تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 22 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):تکمیل روزه به پرداخت زکاة یعنى فطره است، همچنان که صلوات بر پیامبر (ص) کمال نماز است. ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852076931




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آیا رویکرد آمریکا به همکاری با ایران علیه داعش تغییر کرده است؟ |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: آیا رویکرد آمریکا به همکاری با ایران علیه داعش تغییر کرده است؟
طی هفته های اخیر و به موازات اعلام راهبرد جدید آمریکا برای مبارزه با گروه تروریستی داعش، بحث های فراوانی درباره احتمال انجام همکاری میان تهران و واشنگتن در این زمینه و به طور کلی نقش آفرینی ایران مطرح شده است. در این میان، مرروی بر روند موضع گیری های مقامات آمریکایی درباره همکاری با ایران، می تواند دربردارنده نکات مهمی در این زمینه باشد.
کد خبر: ۴۳۶۶۰۰
تاریخ انتشار: ۰۱ مهر ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۳ - 23 September 2014


طی هفته های اخیر و به موازات اعلام راهبرد جدید آمریکا برای مبارزه با گروه تروریستی داعش، بحث های فراوانی درباره احتمال انجام همکاری میان تهران و واشنگتن در این زمینه و به طور کلی نقش آفرینی ایران مطرح شده است. در این میان، مرروی بر روند موضع گیری های مقامات آمریکایی درباره همکاری با ایران، می تواند دربردارنده نکات مهمی در این زمینه باشد.


به گزارش «تابناک»، طی روزهای اخیر موضع گیری های متفاوت و بعضاً متناقضی از سوی مقامات آمریکایی درباره چشم انداز و احتمال همکاری این کشور با ایران در مبارزه با گروه تروریستی داعش منتشر شده است. در این راستا، نه تنها مقامات مختلف این کشور مواضع مختلفی را بیان کرده اند، بلکه حتی در یک مورد (وزیر خارجه این کشور) یک مقام آمریکایی مواضع متفاوتی را در مقاطع گوناگون زمانی بیان کرده است.


پیشتر و تنها چند روز پس از اعلام راهبرد آمریکا علیه داعش از سوی رئیس جمهور این کشور، جان کری، وزیر خارجه آمریکا طی اظهاراتی با اشاره به برخی گمانه های شکل گرفته درباره احتمال همکاری کشورش با ایران، گفت با توجه به رویکرد ایران درباره موضوعات مختلف منطقه ای، همکاری با ایران در مبارزه با داعش «مناسب نیست». 


اما اظهارات بعدی وی که طی روزهای اخیر مطرح شده، کاملاً متفاوت بوده و از قضا بازتاب بسیار گسترده ای نیز در میان مطبوعات و رسانه های بین المللی یافته است. در آخرین مورد، کری در تشریح نقش دیگر کشورها در ائتلاف ضد داعش، گفت ایران نیز می تواند در این ائتلاف «نقشی ایفا کند». پیش از آن نیز وی در جریان یک جلسه استماع در سنای آمریکا، گفته بود در صورت ناکامی آمریکا، این ایران است که می تواند وظیفه هدایت مبارزه علیه داعش را بر عهده بگیرد.


با این حال، دو روز پیش، سامانتا پاور، نماینده آمریکا در سازمان ملل ضمن بیان مواضعی تند و متفاوت با وزیر خارجه کشورش، مدعی شد از آنجا که ایران از گروه های تروریستی در منطقه حمایت می کند (وی حزب الله را به عنوان یک گروه تروریستی مورد اشاره قرار داد)، نمی تواند در ائتلاف ضد داعش نقش ایفا کند. شب گذشته نیز جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید تأکید کرد آمریکا هیچ «همکاری نظامی یا اطلاعاتی» با ایران نخواهد داشت.


با این حال، خبرگزاری «رویترز» امروز تحلیلی را درباره موضوع همکاری احتمالی ایران و آمریکا در مبارزه با داعش منتشر کرده که قرار دادن آن در کنار موضع گیری های فوق، می تواند در درک دلیل اتخاذ این مواضع متفاوت و رویکرد واقعی آمریکا در قبال همکاری با ایران مفید باشد.


این خبرگزاری می نویسد چه واشنگتن بخواهد و چه نخواهد، ایران متحد کلیدی دولت های عراق و سوریه است و بازیگری بسیار مهم در مبارزه با گروه تروریستی داعش به شمار می رود. بر این اساس، آمریکا به شدت نیازمند این است که از نقش و نفوذ ایران در منطقه در راستای هدف خود که مبارزه با داعش است، استفاده کند. آرون دیوید میلر، مشاور پیشین امور خاورمیانه در دولت آمریکا در این زمینه می گوید: «آن ها (ایرانی ها) قطعاً بخشی از این مبارزه هستند. آن ها حضوری در صحنه تحولات دارند که ما فاقد آن هستیم». 


اما بخش مهم مطلب رویترز، جایی است که می نویسد به اعتقاد کارشناسان، روند مطلوب آمریکا در قبال همکاری با ایران، این است که تهران و واشنگتن هر یک به طور جداگانه در راستای مبارزه با داعش فعالیت کنند؛ اما ضمن حفظ تماس با یکدیگر، ترتیبی بیندیشند که فعالیت هایشان در تناقض با هم قرار نگیرد. به بیان ساده تر، ترتیباتی فراهم شود که از برخورد ناخواسته دو طرف و یا مزاحمت در عملیات های هر یک از آن ها از سوی دیگری جلوگیری شود.


بر این اساس، می توان چنین گفت که اظهارات اخیر ارنست درباره عدم «همکاری نظامی و اطلاعاتی» با ایران می تواند صحیح باشد. بر اساس طرح اشاره شده از سوی رویترز، اصولاً «همکاری» میان طرفین صورت نخواهد گرفت و ماجرا، تنها حفظ تعاملات برای پیشبرد بهتر عملیات علیه داعش است. این می تواند همان «نقشی» باشد که کری برای ایران در ائتلاف مبارزه با داعش در نظر گرفته است. 


اما اینکه چرا برخی از مقامات آمریکایی همچنان مواضع تندی را علیه همکاری با ایران مطرح می کنند را نیز می توان از بخش دیگری از مطلب رویترز دریافت. این خبرگزاری در مطلب خود اشاره می کند که یکی از دغدغه های مهم آمریکا، این است که همکاری علنی با ایران، سبب نگرانی برخی متحدین منطقه ای این کشور – به ویژه عربستان سعودی – شده و جلوی همکاری آن ها با آمریکا را بگیرد. بر همین اساس، آمریکا تلاش دارد از یک سو در مواضع علنی موضوع همکاری با ایران را مطرح نکرده و حتی آن را رد کند و از سوی دیگر، تلاش کند تا به صورت پنهانی و غیرعلنی برای پیشبرد دستور کار خود با ایران ارتباط برقرار کند.


به هر حال، این موضوع که آمریکا برای مبارزه واقعی و موثر با داعش به ایران نیاز دارد، حقیقتی است که این روزها تقریباً همه تحلیلگران و کارشناسان به آن اذعان دارند. در این میان، اینکه آمریکا تا چه حد بتواند با اتخاذ یک راهبرد منطقی و سنجیده، نظر ایران را به همکاری با خود جلب کند، موضوع دیگری است که زمان آن را ثابت خواهد کرد.  














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن