گلخانه ای تبدیل شود. به طور کلی تا زمانی که قیمت آب و برق بخش کشاورزی تقریبا رایگان است تمام طرحهای این بخش نیز از نظر اقتصادی توجیه پذیر هستند که این وضعیت باید اصلاح شود.











این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[مشاهده در: www.pana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن