تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 25 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خير دنيا و آخرت با دانش است و شرّ دنيا و آخرت با نادانى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

خرید نهال سیب سبز

خرید اقساطی خودرو

امداد خودرو ارومیه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1806595775




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مطالعات تطبیقی استرالیا در تامین مالی طرح‌های عمرانی با ایران


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: مرکز پژوهش‌های مجلس بررسی کرد
مطالعات تطبیقی استرالیا در تامین مالی طرح‌های عمرانی با ایران
مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در چارچوب مطالعات تطبیقی خود، تجربه استرالیا را برای تامین منابع مالی طرح‌های عمرانی، با شرایط کشورمان مورد مقایسه قرار داد.



به گزارش حوزه پارلمان باشگاه خبرنگاران به نقل ا ز روابط عمومی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در چارچوب مطالعات تطبیقی خود، تجربه استرالیا را برای تامین منابع مالی طرح‌های عمرانی، با شرایط کشورمان مورد مقایسه قرار داد. 


دفترمطالعات برنامه و بودجه این مرکز اعلام کرد: یکی از مهم‌ترین اقداماتی که این کشور برای پیشرفت و ساماندهی امور زیرساخت‌ها انجام داده تاسیس نهاد زیرساخت استرالیا در سال ۲۰۰۸ است. این نهاد وظیفه ارائه مشاوره به دولت در امور زیرساختی را برعهده دارد. از جمله کارهایی که این نهاد تاکنون انجام داده تدوین برنامه استراتژیک بلندمدت برای امور زیرساختی است. هدف این برنامه آماده سازی زیرساخت‌های کشور برای رشد اقتصادی ۵۰ سال آینده استرالیا عنوان شده است. مهترین پیشنهادهایی که به دولت شده عبارتند از: 

۱- تاسیس صندوق واحد ملی برای امور زیرساختی، 

۲- حرکت از تامین مالی‌های دولتی به سمت روش‌های تشویق بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در این بخش، 

۳- فروش یا اجاره بلندمدت دارایی‌های زیرساختی دولت و سرمایه گذاری دوباره آن‌ها در زیرساخت‌های جدید، 

۴- استفاده بیشتر از پروژه‌هایی که هزینه آن‌ها را کاربران می‌پردازند و البته در این صورت باید در انتخاب پروژه‌ها نیز خود کاربران را شریک کرد،  
۵- ارتقای نظارت بر پروژه‌ها و کاهش هزینه زیرساخت‌های جدید، 

۶- همچنین این نهاد، سیاست مشارکت بخش خصوصی و عمومی را برای تامین مالی طرح‌های زیرساختی تصویب کرده است.

با قاعده گذاری و انجام هوشمندانه مشارکت بین بخش خصوصی و عمومی می‌توان از مشکلات تامین مالی و بودجه‌ای طرح‌های زیرساختی جلوگیری و از کیفیت انجام پروژه نیز اطمینان حاصل کرد. به طور مثال برای ایجاد یک جاده، در حالت بسیار ساده دولت با بخش خصوصی قرارداد می‌بندد که آن را با هزینه خود بسازد و مسئولیت تعمیر و نگهداری آن نیز با استاندارد مشخصی بر عهده خود بخش خصوصی باشد، ولی این بخش تامدت معینی عوارض جاده را دریافت می‌کند و در ‌‌نهایت پس از اتمام مدت قرارداد نیز جاده را تحویل بخش دولتی می‌دهد. این قاعده سبب می‌شود اولا هزینه‌های دولت کاهش یابد، ثانیا در این صورت بخش خصوصی جاده را در کمترین زمان ممکن و با بهترین کیفیت می‌سازد تا هم مدت زمان بیشتری برای کسب سود در اختیار داشته باشد و هم اینکه هزینه کمتری برای تغییرات صرف کند و همچنین از هزینه‌های اضافی پروژه‌های عمرانی و زیرساختی نیز جلوگیری می‌شود. 

از دیگر کارهایی که این کشور برای بهبود امور زیرساختی انجام داده است فهرست، اولویت و زمان بندی طرح‌های زیرساختی استراتژیک در بلندمدت است. در این بخش مهترین نیازهای زیرساختی کشور توسط کار‌شناسان، مشخص، اولویت بندی و اعلام می‌شوند و تمرکز بودجه‌های عمرانی دولت و همچنین حمایت از بخش خصوصی با در نظر گرفتن این اولویت هاست. 

به علاوه این کشور، وضعیت پروژه‌های مختلف را در حین انجام کار رصد و اعلام می‌کند. 

همچنین استرالیا طراحی را برای تسهیل پروژه‌های بزرگ و استراتژیک دارد که درآ ن با توجه به اولویت‌های کشور، چارچوبی برای حمایت از پروژه‌های اولویت دار قرار داده شده است تا انگیزه بخش خصوصی را برای مشارکت در این پروژه‌ها جلب کند. 

در امور زیرساختی به دلیل هزینه‌های بسیار بالا، دوره بازگشت سرمایه طولانی مدت و ریسک بالای رسیدن به سود معقول، ملاحظات خاصی برای تامین مالی دارند که تنها صندوق‌های بزرگ قادرند تامین مالی آن‌ها را بر عهده بگیرند و دولت نیز ریسک‌های بخش خصوصی را پوشش داده و کم می‌کند تا بتوانند به این عرصه وارد شوند. در این کشور علاوه بر صندوق‌های خاص که مربوط به امور زیرساختی‌اند از ظرفیت صندوق‌های بازنشستگی به منظور تامین مالی زیرساخت استفاده می‌شود و چون این صندوق‌ها خود متخصص انجام پروژه‌های زیرساختی نیستند شرکت‌هایی به نام مدیران تامین مالی صندوق‌های زیرساخت این کار را انجام می‌دهند. آمارهای مربوط به حوزه زیرساخت استرالیا نشان می‌دهند روند حرکت این کشور در تامین مالی پروژه‌های زیرساختی از تامین مالی دولتی و مالکیت دولتی به سمت تامین مالی بخش خصوصی یا مالکیت بخشخصوصی است. 

در انتهای این گزارش نیز به صورت خلاصه به پیشنهادهایی که به دولت استرالیا برای اصلاح امور زیرساختی ارائه شده و همچنین اقدامات لازم برای رسیدن به آن‌ها اشاره شده است.

انتهای پیام/







تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۳ - ۱۵:۱۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن