تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835816335
باید برای کاری که با آب کردیم، توبه کنیم |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: باید برای کاری که با آب کردیم، توبه کنیم
مشاور فرهنگی رئیسجمهوری گفت: اگر آب نباشد تمدن ایرانی با سرعتی غیرقابل تصور از بین خواهد رفت
کد خبر: ۴۴۰۳۵۹
تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۳ - ۰۸:۱۱ - 08 October 2014
حالا چند وقتی میشود که مسأله آب در ایران بیش از پیش بحرانی شده و برای همین جامعهشناسان و بعضی مسئولان دولتی تصمیم گرفتهاند با برگزاری سلسله نشستهایی، باب گفتوگو درباره بحران آب در ایران را باز کنند. برای همین هم بود که دیروز نمایندگان سه انجمنی که با همکاری مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری قرار است سلسله نشستهای «آب، فرهنگ و جامعه» را برگزار کنند در نشستی خبری، برنامههای این نشستها را اعلام کردند.
به گزارش شهروند، انجمن جامعهشناسی ایران، انجمن مطالعات فرهنگی و ارتباطات، اندیشکده تدبیر آب ایران و مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری قرار است ۱۴نشست را با شعار «باید درباره آب گفتوگو کنیم» برگزار کنند. در این نشست حسامالدین آشنا مشاور فرهنگی رئیسجمهوری، محمدامین قانعیراد رئیس انجمن جامعهشناسی ایران به نمایندگی از این انجمن، هادی خانیکی استاد ارتباطات دانشگاه علامهطباطبایی بهعنوان نماینده انجمن مطالعات فرهنگی و ارتباطات و انوش اسفندیاری کارشناس مدیریت منابع آب از اندیشکده تدبیر آب ایران به بررسی ابعاد اجتماعی و اقتصادی بحران آب در کشور پرداختند.
حسامالدین آشنا، مشاور فرهنگی رئیسجمهوری و سرپرست مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری در ابتدای این جلسه گفت: هر روز سیاستمداران بهدنبال بهانهای کوچک برای چالشاند و تلاش مرکز استراتژیک ریاستجمهوری این است که مسائل اساسی و نه حاشیهای را به اطلاع رئیسجمهوری برساند؛ «یکی از مسائل مهم ملی که حالا موردتوجه قرار گرفته، مسأله آب است. یکی از این مسائل که امروز مورد توجه قرار گرفته اما ریشه در اقدامات و سیاستگذاریهای گذشته دارد مسأله آب است. آب امروز به بحران تبدیل نشده فقط در حال حاضر بهحدی رسیده که دیگر نمیتوان آن را انکار کرد، نادیده گرفت یا به گردن کسانی دیگر انداخت. هدف از تشکیل این جلسه، اعلام ضرورت توبه دستهجمعی از سیاستگذاریهای غلط و چشمپوشی از سیاستهای منطقهای و بخشی دیدن مسائل ملی و همچنین رویگردانی از عدم تأکید بر مصوبات و استانداردهای ملی است.» او گفت دیگر وقت آن است به دلیل سیاستگذاریهای غلط درباره آب توبه کنیم و دیگر این مسأله را بخشی و موردی نبینیم: «اگر آب نباشد تمدن ایرانی در میانمدت و با سرعتی غیرقابل تصور از بین خواهد رفت. بیتوجهی درباره آینده تمدن ایرانی و نسلهای آینده ایران، ما را از بین خواهد برد تا به حال مسأله آب گویا مسأله دولت بوده است و این دولت بوده که هم تصمیمات غلط میگرفته و هم مردم را مجبور به تبعیت از این تصمیمات غلط میکرده اما امروز تلاش میکنیم تا موضوع مدیریت آب را به گفتمانی اجتماعی تبدیل کنیم؛ هم بگوییم و هم بشنویم.» او گفت که متاسفانه گوش دولتها بسیار سنگین است و برای شنیدن صداها بسیار سخت رویشان را برمیگردانند.
آشنا با بیان اینکه امکان ندارد بدون مشارکت مردم مسأله آب حل شود، گفت: «در سلسله نشستهای «آب، فرهنگ و جامعه» فضایی فراهم میشود تا صدای کسانی که ما از آبهای زیرزمینی و سطحی مناطق آنها استفاده میکنیم یا آب آن مناطق را به مناطق دیگر منتقل میکنیم یا تاکنون برای استفاده از آب منطقه خود، دارای اولویت نبودهاند شنیده شود. جلساتی که در مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری برگزار میشود، صدای بلند کسانی خواهد بود که تا به حال صدایشان در جلسات دولتی شنیده نشده است.»
او ادامه داد: «امروز ما تلاش میکنیم تا بحران آب را به یک گفتمان تبدیل کنیم. میخواهیم در اینباره هم بگوییم هم بشنویم چرا که امکان ندارد بدون مشارکت مردم، مسأله آب حل شود. جلساتی که از این به بعد در اینباره برگزار خواهد شد، قرار است صدای بلند کسانی باشد که تا به حال صدایشان شنیده نشده است. امیدواریم صدای این افراد شنیده شود.»
در ادامه این نشست، محمدامین قانعیراد، رئیس انجمن جامعهشناسی ایران گفت: هدف این جلسات این است که بحرانی بودن مسأله آب در ایران را بیش از پیش نشان دهیم: «ما به دنبال آن هستیم که بین مردم و پژوهشگران در اینباره حساسیت ایجاد شود و پژوهشگران ما به این موضوع بپردازند. ابرسیستم طبیعی که جامعه ایران باشد ابعاد اجتماعی و طبیعی دارد و خیلی نمیشود آنها را از هم تفکیک کرد، نگاه بخشی به مسائل مختلف این جامعه و نگاه بخشی به مسأله آب پیامدهای منفی دارد.»
قانعیراد ادامه داد: «انجمن جامعهشناسی هدفش با برنامه راهبردی انجمن که از سال ۹۰ تدوین شده بود، برابر است. در سال ۸۹ برنامه راهبردی ۱۵ساله تدوین کردیم. در آنجا پیشبینی کردیم گروه جامعهشناسی زیستمحیطی داشته باشیم چرا که در عرصه جامعهشناسی مطالعات کمی در این زمینه شده است. همانطور که دکتر آشنا بحث توبه را مطرح کردند به نظر من توبه همیشه باید با تامل نفس همراه باشد. در بسیاری از موارد بحرانها و مسائل اجتماعی همیشه از نیتهای بد برنمیآید. بر اساس قانون توزیع عادلانه آب در سال ۱۳۶۱، هیاتهای ۷نفره هزار چاه عمیق حفر کردند و توزیع موتورهای پمپ و زمینهای دیمی را به زمین کشتی تبدیل کردند که به قصد خدمت به مردم بوده، بنابراین صرف نیت ما کمک نمیکند به همین دلیل ما باید به دنبال تامل و بازاندیشی در ابزارهای مناسبمان باشیم.»
قانعیراد ادامه داد: «بازاندیشی سیاستهای غلط گذشته به گفتوگوی ملی نیاز دارد و در ضمن آن میتوانیم به اشتباهاتمان پیببریم. گفتوگوی ما باید هم در بعد سازمانی و دولت باشد و اینکه دولت کجا نتوانسته خوب عمل کند و هم سازمان اجتماعی که چگونه میتوانیم آنها را سازمان دهیم تا بر گسترش بحران غلبه کند.» او گفت ما با یک گفتوگوی ملی باید نشان دهیم که کجا اشتباه کردیم: «این موضوع را هم دولت و هم بهرهبرداران آب باید بدانند. دیگر وقت آن است که به این فکر کنیم که چگونه میتوانیم در اینباره سازمان اجتماعی ایجاد کنیم تا بر این بحران غلبه کنیم. در سال ۱۹۶۳میلادی یک محقق فرانسوی تحقیقی را درباره آب ایران انجام داد و در آن مشخص شد در ایران ۴۰هزار قنات وجود دارد که تولید آب آنها به اندازه همه رودخانههای ایران منهای کارون است. در حال حاضر تعداد زیادی از این قناتها دیگر وجود ندارند و نمیتوان از آنها استفاده کرد.»
انوش اسفندیاری، عضو اندیشکده تدبیر آب ایران هم در ادامه این نشست درباره مغفول ماندن ابعاد بحران آب در میان اکثریت جامعه ابراز نگرانی کرد: «جامعه ما جامعه پیچیدهای است که مسأله آب ابعاد مختلفی در آن دارد و متاسفانه از دید اکثریت مغفول است. یک تصویر تکراری از مسائل آب ارایه میدهیم که آن هم مصرف خانگی است اما آیا واقعا این همه مصارف آب است؟ واقعیت این است که ۹۰درصد آب ایران صرف مصارف کشاورزی میشود.»
او ادامه داد: «به طور کلی در جامعه ما آب سه نقش عمده دارد. یک، مصرف نهایی که مستقیما مورد استفاده قرار میگیرد که تأمین آن هزینههای زیادی را به جامعه تحمیل میکند دو، در تولیدات اقتصادی مصرف آب بهطور جدی چه در صنعت چه در کشاورزی و چه در خدمات مهم است. سه، محیطزیست، آب بهعنوان عنصر حیاتی در گردش حیات نقش مهم دارد که فراتر از یک منبع طبیعی معمولی است.»
اسفندیاری گفت: «یکی از مشکلات اصلی ما کمبود اطلاعات عمومی در جامعه است که باعث سوءبرداشتها و عدمتقارن شده است. اطلاعات به صورت غیررسمی وجود دارد که اگر گستردهتر شود گفتمان را در جامعه بالا میبرد. به همین لحاظ اولین گام در راه اصلاح دولت اطلاعرسانی است.»
آخرین سخنران این جلسه هادی خانیکی، رئیس انجمن مطالعات فرهنگی و ارتباطات بود. او گفت: «یکی از مشکلات که کشور با آن مواجه است این است که وقتی پدیدهای به آسیب اجتماعی تبدیل میشود، جامعه و مسئولان نسبت به آن حساس میشوند. اولین پیشفرض این است ما اساسا مانعی بر سر گفتوگو داریم از مسأله آب گرفته تا باقی مسائل و ابراز گفتوگو را هم کمتر داریم. گفتوگو یعنی به مسأله مشترک برسیم و دومین پدیده که با آن مواجه هستیم این است که به مسأله اجتماعی وقتی میرسیم که تبدیل به آسیب اجتماعی شده و مخاطرات را وقتی میبینیم که نسبت به مسأله بیشتر حساس میشویم.»
خانیکی ادامه داد: «سومین مسأله اینکه ارتباطات توسعه وارد حوزه جدیدی شده است و روزنامهنگاران را بهعنوان فعال اجتماعی در نظر میگیرد. چهارمین مسأله این است که آب با فرهنگ ایرانی و اسلامی ما بیگانه نیست بلکه در متن آن قرار دارد آنقدر که در آثار ادبی ما درباره آب سخن گفته شده در کمتر جامعهای است.»
خانیکی گفت: «نکته دیگر که به اهالی ارتباطات و رسانهها هم مربوط میشود اینکه برنامهریزان جدا از حوزه ما تصمیم گیری میکنند. نکته آخر و موردی که خیلی امیدبخش است اینکه مسأله آب موضوعیت پیدا کرده است، کسانی داوطلبانه به این مسأله پرداختند و ایدههایی را مطرح کردند. گسستهایی که بین دولت و نهادهای مدنی وجود داشت، کم شده و این فرصت، فرصت تاریخی است تا امکان گفتوگو بر سر مسأله اجتماعی بهوجود بیاید.» قرار است در سلسله نشستهای «آب، فرهنگ و جامعه» تا آخر امسال چهار و در سال آینده ۱۰ میزگرد برگزار شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]
صفحات پیشنهادی
مانع اصلی همکاری ایران و آمریکا برای مبارزه با داعش چیست؟ |اخبار ایران و جهان
مانع اصلی همکاری ایران و آمریکا برای مبارزه با داعش چیست تلاش ایران و گروه 1 5 برای از میان برداشتن اختلافات موجود بررسی پیشنهاد هسته ای جدید آمریکا از سوی ایران دیدگاه مذاکره کننده ارشد ایرانی درباره فضای کلی مذاکرات نیویورک ادامه گفت و گوهای هسته ای در اشکال دوجانبه و چندجاآیا رویکرد آمریکا به همکاری با ایران علیه داعش تغییر کرده است؟ |اخبار ایران و جهان
آیا رویکرد آمریکا به همکاری با ایران علیه داعش تغییر کرده است طی هفته های اخیر و به موازات اعلام راهبرد جدید آمریکا برای مبارزه با گروه تروریستی داعش بحث های فراوانی درباره احتمال انجام همکاری میان تهران و واشنگتن در این زمینه و به طور کلی نقش آفرینی ایران مطرح شده است در اینقطع همکاری پرسپولیس با مشاور حقوقی |اخبار ایران و جهان
قطع همکاری پرسپولیس با مشاور حقوقی کد خبر ۴۴۰۰۳۵ تاریخ انتشار ۱۴ مهر ۱۳۹۳ - ۱۶ ۲۲ - 06 October 2014 مصطفی شکری میگوید مسئولان پرسپولیس تمایلی به ادامه همکاری با او ندارند و این در حالی است که پرونده ژوزه و ولاتکو مهمترین زمان خود را سپری میکنند مشاور حقوقی باشگاه پرسپولیس درمشاور روحانی: با انگلیس نمی توان همکاری کرد |اخبار ایران و جهان
مشاور روحانی با انگلیس نمی توان همکاری کرد کد خبر ۴۳۹۶۹۳ تاریخ انتشار ۱۳ مهر ۱۳۹۳ - ۱۶ ۵۵ - 05 October 2014 مشاور رئیس جمهور در امور جوانان گفت انگلیس خبیث هیچگاه قصد همکاری صادقانه با ملت و دولت جمهوری اسلامی ایران را نداشته و بهتر است بگوییم با شیطان هیچ وقت نمی توان همکاریكورس سواركاری نوروز آياد |اخبار ایران و جهان
كورس سواركاری نوروز آياد کد خبر ۴۳۹۶۷۳ تاریخ انتشار ۱۳ مهر ۱۳۹۳ - ۱۴ ۳۰ - 05 October 2014کاریکاتور/ پرتاب انسان به فضا در ایران! |اخبار ایران و جهان
کاریکاتور پرتاب انسان به فضا در ایران کد خبر ۴۳۸۹۲۳ تاریخ انتشار ۰۹ مهر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۳۸ - 01 October 2014 ایران تا چهار سال آینده انسان به فضا می فرستد منبع روزنامه شهرونددودانگه: رحیمی و حسینخانی کمکاری کردند |اخبار ایران و جهان
دودانگه رحیمی و حسینخانی کمکاری کردند کد خبر ۴۳۷۵۸۶ تاریخ انتشار ۰۵ مهر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۲۰ - 27 September 2014 مربی تیم ملی کشتی آزاد کشورمان شکست و حذف دو نماینده امروز کشورمان را نشان از کم کاری آنها میداند به گزارش تسنیم اکبر دودانگه پس از حذف حسن رحیمی و مصطفی حسینخانی گفتپیشنهاد کاهش ایام کاری هفته به 4 روز |اخبار ایران و جهان
پیشنهاد کاهش ایام کاری هفته به 4 روز کد خبر ۴۳۹۶۵۷ تاریخ انتشار ۱۳ مهر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۵۸ - 05 October 2014 سازمان جهانی کار در تازه ترین گزارش خود با طرح مباحثی پیرامون لزوم کم کردن روزهای کاری هفته اعلام کرد 5 دلیل وجود دارد تا طبق آن روزهای کاری هفته به 4 روز کاهش یابد به گآغاز همکاری بوئینگ و ایرباس با ایران |اخبار ایران و جهان
آغاز همکاری بوئینگ و ایرباس با ایران در ادامه تعاملات بین المللی که پس از توافق ژنو در حال شکل گیری است شرکت های بوئینگ و ایرباس همکاری های فنی خود با ایران را رسماً کلید زدند کد خبر ۴۳۸۰۰۴ تاریخ انتشار ۰۶ مهر ۱۳۹۳ - ۱۸ ۱۳ - 28 September 2014 در ادامه تعاملات بین المللی کهدرخواست آیتالله موسویاردبیلی برای رفع بیکاری |اخبار ایران و جهان
درخواست آیتالله موسویاردبیلی برای رفع بیکاری آیتالله موسویاردبیلی از مسئولان خواست که اقدامات مناسبی در جهت رفع مشکل بیکاری انجام دهند کد خبر ۴۳۹۸۱۸ تاریخ انتشار ۱۴ مهر ۱۳۹۳ - ۰۸ ۴۳ - 06 October 2014 آیتالله موسویاردبیلی از مسئولان خواست که اقدامات مناسبی در جهت رفع مشکلهمکاری کشورهای عرب با آمریکا در حمله به مواضع «تروریست های داعش» در سوریه |اخبار ایران و جهان
همکاری کشورهای عرب با آمریکا در حمله به مواضع تروریست های داعش در سوریه ائتلاف علیه شبه نظامیان سنی گروه تروریست های داعش به رهبری آمریکا حملات خود را از عراق گسترش داد و مواضع این گروه را در سوریه هدف قرار داده است کد خبر ۴۳۶۶۳۹ تاریخ انتشار ۰۱ مهر ۱۳۹۳ - ۱۴ ۳۸ - 23 Septeکاریکاتور:رای آلزایمریها برای احمدینژاد |اخبار ایران و جهان
کاریکاتور رای آلزایمریها برای احمدینژاد چهلمین شماره ماهنامه طنز خطخطی منتشر شد کد خبر ۴۳۸۵۷۶ تاریخ انتشار ۰۸ مهر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۲۷ - 30 September 2014کاری «ناخوب» از روزنامه ای پرتیراژ + عکس |اخبار ایران و جهان
کاری ناخوب از روزنامه ای پرتیراژ عکس کد خبر ۴۳۶۶۳۱ تاریخ انتشار ۰۱ مهر ۱۳۹۳ - ۱۴ ۱۶ - 23 September 2014 22 سال پیش وقتی صفحه ای به نام محیط زیست را در روزنامه همشهری گشودیم اطلاعات ما در خصوص این مقوله بسیار ناچیز بود اما وقتی نخستین دغدغه ها به زبان ساده در همشهری انتشارضایی: بیکاری لرستان غیر طبیعی و مفرط است |اخبار ایران و جهان
رضایی بیکاری لرستان غیر طبیعی و مفرط است دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام بیکاری لرستان را غیر طبیعی و مفرط دانست و بر ضرورت خلق منابع جدید برای این استان در قالب برنامه ششم توسعه تاکید کرد کد خبر ۴۳۹۲۱۵ تاریخ انتشار ۱۰ مهر ۱۳۹۳ - ۱۵ ۱۶ - 02 October 2014 دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظامکرونا و ابولا به حجاج ایرانی کاری نداشته است |اخبار ایران و جهان
کرونا و ابولا به حجاج ایرانی کاری نداشته است کد خبر ۴۳۹۳۷۹ تاریخ انتشار ۱۱ مهر ۱۳۹۳ - ۱۸ ۱۱ - 03 October 2014 رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت اعلام کرد خوشبختانه هیچ مورد مشکوک به بیماری های کروناویروس و ابولا در بین حجاج مشاهده نشده است به گزارش مهر دکتر محمد مقلعهنویی: کاری که در آکادمی استقلال میشود، کافی نیست |اخبار ایران و جهان
قلعهنویی کاری که در آکادمی استقلال میشود کافی نیست کد خبر ۴۳۶۰۹۵ تاریخ انتشار ۳۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۵ ۲۶ - 21 September 2014 سرمربی استقلال میگوید با بها دادن به تیمهای پایه میتوان شاهد پیشرفت فوتبال ملی بود به گزارش ایسنا امیر قلعهنویی درباره دلایل حضورش برای تماشا دیداربین داعش و ترکیه یک نوع همکاری وجود دارد |اخبار ایران و جهان
بین داعش و ترکیه یک نوع همکاری وجود دارد گفته می شود در سوریه مواضعی توسط نیروهای ائتلاف بمباران می شود که اصلا ربطی به داعش ندارد در واقع انها دارند دولت سوریه را هدف قرا می دهند و تضعیف می کنند این ائتلاف نه خواهان این است که داعش را به طور کامل از بین ببرد و یا با این کارها-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها